Google kupio startup Behavio

Google kupio startup Behavio

Foto: Fotolia

Google je dodao još jedan tim svojem sve većem popisu akvizicija. Startup tvrtka Behavio, najavila je ulazak u ekipu s Mountain Viewa i isključila svoju zatvorenu alfa fazu projekta. Tvrtka je izgradila svoj kratkotrajan proizvod na Fünfu, frameworku za prikupljanje podataka iz senzora  mobitela.

Cilj je bio analizirati stvari kao što su fizička lokacija, kontakti i drugi podaci o svojim aktivnostima i okruženja te pratiti trendove, a zatim dati predviđanja o ponašanju. Ciljevi nisu bili samo pojedinci već i cjelokupne zajednice. Postojale su čak i glasine da Behavio može predvidjeti erupciju masovnih prosvjeda.

Google je javno obznanio kupnju, ali za sada ne otkriva kakvi su mu planovi za tvrtku. Jednu od potencijalnih primjena bi moglo biti u Googleovom servisu Google Now, no također se vidi i potencijal u integraciji ove tehnologije u algoritme za prikazivanje oglasa, čime bi ciljanje publike bilo podignuto na još jednu višu razinu.

Još iz kategorije

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.