eBay jedva ispunio očekivanja za četvrti kvartal

eBay jedva ispunio očekivanja za četvrti kvartal

Foto: Antun Jastrić

eBay je objavio financijsko izvješće za četvrti kvartal, prema kojem su ostvarili 4,5 milijardi dolara prihoda i non-GAAP zaradu od 0,81 dolara po dionici. Prihod tvrtke narastao je za 13 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je dobit po dionici narasla za 16 posto.

Ovim izvješćem eBay je obznanio mlake rezultate koji su jedva ispunili očekivanja analitičara, koji su očekivali 16-postotni rast profita na 4,5 milijardi dolara prihoda, te non-GAAP dobit od 0,80 dolara pod dionici.

U najnovijem kvartalu, eBay je ostvario 3,9 milijardi dolara prihoda i non-GAAP zaradu od 0,64 dolara po dionici. Iako je za četvrti kvartal procijenjena dobit od 0,80 dolara po dionici, mnogi su očekivali da će ta dobit u stvarnosti biti niža zbog slabe prodaje koju je eBay zabilježio tijekom blagdanskog perioda.

Svjetla točka u izvješću je PayPal, čiji su prihodi ponovno porasli za 19 posto, kao i u prethodnoj godini kada je takvo povećanje eBayu donijelo 6,6 milijardi dolara prihoda. PayPal je u trećem kvartalu povećao broj aktivnih registriranih korisnika za 5,2 milijuna, te je godinu završio sa 143 milijuna aktivnih korisnika, što je povećanje broja korisnika od 16 posto.

Predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije John Donahoe izjavio da je vrlo zadovoljan poslovnim rezultatima, posebice sa završetkom četvrtog kvartala. U svojoj izjavi također je naglasio da su eBay s 22 milijarde i PayPal s 27 milijardi dolara ostvarenih prihoda u 2013. godini, zaslužni za 88-postotni rast tvrtkinog mobilnog poslovanja.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.