Financial Times uvrstio Schneider Electric u popis najboljih 50 tvrtki u promicanju raznolikosti

Financial Times uvrstio Schneider Electric u popis najboljih 50 tvrtki u promicanju raznolikosti

Schneider Electric uvršten je u godišnji popis poslovne novine Financial Times – Predvodnici u promicanju raznolikosti 2021. godine (Financial Times Diversity Leaders 2021.). U usporedbi s prošlom godinom, rang je poboljšan: Schneider Electric sad zauzima 27. mjesto u ukupnom poretku i drugo mjesto u svojoj industriji - na popisu na kojem se nalazi 850 tvrtki iz cijele Europe.

Financial Timesov popis kompanija koje prednjače u promicanju raznolikosti za cilj ima procijeniti kako se u tvrtkama provode pravila o rodnoj ravnopravnosti, zapošljavanju ljudi s posebnim potrebama, koliko je tko otvoren prema svim oblicima seksualne orijentacije, te koliko tvrtke uzimaju u obzir etničke i druge raznolikosti zajednica u kojima rade, i društva u cjelini.

Popis je rezultat nezavisnog istraživanja provedenog anketiranjem više od sto tisuća zaposlenika tvrtki s više od 250 zaposlenih u 16 zemalja Europe.  Usto, u obzir je uzeto i mišljenje stručnjaka za ljudske resurse i specijalista za zapošljavanje, kako bi se dobila finija analiza dobivenih rezultata.

Sudionike u istraživanju pitalo se što oni misle o tome, do koje mjere njihovi poslodavci promoviraju raznolikost i uključivost na radnom mjestu, putem niza izjava koje su opisivale teme kao što su dob, rod, etnička pripadnost, posebne potrebe i seksualno usmjerenje (LGBT+). Sudionici istraživanja dobili su priliku procijeniti i druge poznate poslodavce iz svoje industrije, kad su u pitanju promoviranje raznolikosti i uključivosti. Ukupno 850 tvrtki je analizirano kako bi se dobio popis predvodnika u raznolikosti 2021.

„Opet smo ponosni što se nalazimo na popisu Predvodnika u raznolikosti Financial Timesa. Kao jedan od vodećih poslodavaca, u Schneider Electricu ozbiljno shvaćamo svoju odgovornost u ostvarivanju jednakih šansi za sve, bilo gdje. Stalno radimo na stvaranju uključivog okružja za sve naše zaposlenike“, rekla je Charise Le, globalna direktorica Odjela za ljudske resurse u Schneider Electricu. Velika je čast biti uključen na popis vrhunskih tvrtki i biti zagovaratelj raznolikosti i uključivosti kako među našim zaposlenicima tako i šire, u društvu.

Uz ponovno uvrštavanje na popis Predvodnika u raznolikosti Financial Timesa za 2021., Schneider Electric je dobio još nekoliko prestižnih priznanja za svoje napore u gradnji kulture uključivosti i za promicanje raznolikosti. Nedavno, Schneider Electric je dobio certifikat organizacije WorkHuman (WorkHuman Certified Company), koja prepoznaje tvrtke koje predvode u stvaranju humanijih uvjeta na radnom mjestu. Usto, se kompanija pridružila i Savezu za promicanje primjene ključnih pokazatelja uspješnosti u rodnoj ravnopravnosti i ostvarivanju raznolikosti - Gender & Diversity KPI Alliance.  Naposljetku, već treću godinu zaredom Schneider Electric je uključen i u Bloombergov indeks rodne ravnopravnosti (2020 Bloomberg Gender-Equality Index), svojevrsni barometar uspješnosti u postizanju rodne ravnopravnosti u svim industrijskim sektorima u svijetu.

Još iz kategorije

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

21.01.2021. komentiraj

Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62 posto na 123 posto u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

21.01.2021. komentiraj

Nesigurnost i financijske brige prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 i dalje utječu na mobilnost potrošača i globalni automobilski sektor. Deloitte već dulje od desetljeća ispituje ponašanje kupaca automobila i trendove koji se na njih odnose, a koji utječu na globalni ekosustav automobilske industrije. Ovogodišnje je izvješće naslovljeno „Globalno ispitivanje stavova kupaca automobila u 2021. godini” obuhvatilo niz problema koji su se odrazili na globalni automobilski sektor, uključujući utjecaj pandemije na mišljenja potrošača, razvoj naprednih tehnologija i digitalne platforme za maloprodaju automobila.

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

20.01.2021. komentiraj

Tržište pametnih telefona raste iz godine u godinu, ali nekih znatnijih napredaka na području samih uređaja nema. Istina jest, ljepši su, možda kvalitetniji i donekle brži, uz pokoji zgodni dodatak, ali većih razlika uistinu nema.