Globalna potrošnja na cloud IT infrastrukturu ove godine će doseći 70 milijardi dolara

Globalna potrošnja na  cloud IT infrastrukturu ove godine će doseći 70 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Kompanije koje se bave cloud IT infrastrukturom mogu zadovoljno trljati ruke jer prihodi koje ostvaruju nastavljaju rasti, što jasno pokazuje LearnBonds u svojoj perognozi za 2020. Riječ je o ukupnih 69,2 milijardi američkih dolara, koliko se troši na njihove proizvode od strane raznih organizacija. Ili, riječ je o rastu od 3,6 posto na godišnjoj razini.

Ukupno, najviše se troši na javni cloud, zatim slijede umjetna inteligencija i strojno učenje, privatni cloud, multi-cloud, automatizirani procesi, rubno računalstvo, blockchain... Dakle, jasno je da se sve više ulaže u tehnologije koje su do prije koju godinu bile poprilično apstraktne.

LearnBonds je ponudio i prognozu situacije sve do 2023., kad se predviša potrošnja od 99,99 milijardi dolara na cloud IT infrastrukturu. Očito je, digitalna transformacija odvija se zavidnom brzinom i akteri na tržištu toga su itekako svjesni te spremni na apsolutno sve izazove koji slijede.

Što samo potvrđuje koliko je cloud profitabilan i koliki zapravo potencijal posjeduje. Ali, to je već jasno, zato se toliko i ubrzava sama potrošnja.

Jasno je i koliko prilika cloud još uvijek nudi proizvođačima i koliki potencijal se nudi na tržištu vezanom uz njega, što automatski znači da će ulaganja i razvoj kroz ovu i naredne godine biti u porastu.

Međutim, treba uzeti u obzir kako će se jako povećati i u laganja u infrastrukturu u cloudu pogotovo kada se dogodi brzi rast IoT rješenja, ali i usluga baziranih na informacijama s IoT uređaja, a da ne govorimo o trenutku veće primjene samovozećih automobila, kamiona, autobusa...

Samim time, pokretač ovog tržišta bit će revolucionarna 5G tehnologija, koja pokreće tolike industrije. Odnosno, pokretat će ih kroz naredne godine.

Izvor: LearnBonds

Još iz kategorije

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.