Ericsson Nikola Tesla osigurao stabilnost mreža, donirao računala Klinici za infektivne bolesti

Ericsson Nikola Tesla osigurao stabilnost mreža, donirao računala Klinici za infektivne bolesti

U ovim iznimno zahtjevnim vremenima kada je pandemija COVID-19 zahvatila gotovo cijeli svijet te se proširila i na Hrvatsku i kada je Zagreb pogodio snažni potres Ericsson Nikola Tesla Grupa pomno prati situaciju, analizira rizike i donosi konkretne odluke sukladno napucima i preporukama nadležnih državnih tijela.  Pandemija COVID-19 uzrokuje globalni poremećaj u isporuci opreme i repromaterijala, ograničenje kretanja, odgode već planiranih investicijskih projekata kupaca te bitno reducira dosadašnje poslovne aktivnosti.

Ericsson Nikola Tesla Grupa uvijek na prvo mjesto stavlja sigurnost i zdravlje pa je žurno poduzela preventivne i zaštitne mjere kako bi minimizirala širenje i negativne utjecaje aktualne situacije na zaposlenike, kupce, partnere te poslovne aktivnosti.

U okolnostima koje zahtijevaju strogo i dosljedno ograničenje fizičkih kontakata, dok se istodobno povećavaju brigu za naše bližnje, ali i za širu društvenu zajednicu, telekomunikacije i digitalna transformacija poslovanja nameću se kao optimalan izbor u krizi s kakvom se dosada još nismo susreli.

Grupa kontinuirano radi na osiguravanju stabilnosti telekomunikacijskih mreža koje su sada kritična okosnica za javne usluge, poslovanje i povezanost u Hrvatskoj, a kroz rad naših stručnjaka u globalnoj Ericssonovoj korporaciji doprinosi i rješavanju komunikacijskih izazova diljem svijeta.

Pod posebnim opterećenjem su zaposlenici u podršci telekom operatorima koji u suradnji s kupcima danonoćno nadziru rad mreža. Statistika pokazuje da je govorni promet u mobilnim mrežama tijekom prvog tjedna rada od kuće konstantno rastao te je na kraju tjedna dosegao porast od 60 posto. No, u nedjelju ujutro, neposredno nakon potresa, oboreni su svi rekordi opterećenja,  jer se govorni promet više nego udvostručio. Usprkos svim tim opterećenjima, pravodobnom reakcijom, osigurana je stabilnost i operativnost sustava.

„Budući da je potres izazvao požar u jednom dijelu zgrada Hrvatskog Telekoma u Zagrebu oštetivši dio opreme, iz sigurnosnih je razloga isključeno napajanje, što je rezultiralo prekidom fiksnog pristupa internetu. Zahvaljujući naporima HT-ovih, ali i zaposlenika Ericssona Nikole Tesle, u iznimno zahtjevnim uvjetima, problem je riješen.

Uz preventivni i preporučeni rad od kuće, kompanijski Centar za istraživanje i razvoj, jedan od najvećih u korporaciji redovito obavlja svoje zadatke, a u nekim aktivnostima čak proširuje svoje odgovornosti te na njihovu realizaciju preusmjerava one zaposlenike iz drugih dijelova kompanije koji su zbog zabrane putovanja onemogućeni u svom radu na terenu. Za to vrijeme stručnjaci za mrežna rješenja, kao i za rješenja za industriju i društvo, trude se osigurati još primjerenije kapacitete i rješenja za optimalno funkcioniranje mreža i usluga“, ističu iz Ericsson Nikole Tesle.

U suradnji s Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Agencijom za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama te s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Ericsson Nikola Tesla je nadogradio Centralni zdravstveni informacijski sustav RH, a posebno njegovu sigurnosnu infrastrukturu, kako bi omogućio implementaciju novih, u borbi protiv  COVID-19 infekcije, posebno važnih web aplikacija, pojašnjavaju iz Ericsson Nikole Tesle.

U doba nesigurnosti kompanija se trudi djelovati odgovorno i konstruktivno u svom temeljnom poslovanju, a  povrh toga pokazati ljudskost i empatiju u baš svakoj donesenoj odluci, u svakoj radnji koju poduzima i svakoj akciji koju podupire, pojašnjavaju u najvećem domaćem IT izvozniku i dodaju da u tom smislu kontinuirana komunikacija sa zaposlenicima  koji uglavnom rade od kuće predstavlja izuzetno važnu kariku u osiguranju kontinuiteta poslovanja i motivacije ljudi.

„Nakon donacije računala Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", Ericsson Nikola Tesla se ponukan pozivom za pomoć Hrvatskog studentskog zbora pridružio izvrsnoj inicijativi #studentipomazu. Na 3D printerima u Zagrebu i Splitu zaposlenici printaju nosače za vizire za zaštitu medicinskog osoblja. Ono što je počelo kao mala volonterska akcija, dobilo je veći zamah kada je predsjednica kompanije Gordana Kovačević odobrila budžet za nabavku materijala iz kojeg bi se prema prvoj procjeni s terena moglo isprintati više tisuća vizira. U kriznom vremenu ovakvi i slični angažmani pomažu da ostanemo “normalni ljudi” i u nenormalnim uvjetima. Jer kada ulice opuste, a za dobrobit svih nas osvanu mnoge fizičke barijere, inženjeri Ericssona Nikole Tesle su aktivni kako bi mreže i dalje radile, kako bi ostali povezani i brinuli jedni o drugima“, zaključuju u Ericsson Nikoli Tesli.

Još iz kategorije

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.