eBay jedva ispunio očekivanja za četvrti kvartal

eBay jedva ispunio očekivanja za četvrti kvartal

Foto: Antun Jastrić

eBay je objavio financijsko izvješće za četvrti kvartal, prema kojem su ostvarili 4,5 milijardi dolara prihoda i non-GAAP zaradu od 0,81 dolara po dionici. Prihod tvrtke narastao je za 13 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je dobit po dionici narasla za 16 posto.

Ovim izvješćem eBay je obznanio mlake rezultate koji su jedva ispunili očekivanja analitičara, koji su očekivali 16-postotni rast profita na 4,5 milijardi dolara prihoda, te non-GAAP dobit od 0,80 dolara pod dionici.

U najnovijem kvartalu, eBay je ostvario 3,9 milijardi dolara prihoda i non-GAAP zaradu od 0,64 dolara po dionici. Iako je za četvrti kvartal procijenjena dobit od 0,80 dolara po dionici, mnogi su očekivali da će ta dobit u stvarnosti biti niža zbog slabe prodaje koju je eBay zabilježio tijekom blagdanskog perioda.

Svjetla točka u izvješću je PayPal, čiji su prihodi ponovno porasli za 19 posto, kao i u prethodnoj godini kada je takvo povećanje eBayu donijelo 6,6 milijardi dolara prihoda. PayPal je u trećem kvartalu povećao broj aktivnih registriranih korisnika za 5,2 milijuna, te je godinu završio sa 143 milijuna aktivnih korisnika, što je povećanje broja korisnika od 16 posto.

Predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije John Donahoe izjavio da je vrlo zadovoljan poslovnim rezultatima, posebice sa završetkom četvrtog kvartala. U svojoj izjavi također je naglasio da su eBay s 22 milijarde i PayPal s 27 milijardi dolara ostvarenih prihoda u 2013. godini, zaslužni za 88-postotni rast tvrtkinog mobilnog poslovanja.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.