Foxconn zapošljava, stiže nam novi iPhone?

Foxconn zapošljava, stiže nam novi iPhone?

Foto: Fotolia

Appleov proizvodni partner Foxconn objavio je da proširuje svoje proizvodne kapacitete, postavljanjem nove proizvodne linije u kineskom gradu Zhengzhou te zapošljava 10 000 novih radnika, a sve u svrhu spremnosti da uz komponente koje izrađuje za Acer i Samsung, udovolji i potrebama za izradu po svemu sudeći novog Apple iPhone 5S smartphone uređaja.

Glasine su potvrđene i izjavom jednog od šefova u Foxconnu da se ubrzano pripremaju za sklapanje i puštanje novog iPhone uređaja.

Uređaj je najavljen za lipanj 2013., a kako se proizvodnja ubrzano priprema mogla bi vrlo brzo krenuti. Prema dostupnim informacijama, procjenjujemo da bi novi iPhone mogao bi biti predstavljen na WWDC 2013 konferenciji. Posljednji iPhone predstavljen je na godišnjoj Developer's konferenciji, dok su predzadnja dva iPhonea iznimka i oni su bili predstavljeni u jesenskom periodu.

Specifikacije nove perjanice Applea još nisu dostupne ali su krenule glasine da bi se novi uređaj mogao pojaviti u jednakom izdanju kao i iPhone 5 a oznaka S bi donijela samo poboljšanja na komponentama samog uređaja. Kako je Apple zbog visoke cijene uređaja izgubio dio tržišta, nagađa se da bi novi iPhone 5S mogao biti ponuđen u nekoliko veličina zaslona što bi rezultiralo i nižom cijenom samog uređaja.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.