Gdje je nestao rast Xiaomija?

Gdje je nestao rast Xiaomija?

Xiaomi je imao odličnu 2018. no nekako se čini da je po pitanju prodaje pametnih telefona situcija krenula pomalo nizbrdo s tekućom godinom, barem tako pokazuje IDC u svom izvješću o rezultatima prodaje za velikog kineskog proizvođača, koji je u svoju prisutnost istaknuo i u Hrvatskoj.

Primjerice, dok je 2015. bila solidna sa 9,3 milijardi američkih dolara prihoda od isporuka diljem svijeta i udjelom od 4,9 posto, uslijedila je slabija 2016. s udjelom od 3,6 posto, ali i boljim rezultatima isporuka - deset milijardi dolara.

Istinski napredak postignut je u 2017. s čak 16 milijardi dolara od isporuka i udjelom od 6,3 posto, a nastavilo se u pozitivnom tonu i kroz prošlu godinu sa 24,5 milijradi dolara od isporuka i udjelom od 8,7 posto.

Ipak, kroz prvu polovicu ove godine, prihodi su na 13,4 milijardi dolara, što na prvu djeluje obećavajuće, ali je ispod očekivanja pa Xiaomi osjeća posljedice dolaska 5G, zbog kojeg tržište miruje i čeka uređaje koji će biti kompatibilni s tom novom tehnologijom.

Još iz kategorije

Njemačka donijela zakon koji bankama omogućuje prodaju i pohranu kriptovaluta

Njemačka donijela zakon koji bankama omogućuje prodaju i pohranu kriptovaluta

13.12.2019. komentiraj

Njemački parlament donio je zakon koji će bankama u Njemačkoj omogućiti prodaju i pohranu kriptovaluta poput bitcoina. Značajna je to odluka na području regulacije digitalnih valuta jer će vjerojatno imati izniman međunarodni utjecaj, što je potrebno u trenucima nepovjerenja, ali i borbe “tradicionalnih” financijskih institucija protiv noviteta koje donosi jedan decentralizirani sustav.

Krenule nove Combisove stipendije

Krenule nove Combisove stipendije

12.12.2019. komentiraj

ICT kompanija Combis dodijelila je nove stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Combis već niz godina podržava mlade IT talente želeći im omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika. 'Combis radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima u području mrežnih tehnologija, a poznat je i po dobroj atmosferi i timskom duhu. Ponosan sam što nam studenti rado dolaze, s užitkom ali i naporno rade te aktivno sudjeluju u projektima. I na kraju, a možda i najvažnije - nakon stipendiranja, ostaju u našem timu', komentirao je Domagoj Pehar, direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.