eBay jedva ispunio očekivanja analitičara u trečem kvartalu

eBay jedva ispunio očekivanja analitičara u trečem kvartalu

eBay je objavio financijske rezultate za treći kvartal ove godine, u kojem je kompanija ostvarila 3,9 milijardi dolara prihoda, te zabilježila 0,64 dolara zarade po dionici. Prihodi kompanije narasli su za 14 posto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, dok je dobit po dionici narasla za 17 posto.

Analitičari su od eBaya očekivali zaradu od 0,63 dolara po dionici s prihodima od 3,9 milijardi dolara. Iako je kompanija ostvarila prihode od 3,9 milijardi dolara, rezultati drugog kvartala poklapaju se s očekivanjima za treći kvartal, te je kompanija jedva ispunila očekivanja, što bi moglo razočarati investitore.

Prihodi PayPal-a rasli su za 19 posto i sada iznose 1,6 milijardi dolara. Broj korisnika PayPal usluge je također rastao za 17 posto, te servis sada ima 137 milijuna korisnika.

U izvješću o financijskim rezultatima trećeg kvartala također se navodi kako je operativna marža eBay servisa dosegnula 20,5 posto, te je kompanija u trećem kvartalu zaradila 1,3 milijarde dolara u gotovini i otkupila 146 milijuna svojih dionica tijekom tog razdoblja. eBay je kvartal završio s 13 milijardi dolara gotovine.

U izvješću se također navode očekivanja za četvrti kvartal, u kojem se očekuje da će kompanija ostvariti prihode između 4,5 i 46 milijardi dolara, te da će dobit po dionici iznositi između 0,79 i 0,81 dolar.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.