Google kupio startup Behavio

Google kupio startup Behavio

Foto: Fotolia

Google je dodao još jedan tim svojem sve većem popisu akvizicija. Startup tvrtka Behavio, najavila je ulazak u ekipu s Mountain Viewa i isključila svoju zatvorenu alfa fazu projekta. Tvrtka je izgradila svoj kratkotrajan proizvod na Fünfu, frameworku za prikupljanje podataka iz senzora  mobitela.

Cilj je bio analizirati stvari kao što su fizička lokacija, kontakti i drugi podaci o svojim aktivnostima i okruženja te pratiti trendove, a zatim dati predviđanja o ponašanju. Ciljevi nisu bili samo pojedinci već i cjelokupne zajednice. Postojale su čak i glasine da Behavio može predvidjeti erupciju masovnih prosvjeda.

Google je javno obznanio kupnju, ali za sada ne otkriva kakvi su mu planovi za tvrtku. Jednu od potencijalnih primjena bi moglo biti u Googleovom servisu Google Now, no također se vidi i potencijal u integraciji ove tehnologije u algoritme za prikazivanje oglasa, čime bi ciljanje publike bilo podignuto na još jednu višu razinu.

Još iz kategorije

München se ponovno vraća na Linux

München se ponovno vraća na Linux

25.05.2020. komentiraj

Zavrzlame oko Münchena, Linuxa i Windowsa ne prestaju, a čini se da je pitanje korištenja operativnog sustav u gradskim institucijama postalo političko pitanje. Dakle, ponajveći njemački grad vraća se na Linux. Nakon što je već bio “na njemu” pa 2017. prešao natrag na Windows.

HAMAG-BICRO osigurao potporu od 230 milijuna kuna za 2500 poduzetnika

HAMAG-BICRO osigurao potporu od 230 milijuna kuna za 2500 poduzetnika

22.05.2020. komentiraj

HAMAG-BICRO je kroz mjere Vlade Republike Hrvatske, a u okviru paketa pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed epidemije uzrokovane koronavirusom, potaknuo gospodarstvo u iznosu od 230 milijuna kuna. Agencija je među prvima, već 6. ožujka 2020. godine, aktivirala provedbu šest mjera te je u samo dva mjeseca putem zajmova osigurala likvidnost za više od 500 poduzetnika u iznosu većem od 165 milijuna kuna.

Vlasnik Lidla pokreće vlastito konkurentsko rješenje za Amazon Web Services

Vlasnik Lidla pokreće vlastito konkurentsko rješenje za Amazon Web Services

21.05.2020. komentiraj

Lidlova i Kauflandova matična kompanija Schwarz Group odlučila se ući na tržište kojim vlada Amazon pa pokušati napraviti omanji potres i prikupiti poveći dio udjela. Pokušat će to pokretanjem vlastite cloud računalne usluge za maloprodajne trgovine “treće strane”.