EU provjerava Broadcomovu kupnju VMware

EU provjerava Broadcomovu kupnju VMware
DepositPhotos

Europska komisija otvorila je dubinsku istragu kako bi procijenila, u skladu s EU Uredbom o spajanju, predloženu akviziciju VMwarea od strane Broadcoma. Komisija je posebno zabrinuta da bi transakcija omogućila Broadcomu da ograniči tržišno natjecanje na određenim hardverskim komponentama koje su međusobno povezane sa softverom VMware-a.

Preliminarna istraga pokazuje da bi transakcija mogla omogućiti Broadcomu da ograniči tržišno natjecanje na tržištu za isporuku NIC-ova, FC HBA-a i adaptera za pohranu degradacijom interoperabilnosti između VMware softvera za virtualizaciju poslužitelja i hardvera konkurenata u korist vlastitog hardvera i isključivanja konkurenata ' hardver sprječavajući ih u korištenju VMware softvera za virtualizaciju poslužitelja ili degradirajući njihov pristup njemu. To bi zauzvrat moglo dovesti do viših cijena, niže kvalitete i manje inovacija za poslovne korisnike, a u konačnici i potrošače.

Osim toga, Komisija će također ispitati može li Broadcom ometati razvoj SmartNIC-ova od strane drugih pružatelja usluga i može li početi povezivati VMwareov softver za virtualizaciju sa svojim vlastitim softverom i više ne nuditi VMwareov softver za virtualizaciju kao samostalni proizvod smanjujući izbor i potencijalno zatvarajući konkurentski pružatelji softvera. O predloženoj transakciji obaviješteno je 15. studenog 2022. Europska komisija sada ima 90 radnih dana, do 11. svibnja 2023., za donošenje odluke.