Fortenova grupa surađuje sa Sveučilištem u Cambridgeu

Fortenova grupa surađuje sa Sveučilištem u Cambridgeu

Foto: DepositPhotos

Fortenova grupa objavila je kako je uspostavila suradnju sa Sveučilištem u Cambridgeu. Tim konzultanata njihova MBA studija menadžmentu operativnih kompanija Fortenova grupe predstavio je odabrana rješenja na području umjetne inteligencije i automatizacije. Ujedno, predstavljene su i kompanije koje imaju veliki potencijal da budu partneri kompanije na tom području.

Suradnja je rezultirala izradom detaljnog pregleda međunarodnog ekosustava umjetne inteligencije i automatizacije te užeg izbora potencijalnih rješenja. Preferirana rješenja dolaze iz područja upravljanja policama i pojedinačnim artiklima temeljenog na prepoznavanju slika, optimizacije razmještaja u dućanu, napredne analitike kupaca usmjerene na personalizirani pristup i mikrosegmentaciju, opsežnog uvida u tržišna kretanja i potrebe potrošača te optimalizacije upravljanja zalihama. Tim konzultanata s MBA studija Sveučilišta u Cambridgeu u idućoj će fazi razraditi poslovne slučajeve za odabrana rješenja, nakon čega slijedi primjena pilot-projekta.

„Ova suradnja nadovezuje se na vrijednosti Fortenova grupe, koja želi biti predvodnik u implementaciji novih tehnologija te na široku suradnju s obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj i svijetu. Kao liderima u svojim poslovnim područjima, privilegija nam je surađivati s Cambridge MBA konzultantima, budući da se ovaj studij poslovnog upravljanja smatra svjetskim predvodnikom u području obrazovanja. Ovu suradnju smatram iznimno produktivnom i korisnom za našu kompaniju, budući da će definitivno donijeti dodatnu vrijednost našem načinu prodaje proizvoda i usluga našim kupcima, kao i našem lancu opskrbe“, istaknuo je direktor strategije Fortenova grupe Dragan Mrkajić.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.