Fortenova grupa surađuje sa Sveučilištem u Cambridgeu

Fortenova grupa surađuje sa Sveučilištem u Cambridgeu

Foto: DepositPhotos

Fortenova grupa objavila je kako je uspostavila suradnju sa Sveučilištem u Cambridgeu. Tim konzultanata njihova MBA studija menadžmentu operativnih kompanija Fortenova grupe predstavio je odabrana rješenja na području umjetne inteligencije i automatizacije. Ujedno, predstavljene su i kompanije koje imaju veliki potencijal da budu partneri kompanije na tom području.

Suradnja je rezultirala izradom detaljnog pregleda međunarodnog ekosustava umjetne inteligencije i automatizacije te užeg izbora potencijalnih rješenja. Preferirana rješenja dolaze iz područja upravljanja policama i pojedinačnim artiklima temeljenog na prepoznavanju slika, optimizacije razmještaja u dućanu, napredne analitike kupaca usmjerene na personalizirani pristup i mikrosegmentaciju, opsežnog uvida u tržišna kretanja i potrebe potrošača te optimalizacije upravljanja zalihama. Tim konzultanata s MBA studija Sveučilišta u Cambridgeu u idućoj će fazi razraditi poslovne slučajeve za odabrana rješenja, nakon čega slijedi primjena pilot-projekta.

„Ova suradnja nadovezuje se na vrijednosti Fortenova grupe, koja želi biti predvodnik u implementaciji novih tehnologija te na široku suradnju s obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj i svijetu. Kao liderima u svojim poslovnim područjima, privilegija nam je surađivati s Cambridge MBA konzultantima, budući da se ovaj studij poslovnog upravljanja smatra svjetskim predvodnikom u području obrazovanja. Ovu suradnju smatram iznimno produktivnom i korisnom za našu kompaniju, budući da će definitivno donijeti dodatnu vrijednost našem načinu prodaje proizvoda i usluga našim kupcima, kao i našem lancu opskrbe“, istaknuo je direktor strategije Fortenova grupe Dragan Mrkajić.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.