Fil Rouge Capital Sendbee investicija

Fil Rouge Capital Sendbee investicija

Fil Rouge Capital započeo je s investiranjem u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardver, IoT i logistiku. Tijekom sljedeće četiri i pol godine, a do kraja 2023, Fil Rouge Capital postavio si je za cilj investirati u 250 kompanija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a još jedan u nizu startupa u  Fil Rouge Capital portfelju je Sendbee, hrvatska tvrtka u kasnijoj fazi razvoja koji je također osigurala VC Fil Rouge Capital investiciju.

“Sendbee omogućuje tvrtkama da koriste WhatsApp kao tim. Klasični WhatsApp Messenger istovremeno može koristiti samo jedna osoba, dok putem Sendbee aplikacije jedan WhatsApp (Business) account može koristiti neograničen broj osoba/agenata. Svi agenti vide jedan "inbox" svih dolaznih poruka na koje mogu odgovarati ili čak automatizirati razgovore putem našeg "chatbot kreatora"“, ističe Domagoj Krpan osnivač Sendbea.

„Trenutno radimo na brojnim integracijama sa "third-party servisima" poput Slacka, Salesforcea i Shopifya, gdje će naši korisnici biti u mogućnosti odgovarati na poruke direktno ili automatizirati slanje obavijesti, kao što su recimo "obavijesti o isporuci pošiljke", bez dodatnog razvoja“, zaključuje Krpan.

“Danas se komunikacija s kupcima odvija na desetak različitih, često nekompatibilnih kanala. Jedan od češće korištenih kanala je i WhatsApp, a Sendbee omogućuje timsko korištenje tog kanala i na taj način praćenje razgovora čini vrlo jednostavnim. Budućnost je u agregiranoj komunikaciji i smatramo kako su Domagoj i Ivan tim koji će tu komunikaciju učiniti jednostavnijom“, pojašnjava Stevica Kuharski, Fil Rouge Capitalov vođa scoutinga.

Podsjetimo, Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startupove i tvrtke u fazi rasta kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Raspolaže s iznosom od 45 milijuna EUR za investiranje te je sufinanciran ESIF financijskim instrumentima Europskog Investicijskog Fonda.

Još iz kategorije

Revolut prikupio 500 milijuna dolara u seriji D financiranja

Revolut prikupio 500 milijuna dolara u seriji D financiranja

25.02.2020. komentiraj

Globalna financijska platforma s više od 10 milijuna klijenata diljem svijeta Revolut danas je prikupila dodatnih 500 milijuna dolara u seriji D financiranja te ukupni iznos koji je tvrtka prikupila iznosi 836 milijuna dolara. Novu rundu financiranja predvodilo je investicijsko društvo TCV sa sjedištem u SAD-u uz niz postojećih investitora koji su također sudjelovali u financiranju. U posljednjoj je rundi financiranja vrijednost poslovanja procijenjena na 5,5 milijardi DOLARA, što tvrtku Revolut čini jednim od društava u području financijskih tehnologija s najvišom vrijednosti na svijetu.

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

24.02.2020. komentiraj

S preko 20 godina iskustava u savjetovanju klijenata u području upravljanja rizikom i usklađenošću u informacijskim sustavima, te klijentima diljem svijeta, Stanko Cerin i tvrtka Ostendo Consulting ubrajaju se u regionalno najrelevantnije izvore informacija iz ovog područja. Povodom kibernetičkog napada na INU, razgovarali smo kako kritičnu nacionalnu infrastrukturu učiniti sigurnijom. Kibernetički napad je stvarnost, ističe Cerin

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

23.02.2020. komentiraj

Zahvaljujući mreži istraživačkih centara i suradnji s istraživačkim institucijama i sveučilištima koje Huawei ima diljem Europske unije, Huawei može ubrzati europsku digitalnu agendu te kroz brže uvođenje novih tehnologija potaknuti rast gospodarstva.