Freelancer.com podnio zahtjev za inicijalnu javnu ponudu dionica

Freelancer.com podnio zahtjev za inicijalnu javnu ponudu dionica

Foto: Antun Jastrić

Web portal Freelancer.com podnio je zahtjev za inicijalnu javnu ponudu dionica na australskoj burzi. Kompanija izdavanjem 30 milijuna dionica po cijeni od 0,50 australskih dolara po dionici, planira prikupiti 15 milijuna australskih dolara. Vrijednost kompanije prema inicijalnoj javnoj ponudi dionica je procijenjena na 218 milijuna australskih dolara.

Kompanija prikupljena sredstva na javnoj ponudi planira koristiti za širenje poslovanja i nove akvizicije. Iz kompanije predviđaju da će u 2013 godini prihodi iznositi 18,3 milijuna australskih dolara, a prethodne godine ostvarili su prihode od 10,6 milijuna australskih dolara s bruto maržom od 88 posto.

Freelancer.com će korisnicima njihovog portala ponuditi 5,1 milijun novih dionica, u koje će korisnici moći ulagati kroz Freelancer Foundation Shareholder program.

Mjereno po ukupnom broju korisnika i projekata, Freelancer.com je trenutno najveće svjetsko online tržište za outsourcing i freelancing usluge. Web stranica ima preko 9 milijuna korisnika i 4,9 milijuna projekata, čija ukupna vrijednost premašuje 1,2 milijarde australskih dolara.

Ubrzo nakon osnivanja 2009 godine, Freelancer.com je stekao kompaniju GetAFreelancer. Od tada kompanija nastavlja svoju agresivnu strategiju akvizicija s ciljem jačanja svog globalnog utjecaja. U svom akvizicijskom pohodu kompanija je stekla Kanadski Scriptlance , EUFreelance, LimeExchange i RentaCoder / vWorker.

I sama Freelance.com kompanija bila je na meti Japanske kompanije Recruit Co., koja je za Freelance.com ponudila 400 milijuna dolara. Kompanija Recruit Co. također je bila zauzeta akvizicijama, te su tako stekli NuGrid i Indeed.com. Prema nekim izvorima Recruit Co. se isto tako priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica.

Još iz kategorije

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

Citus osvojio je dvije nagrade na sajmu inovacija u Londonu

21.09.2020. komentiraj

Na međunarodnoj izložbi inovacija u Londonu hrvatska tvrtka CITUS osvojila je dva najviša priznanja za rješenje Individualizacija anonimnih identiteta korištenjem umjetne inteligencije i to Gold Award i Platinum Award.

Uspjeh Nanobita nije došao preko noći

Uspjeh Nanobita nije došao preko noći

21.09.2020. komentiraj

I dok pripremamo nastavak velike ICT Analize jedna se tvrtka nametnula da ju analiziramo zasebno jer Nanobit je prodan za skoro milijardu kuna što dokazuje da se u softverskoj industriju u segmentu gaminga može uspjeti. Treba imati upornosti, malo i sreće, no uspjeh nije došao preko noći, a rezultat je i to i više od 20 izdanih igara.

TikTok ulazi u partnerstvo s Oracleom

TikTok ulazi u partnerstvo s Oracleom

21.09.2020. komentiraj

Sapunica oko TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama završila je u nedjelju 13. rujna, samo dva dana prije isteka konačnog roka, a umjesto Microsofta će “pouzdani tehnološki partner” biti Oracle. Odlučila je tako TikTokova matična kompanija ByteDance.