Fil Rouge Capital Sendbee investicija

Fil Rouge Capital Sendbee investicija

Fil Rouge Capital započeo je s investiranjem u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardver, IoT i logistiku. Tijekom sljedeće četiri i pol godine, a do kraja 2023, Fil Rouge Capital postavio si je za cilj investirati u 250 kompanija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a još jedan u nizu startupa u  Fil Rouge Capital portfelju je Sendbee, hrvatska tvrtka u kasnijoj fazi razvoja koji je također osigurala VC Fil Rouge Capital investiciju.

“Sendbee omogućuje tvrtkama da koriste WhatsApp kao tim. Klasični WhatsApp Messenger istovremeno može koristiti samo jedna osoba, dok putem Sendbee aplikacije jedan WhatsApp (Business) account može koristiti neograničen broj osoba/agenata. Svi agenti vide jedan "inbox" svih dolaznih poruka na koje mogu odgovarati ili čak automatizirati razgovore putem našeg "chatbot kreatora"“, ističe Domagoj Krpan osnivač Sendbea.

„Trenutno radimo na brojnim integracijama sa "third-party servisima" poput Slacka, Salesforcea i Shopifya, gdje će naši korisnici biti u mogućnosti odgovarati na poruke direktno ili automatizirati slanje obavijesti, kao što su recimo "obavijesti o isporuci pošiljke", bez dodatnog razvoja“, zaključuje Krpan.

“Danas se komunikacija s kupcima odvija na desetak različitih, često nekompatibilnih kanala. Jedan od češće korištenih kanala je i WhatsApp, a Sendbee omogućuje timsko korištenje tog kanala i na taj način praćenje razgovora čini vrlo jednostavnim. Budućnost je u agregiranoj komunikaciji i smatramo kako su Domagoj i Ivan tim koji će tu komunikaciju učiniti jednostavnijom“, pojašnjava Stevica Kuharski, Fil Rouge Capitalov vođa scoutinga.

Podsjetimo, Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startupove i tvrtke u fazi rasta kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Raspolaže s iznosom od 45 milijuna EUR za investiranje te je sufinanciran ESIF financijskim instrumentima Europskog Investicijskog Fonda.

Još iz kategorije

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

Hrvatska napredovala u konkurentnosti

13.10.2019. komentiraj

Konkurentnost hrvatskoga gospodarstva, mjerena Globalnim indeksom konkurentnosti koji izrađuje i objavljuje Svjetski gospodarski forum, ocijenjena je 63. pozicijom od 141 zemlje. Iako je time napredovala za pet mjesta u odnosu na prošlu godinu, ostala je najlošije ocijenjena članica EU. Druga najlošije ocijenjena članica, Grčka, bila je za četiri mjesta bolja od Hrvatske, a najlošije ocijenjene članice iz tzv. nove Europe, Rumunjska i Bugarska, bile su za 12 (Rumunjska), odnosno 14 (Bugarska) mjesta bolje od Hrvatske. Poboljšanjem ranga Hrvatske smanjilo se njezino zaostajanje za ostalim članicama EU u odnosu na prošlu godinu kada je druga najlošija članica Grčka bila bolja za 11 mjesta.

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

VMware nastavlja rast na hrvatskom tržištu

12.10.2019. komentiraj

Digitalizacija i digitalna transformacija danas su riječi koje upotrebljavaju svi od političara do gospodarstvenika, analitičara i novinara, no iza svega stoji spoj transformacije poslovanja potaknut ICT tehnologijama. Upravo zbog toga nametnuo se i razgovor s Ivom Sladoljevim, senior regional manager za Srednju Europu u VMwareu koji govori o trenutno stanju na tržištu, ali i planovima u narednom razdoblju.