Fiskalizirani računi u SMS poruci

Fiskalizirani računi u SMS poruci

Među 250 milijuna SMS poruka, koliko se mjesečno pošalje u Hrvatskoj, uskoro bi se mogli naći i maloprodajni fiskalizirani računi. Ova mogućnost bit će posebno zanimljiva obveznicima fiskalizacije koji rade na terenu, a dnevno izdaju nekoliko desetaka računa, poput servisera, taksista, dimnjačara, masera i dr.

Postupak fiskalizacije prema poreznoj upravi i preuzimanja jedinstvenog identifikatora računa (JIR) vrši se bez obzira na kojem mediju se račun izdaje. Razmišljajući kako korisnicima smanjiti troškove i omogućiti da na postojećim telefonima ispune svoje obveze prema Zakonu o fiskalizaciji, programeri porečke tvrtke Infosit došli su do ove korisne ideje.

Prema čl. 15. Zakona o PDV-u, račun je svaka isprava prema kojoj porezni obveznik ili osoba kojoj on naloži obračunava isporučena dobra i obavljene usluge, bez obzira na to kako se ta isprava naziva u poslovnomu prometu. Zakon o fiskalizaciji propisuje način provedbe postupka fiskalizacije te podatke koje račun mora sadržavati.

Budući da FiskalPhone već od ranije podržava slanje izvještaja o dnevnom zaključku blagajne putem SMS poruka, tehnička implementacija bila je prilično jednostavna. Od porezne uprave zatražena je službena potvrda kako bi računi izdani putem SMS poruka mogli u potpunosti zamijeniti standardne, papirnate račune. Sve ukazuje da bi rješenje trebalo biti pozitivno.

Nova funkcionalnost je putem besplatnog ažuriranja već dostupna i svim postojećim korisnicima, kojih je gotovo 3.000.Osim putem SMS poruka račune je moguće izdati i na klasičan način, ispisom na mobilne prijenosne printere.

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.