Epson predstavlja novu eru otvorenih inovacija

Epson predstavlja novu eru otvorenih inovacija

Šest mjeseci nakon objave ulaganja u inovacije za održivu tehnologiju vrijednog 100 milijardi japanskih jena, tvrtka Epson nadalje se obvezuje da će fokus budućeg ulaganja u istraživanje i razvoj biti usmjeren na razvijanje novih materijala i tehnologija za smanjivanje štetnog utjecaj na okoliš.

Kako bi postigla taj cilj i unaprijedila globalnu konkurentnost, tvrtka Epson uz podršku inovacija i fondova poduzetničkog kapitala preispituje glavne načine na koje stvara ideje i dovodi ih na tržište.

Tvrtka Epson radi na tome da stvori pristupačnije radno okruženje s „odozdo prema gore” pristupom kako bi potaknula i ohrabrila svoje timove da brže prepoznaju i međusobno dijele nove prilike.

Vođeni smo snažnim načelom da se sve inovacije trebaju temeljiti na rješavanju društvenih problema – od smanjenja upotrebe resursa do smanjenja količine otpada – zaposlenici će imati veću podršku za razmjenjivanje ideja i za suradnju na istima, s glavnim naglaskom na održiva rješenja.

Promjene će uključivati i savjetovanje sa zaposlenicima o radnom okruženju i načinima upravljanja kako bi se osigurala otvorena kultura.

Tvrtka Epson obvezala se da svoj rad neće usmjeriti na prekomjerni rast prihoda, nego na ostvarenje poštene zarade i podržavanje održivog društva putem otvorenih partnerstva i suradnji te će u tu svrhu upotrijebiti vlastite tehnologije, proizvode i usluge.

Nadalje, tvrtka Epson poslužit će se i svojim fondom Epson X – namjenskim poduzetničkim kapitalom za ulaganje u inovacije koji je osnovan 2020. god. radi ubrzanja suradnje i otvorene inovacije, a iznosi početnih 5 milijardi japanskih jena (72 milijuna dolara) za ulaganje u poslovne pothvate.

„Da bi inovacija zaista dovela do promjene, potrebna je kulturološka promjena i suradnja. Te inicijative nastoje osigurati da svatko ima svoj glas i da se u obzir uzmu sve ideje dok obavljamo naše dužnosti prema društvu i okolišu”, kaže Yoshiro Nagafusa, direktor tvrtke Epson za Europu.

„Otvorenu inovaciju vidimo kao ključni pokretač naše budućnosti – povećana suradnja, partnerstva i razmijenjeno znanje omogućuju razvoj i inovaciju na bolje. To vrijedi zagledamo li se u vlastito poslovanje ili izvan njega kako bismo s drugima surađivali na rješavanju složenih problema.

„Iako smo dugo nastojali voditi tvrtku koja ima zdravu i otvorenu poslovnu kulturu, važno nam je da se nastavimo razvijati.”

Uz predanost tom cilju, tvrtka Epson provjerava i napredak koji je već ostvarila u obliku revolucionarnih biorazgradivih materijala s mogućnošću recikliranja i ostalih inovacija koje uključuju plastiku od biomase i reciklirane metale u prahu.

Tvrtka Epson je kao dio udruženja više organizacija pridonijela razvoju novog oblika bioplastike (plastike dobivene od prirodnih izvora), time svojevrsno demonstrirajući prednosti otvorenih inovacija

„Pararesin” je obećavajuća nova vrsta plastike od biomase za koju se upotrebljava paramilon, polisaharid pohranjen u algi Euglena. Udruženje teži cilju da do 2030. godine ima kapacitet koji bi omogućavao godišnju opskrbu svijeta s otprilike 200.000 tona plastike od biomase razgradljive u moru koja bi služila kao prihvatljiva alternativa konvencionalnoj plastici.

„Niska stopa učinkovite upotrebe otpadne plastike i ekološko zagađenje uzrokovano plastikom u vodi predstavljaju značajan problem na globalnoj razini”, nastavlja Yoshiro Nagafusa.

„Vjerujemo u pružanje rješenja koja će biti od koristi za ljude i planet: nadomještanje smola na temelju fosilnih goriva, smanjenje emisija ugljičnog dioksida i štetnog utjecaja na okoliš“, ističe Yoshiro Nagafusa.

Tvrtka Epson preko svoje podružnice, tvrtke Epson Atmix, radi na izgradnji infrastrukture za kružnu proizvodnju putem stvaranja proizvoda za 3D oblikovanje pomoću metala u prahu dobivenih od otpadnih metala koji se mogu upotrebljavati za izradu dijelova, uključujući automobilske i električne dijelove.

„Vrlo smo ponosni na te napretke i strategiju istraživanja i razvoja tvrtke Epson koja se temelji na odlučnoj predanosti prema stvaranju inovativnih tehnologija koje omogućavaju rješavanje društvenih problema“, zaključuje Yoshiro Nagafusa.

Još iz kategorije

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

14.01.2022.

Bolt je objavio dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom. Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

14.01.2022.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

12.01.2022.

Analiza javnih nabava za 2021. godinu pokazuje kako je ukupna vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijarde kuna uz rast u odnosu na 2020. godinu i to za oko 1 posto. Obzirom da je riječ o objema kriznim godinama pandemije dobri su to rezultati, no to i dalje dokazuje kako je država veliki domaći igrač na IT tržištu jer procjene pokazuje kako je to negdje na 55 posto ukupne domaće IT potrošnje.