Facebook i dalje ruši rekorde na krilima mobilnih oglasa

Facebook i dalje ruši rekorde na krilima mobilnih oglasa

Foto: Antonio Jularić

Facebookova zarada od oglašavanja ruši rekorde iz kvartala u kvartal, zbog čega lideri te kompanije mogu biti više nego zadovoljni. Konkretnije, riječ je o 12,97 milijardi dolara prihoda u četvrtom kvartalu prošle godine, što je rast od 47 posto na godišnjoj razini. Profit je pak porastao za 20 posto i iznosio je 2,27 milijardi dolara. Većinu od 11,37 milijardi dolara čini mobilno oglašavanje, a na razini kompanije to je 88 posto svih prihoda.

A sve je počelo još 2012. godine, kad bi se malo tko mogao nadati da će Facebook uspjeti napraviti toliki iskorak i protresti tržište do te mjere da se nametne kao apsolutni lider. Jer, ni Google još uvijek ne zna kako mobilno oglašavanje učiniti profitabilnijim i isplativijim no što je (bilo) desktop oglašavanje.

U brojkama to izgleda tako da osim spomenutih 11,37 milijardi dolara od mobilnog oglašavanja, 1,41 milijarda dolara otpada na prihode od desktop oglasa.

Ukratko, u Facebooku su našli rješenje za mobilne uređaje i uživaju u situaciji kojoj svjedočimo. Neki će se čuditi, ali ne trebaju, nije Facebook samo društvena mreža kakvu poznajemo. Riječ je o kompaniji čiji su dio WhatsApp (1,3 milijarde korisnika), Messenger (1,2 milijarde korisnika) i Instagram (700 milijuna korisnika), što automatski daje odgovor zašto je situacija takva kakva jest. A bit će samo bolja!

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.