POVEĆANJE OPERATIVNE UČINKOVITOSTI

Ericsson najavljuje ukidanje radnih mjesta u Švedskoj

Ericsson najavljuje ukidanje radnih mjesta u Švedskoj
Depositphotos

Ericsson očekuje izazovno tržište mobilnih mreža u 2024., s daljnjim smanjenjem količine budući da korisnici ostaju oprezni. U skladu s upravljanjem manjim količinama, tvrtka je najavila smanjenje osoblja u Švedskoj.

Ova je mjera dio globalnih inicijativa za poboljšanje troškovne pozicije, uključujući smanjenje broja zaposlenih, uz zadržavanje ulaganja. Tvrtka je dodala da će se inicijative za povećanje operativne učinkovitosti nastaviti tijekom 2024., ali neće biti zasebno objavljene.

Osim smanjenja broja zaposlenih, inicijative za uštedu troškova pokrivaju različita područja kao što su smanjenje konzultanata, racionalizacija procesa i smanjeni kapaciteti, dok Ericsson nastavlja provoditi svoju strategiju za postizanje veće putanje rasta i postizanje dugoročnih ciljeva marže , kroz vodstvo u mobilnim mrežama i usmjereno širenje u poduzeća. Kao dio ovih tekućih globalnih inicijativa, tvrtka je najavila smanjenje broja zaposlenih za približno 1200 u Švedskoj. Ericsson je prije službene objave započeo pregovore sa sindikatima.

Posljednjih su mjeseci čelnici kompanije redovito žalili na stanje tržišta RAN-a, a izvršni direktor Borje Ekholm u siječnju je prognozirao daljnji pad tržišta izvan Kine tijekom 2024. Prema godišnjem izvješću za 2023., Ericsson je smanjio globalni broj zaposlenih za više od 5500 na 99.952, pri čemu se smanjenje uglavnom pripisuje aktivnostima smanjenja troškova.