Google Play raste, ali App Store zarađuje duplo

Google Play raste, ali App Store zarađuje duplo

Foto: App Annie

Poznati blog App Annie izdao je izvješće za tržište smartphone aplikacija koje se odnosi na prvi kvartal 2013. godine iz kojeg su vidljivi neki novi fascinantni trendovi. Dok Google Play i dalje bilježi rast u udjelu preuzimanja aplikacija, iOS App Store dominira s prihodima, te ima gotovo 2,6 puta veće prihode od Google Play trgovine.

Gotovo polovica od ukupnog broja preuzimanja  s iOS trgovine dolazi iz samo četiri zemlje – SAD, Kina, Velika Britanija i Japan. Te četiri zemlje zaslužne su i za većinu prihoda iOS trgovine, te ih u stopu prati i Australija.

Analitičari napominju da su igre bile najveći pokretač rasta iOS trgovine, koje čine 40 posto ukupnog preuzetog sadržaja u prvom kvartalu. Foto i video kategorija popela se na treće mjesto te time navela analitičare na pitanje je li povećano korištenje iPhone uređaja kao primarne kamere dovelo do ovog iznenađujućeg trenda koji je i dalje u porastu.

U vrh kategorije po prihodima iOS trgovine smjestile su se igre, nakon čega slijedi produktivnost, društveno umrežavanje, obrazovanje i aplikacije za zabavu. Koliko su igre važne za generiranje prihoda iOS trgovini govori podatak da je 70 posto svih prihoda od prodaje igara stiglo od samo dvije igre - Angry Birds i lova na zombije.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.