Fortenova grupa surađuje sa Sveučilištem u Cambridgeu

Fortenova grupa surađuje sa Sveučilištem u Cambridgeu

Foto: DepositPhotos

Fortenova grupa objavila je kako je uspostavila suradnju sa Sveučilištem u Cambridgeu. Tim konzultanata njihova MBA studija menadžmentu operativnih kompanija Fortenova grupe predstavio je odabrana rješenja na području umjetne inteligencije i automatizacije. Ujedno, predstavljene su i kompanije koje imaju veliki potencijal da budu partneri kompanije na tom području.

Suradnja je rezultirala izradom detaljnog pregleda međunarodnog ekosustava umjetne inteligencije i automatizacije te užeg izbora potencijalnih rješenja. Preferirana rješenja dolaze iz područja upravljanja policama i pojedinačnim artiklima temeljenog na prepoznavanju slika, optimizacije razmještaja u dućanu, napredne analitike kupaca usmjerene na personalizirani pristup i mikrosegmentaciju, opsežnog uvida u tržišna kretanja i potrebe potrošača te optimalizacije upravljanja zalihama. Tim konzultanata s MBA studija Sveučilišta u Cambridgeu u idućoj će fazi razraditi poslovne slučajeve za odabrana rješenja, nakon čega slijedi primjena pilot-projekta.

„Ova suradnja nadovezuje se na vrijednosti Fortenova grupe, koja želi biti predvodnik u implementaciji novih tehnologija te na široku suradnju s obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj i svijetu. Kao liderima u svojim poslovnim područjima, privilegija nam je surađivati s Cambridge MBA konzultantima, budući da se ovaj studij poslovnog upravljanja smatra svjetskim predvodnikom u području obrazovanja. Ovu suradnju smatram iznimno produktivnom i korisnom za našu kompaniju, budući da će definitivno donijeti dodatnu vrijednost našem načinu prodaje proizvoda i usluga našim kupcima, kao i našem lancu opskrbe“, istaknuo je direktor strategije Fortenova grupe Dragan Mrkajić.

Još iz kategorije

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

20.07.2019. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump ne odustaje od trgovinskog rata s Kinom i to je itekako počelo ostavljati traga na američki tehnološku industriju, na što upozoravaju čelnici onih najvećih. Primjerice, tarife na uvoz kineskih proizvoda koštale su u svibnju 1,3 milijardi američkih dolara, što je šest puta više nego u istom razdoblju lani.

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

18.07.2019. komentiraj

IBM je danas objavio imenovanje Tomislava Baluna na funkciju novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska. Tomislav će biti odgovoran za sve prodajne aktivnosti IBM-a na hrvatskom tržištu, uključujući cjelokupni portfelj IBM-ovih proizvoda i usluga.

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

18.07.2019. komentiraj

Kineski Lenovo uspio je po prvi put unazad šest mjeseci zabilježiti rast isporuka računala na globalnoj razini, unatoč trgovinskom ratu koji se vodi između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.