Gdje je nestao rast Xiaomija?

Gdje je nestao rast Xiaomija?

Xiaomi je imao odličnu 2018. no nekako se čini da je po pitanju prodaje pametnih telefona situcija krenula pomalo nizbrdo s tekućom godinom, barem tako pokazuje IDC u svom izvješću o rezultatima prodaje za velikog kineskog proizvođača, koji je u svoju prisutnost istaknuo i u Hrvatskoj.

Primjerice, dok je 2015. bila solidna sa 9,3 milijardi američkih dolara prihoda od isporuka diljem svijeta i udjelom od 4,9 posto, uslijedila je slabija 2016. s udjelom od 3,6 posto, ali i boljim rezultatima isporuka - deset milijardi dolara.

Istinski napredak postignut je u 2017. s čak 16 milijardi dolara od isporuka i udjelom od 6,3 posto, a nastavilo se u pozitivnom tonu i kroz prošlu godinu sa 24,5 milijradi dolara od isporuka i udjelom od 8,7 posto.

Ipak, kroz prvu polovicu ove godine, prihodi su na 13,4 milijardi dolara, što na prvu djeluje obećavajuće, ali je ispod očekivanja pa Xiaomi osjeća posljedice dolaska 5G, zbog kojeg tržište miruje i čeka uređaje koji će biti kompatibilni s tom novom tehnologijom.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.