Dyson dobio bitku na Europskom sudu oko oznaka energetske učinkovitosti

Dyson dobio bitku na Europskom sudu oko oznaka energetske učinkovitosti

Britanski Dyson dobio je bitku na Europskom sudu u slučaju koji se tiče načina na koje se označava energetska učinkovitost na njegovim usisivačima. Naime, cijeli slučaj započeo je jer se Dyson žalio zbog načina na koji se provode testiranja, smatrajući ih nepovoljnima jer favoriziraju konkurenciju i ne odgovaraju stvarnoj situaciji.

Sve skupa trajalo je četiri godine, ali dokazalo se da testovi nisu realni te im se treba pristupiti na više odgovarajuć način, koji bi korisnicima dao stvarnu sliku onoga što usisivač čini u realnoj situaciji.

"Ovo je pobjeda za naše korisnike i drago nam je da smo se ostvarili jer više nećemo biti žrtve diskriminacije", priopćila je kompanija slavodobitno i naglasila da se time očuvala slika njenog osnivača Sir Jamesa Dysona.

Poanta cijele priče bila je dokazati da su se testovi u laboratorijskom okruženju provodila nad usisivačima koji su bili potpuno prazni, bez prašine u njima. Naravno, to ne odgovara realnosti jer u njoj su rijetko prazni, čiste se tek kad više ništa ne stane u njih pa je logično da ih se testira u nepovoljnijim uvjetima, koji ipak daju konkretniju sliku.

Posebno je to sve smetalo Dysonu, koji proizvodi usisivače bez vreća i zbog testova je ispadao njegov proizvod lošiji no onaj koji su nudili usisivači s vrećama.

"Kad se vreća puni, energetska učinkovitost se smanjuje i to treba naglasiti jer se u suprotnom vara potrošače. I zbog takve vrste testova, neki su proizvođači u laboratorijskim uvjetima namještali svoje uređaje da rade uz slabiju snagu motora kako bi energetska učinkovitost bila još niža. Mogli su si to priuštiti s obzirom da su vreće bile prazne. A kad bi korisnici dobili usisivač u ruke, motor bi bio podešen normalno, što bi ostavilo dojam iznimne moći, a uz nisku potrošnju energije", objasnili su u Dysonu cijeli problem.

Sad se dobila cijela slika, dokazala se i situacija će se promijeniti na bolje pa oni koji su maskirali rezultate neće baš najbolje proći na tržištu u mjesecima i godinama koje dolaze.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.