Epson slavi 80 godina poslovanja

Epson slavi 80 godina poslovanja

Seiko Epson, koja slavi svoju 80. godinu poslovanja, trebala bi otvoriti Suwa Epson muzej u sklopu svoga korporativnog sjedišta u Suwi, Nagano, u Japanu. Muzej od dva dijela, koji se sastoji od obnovljenog muzeja Monozukuri i nove Memorijalne dvorane, pružit će posjetiteljima priliku da saznaju o Epsonovoj povijesti i njegovim proizvodima iz prošlosti. Memorijalna dvorana smještena je u nekadašnjoj upravnoj zgradi, čija je izgradnja završena u listopadu 1945. godine. Ova nedavno obnovljena povijesna zgrada od danas će biti otvorena za javnost.

Epsonov prethodnik, Daiwa Kogyo, Ltd., osnovan je u svibnju 1942. godine. Tijekom narednih osam desetljeća, tvrtka se razvijala prenoseći svoje znanje inovatora i proizvođača. Usavršavajući tehnologiju mikro obrade i precizne obrade koju je Epson razvio za satove i njena primjena u drugim područjima je ono što je potaknulo rast tvrtke.

Obnovili smo izvornu upravnu zgradu iz razdoblja osnivanja i ponovno ćemo ju otvoriti kao Memorijalnu dvoranu kako bismo posjetiteljima omogućili da se vrate u prošlost i dožive povijest i priče o proizvodima iz prošlog vremena.

Izlošci u Memorijalnoj dvorani pokrivaju razdoblje do 1970-ih, vrijeme u kojem je zgrada zapravo korištena. Od tehnologije i vještina koje se koriste u izradi mehaničkih satova, do prvog kvarcnog sata na svijetu, do kompaktnog digitalnog pisača EP-101 iz kojeg proizlazi ime marke Epson, posjetitelji će dobiti retrospektivni pogled na učinkovite, kompaktne i precizne tehnologije koje je Epson razvio od svog osnutka.

Posjetitelji Suwa Epson muzeja mogu ujedno razgledati i Monozukuri muzej i Memorijalnu dvoranu. Istodobno će otvoriti web stranicu povodom 80. obljetnice kako bi zapisali filozofiju i povijest tvrtke od njezina osnutka.

„Epson je obilježio svojih osam desetljeća neprestanim traganjem za kreativnošću i izazovima. Tvrtka je predana rješavanju društvenih problema svojim radom na postizanju održivosti i obogaćivanju zajednica“, zaključuju u kompaniji.

Još iz kategorije

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u turističkom sektoru

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u turističkom sektoru

24.06.2022.

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkrilo je osamnaesto po redu istraživanje o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

24.06.2022.

Infobip je u Indoneziji otvorio podatkovni centar poznatiji kao ID1 kako bi podržao mogućnosti digitalnih inovacija na lokalnoj razini poslovanja, ali i u širem smislu diljem Azijsko-pacifičke (APAC) regije.

Zaposlenici Q-a imaju visoko zadovoljstvo tvrtkom u kojoj rade i pokazuju veliku lojalnost

Zaposlenici Q-a imaju visoko zadovoljstvo tvrtkom u kojoj rade i pokazuju veliku lojalnost

23.06.2022.

Domaća IT tvrtka Q ostvarila je izniman rezultat prema eNPS indikatoru (eng. Employee Net Promoter Score) koji pokazuje zadovoljstvo zaposlenika i njihovu lojalnost. Domaća IT tvrtka rezultatom od 85 nadmašila je globalno poznate kompanije kao što su Google (38) i Apple (19). Inače, prosječan eNPS, koji može varirati od -100 do 100, iznosi 32, dok se 50 smatra izvrsnim rezultatom.