Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Foto: DepositPhotos

Ericsson je dogovorio akviziciju kompanije Cradlepoint, SAD, tržišnog lidera u Wireless Edge WAN 4G i 5G rješenjima za poslovne korisnike. Vrijednost ove transakcije je 1,1 milijardu američkih dolara te se očekuje se da će biti provedena do kraja zadnjeg tromjesečja 2020. Doprinos ove akvizicije novčanom toku očekuje se od 2022. godine.

Ova je investicija ključna za Ericssonovu strategiju osvajanja tržišnog udjela u brzorastućem segmentu 5G u kojem Cradlepoint nadopunjuje Ericssonov postojeći portfelj vezan uz privatne mreže i globalnu IoT platformu.

Ovako kombinirana ponuda će kupcima omogućiti nove vrijedne izvore prihoda dajući podršku punom opsegu 5G-omogućenih usluga za poslovne korisnike, ubrzavajući povrat investicija u mreže.

Cradlepoint će postati Ericssonova podružnica u njegovom punom vlasništvu i nastavit će poslovati pod postojećim brandom. Cradlepointovi zaposlenici će ostati u kompaniji sa sjedištem u u gradu Boise u američkoj saveznoj državi Idaho. Kompanija će biti dio Ericssonovog poslovnog područja Tehnologija i novi biznis.

Edge rješenja za bežične širokopojasne mreže (WAN mreže) povezuju se preko 4G i 5G omogućavajući brzu, sigurnu i fleksibilnu povezanost bilo gdje i bilo kada je to potrebno za mobilno poslovanjem a posebno za kritične i hitne službe. Cradlepoint ima jaku tržišnu poziciju s temeljnim rastom od 25-30%.

"Akvizicije kompanija koje su nam bliske po portfelju su sastavni dio naše strategije o kojoj smo ranije govorili. Akvizicija Cradlepointa nadopunjava našu postojeću ponudu i ključna je za našu strategiju podrške kupcima u odnosu na povećanje vrijednosti njihovih investicija u 5G mreže. Ericsson ima odličnu poziciju za nadogradnju Cradlepointove vodeće pozicije na bežičnom Edge i bežičnom WAN tržištu. Kombinirajući naše opsege ulaska na tržište i postojeće veze s najvećim svjetskim mobilnim operatorima, snažno investiramo kako bismo podržali naše kupce u njihovom rastu na ovom uzbudljivom tržištu. Svim zaposlenicima Cradlepointa želim toplu dobrodošlicu“, ističe Börje Ekholm, predsjednik i CEO Ericssona.

“Bili smo predvodnici u donošenju prednosti mobilnih mreža i tehnologija kupcima iz poslovnog i javnog sektora pomažući im u povezivanju koje ide dalje od tradicionalnih žičanih WAN mreža. Ericsson kao globalni 5G lider nam je odličan par i jako mi je drago da ćemo nastaviti zajednički širiti naše poslovanje“, objašnjava George Mulhern, CEO i predsjedavajući Cradlepointa.

Osnovan 2006., Cradlepoint ima više od 650 zaposlenika, a nude bežična WAN rješenja koja omogućuju povezanost za poslovne korisnike. Osim sjedišta  kompanija ima i centar za istraživanje i razvoj u Silicijskoj dolini i nove urede za tržišta u Ujedinjenoj Kraljevini i Australiji.

Još iz kategorije

Tehnološki giganti niječu monopol

Tehnološki giganti niječu monopol

22.10.2020. komentiraj

Google, Facebook, Amazon i Apple prošle su se godine našli pred ozbiljnim problemima u Sjedinjenim Američkim Državama jer krenule su istrage o njihovom dominaciji na tržištu, monopolu te raznim radnjama koje onemogućavaju konkurenciji normalno poslovanje. Takve optužbe potvrdili su u kongresnom Odboru te naglasili da navedene kompanije koriste veličinu i moć kako bi preuzele kontrolu pri donošenju bitnih zakona te još rasle i povećavale moć.

Zašto se automatizacija u Europi odvija drugačije nego u ostatkku svijeta?

Zašto se automatizacija u Europi odvija drugačije nego u ostatkku svijeta?

22.10.2020. komentiraj

Automatizacija donosi poboljšanja u smislu efikasnosti, produktivnosti i smanjenju troškova u globalu, zbog čega se u svim industrijama trude implementirati rješenja koja to omogućavaju. Ipak, postoji razlika u toj implementaciji kad pogledamo svjetske regije, a posebno se ističe Europa.

TOP 100 najuspješniji tvrtki u segmentu računala prema neto dobiti

TOP 100 najuspješniji tvrtki u segmentu računala prema neto dobiti

22.10.2020. komentiraj

Na vodećem mjestu prema neto dobiti gdje pripadaju tvrtke kojima je pretežiti prijavljeni NKD 26.20, 58.21, 58.29, 95.11, za 2019. godinu nalazi se opet IBM Hrvatska koji dokazuje svoj vodeći položaj u segmentu računala, pokazu podaci tvrtke Bisnode i portala Poslovna.hr i ICTbusiness.info.