GALERIJA: Mjesto gdje nastaju patenti – IBM Research Zürich

GALERIJA: Mjesto gdje nastaju patenti – IBM Research Zürich

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Švicarska je zemlja poznata po CERN-u, po financijskim institucijama, no glavni grad Zürich krije i najstariji IBM-ov istraživački centar izvan SAD-a osnovan prije više od šezdeset godina. Točnije osnovan je 1956. godine i jedan je od 12 globalnih istraživačkih centara IBM-a.

Kako ističe dr. Alessandro Curioni potpredsjednik za Europu i direktor IBM Research Laba ističe kako su njihovi znanstvenici dobili četiri Nobelove nagrade. Prema njegovim riječima danas se u Zürichu razvijaju rješenja u segmentu umjetne inteligencije, interneta stvari i bilo da je riječ o javno-privatnim partnerstvima kod velikih projekata ili vlastitim istraživanjima ta istraživanja su temelj rješenja u budućnosti.

IBM je već 25 godina vodeći kada je riječ o patentima, ukupno u njihovim istraživačkim laboratorijima radi više od tri tisuće znanstvenika, od čega čak 6 nobelovaca i mnoštvo dobitnika drugih prestižnih znanstvenih nagrada.

Kako bi otvorili uspješan istraživački centar, a IBM ih danas ima posvuda u svijetu potrebno je imati nekoliko ključnih faktora. Prije svega dobru podršku u obrazovnim institucijama, postojećim istraživačkim institucijama, ali to mjesto također treba biti i dobro za živjeti gdje jednostavno ljudi žele doći. Naravno, ističe Curioni, bitan je jako i ekonomski ekosustav.

Što se tiče inovacija on napominje kako danas inovacije moraju biti testirane brzo i efikasno stoga je cijeli sustav oko istraživačkog centra iznimno važan. Prema njegovim riječima oni sudjeluju na mnogima projektima koriste različite oblike eksternog financiranja tako u ovome trenutku sudjeluju na 43 projekta financirana iz europskog sustava Horizon 2020 i na njima rade s više od 500 partnera.

PREGLEDAJ GALERIJU

Još iz kategorije

Žene u tehnološkom sektoru i ravnopravnost spolova

Žene u tehnološkom sektoru i ravnopravnost spolova

13.11.2018. komentiraj

Booking.com objavio je rezultate novog globalnog istraživanja o iskustu i percepciji žena koje rade u tehnološkom sektoru. Četiri od pet žena (83%) koje trenutačno rade u tehnološkom sektoru namjeravaju ondje i ostati raditi sljedećih pet do deset godina, što otkriva veliko povjerenje po pitanju njihovih trenutačnih pozicija, kao i povjerenje u budući potencijal ovog sektora. Istraživanje otkriva što žene s karijerama u tehnologiji mogu učiniti i što već rade za ravnopravnost spolova na radnom mjestu, kao i proaktivne mjere koje smatraju nužnima za tvrtke u tehnologiji kako bi i dalje mogle razvijati uspješne karijere u tehnološkom sektoru.

Alibaba na Dan samaca uprihodila nevjerojatnih 30,8 milijardi

Alibaba na Dan samaca uprihodila nevjerojatnih 30,8 milijardi

13.11.2018. komentiraj

Alibaba je na Dan samaca uprihodila nevjerojatnih 30,8 milijardi američkih dolara od prodaje putem svoje e-trgovine, ali i uz partnerstva s maloprodajnim i veleprodajnim trgovačkim lancima u Kini. I to sve za samo 24 sata! To je za 27 posto rasta u odnosu na prošlu godinu i 25,3 milijardi dolara. Ali, krenimo redom...

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

12.11.2018. komentiraj

Bosch Hrvatska na svečanoj je večeri s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. U sklopu proslave organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest Boscha ali i eksponati novih tehnologija budućnosti.