Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.

Dujmović uvijek otvoren i brutalno jasan na naš upit kakva im je u Spanu bila ova godina kaže da je „ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu“.

„Ukrajina ide bolje od očekivanog i širimo se slijedeće godine na Gruziju i Moldaviju, a neposredno nakon toga na još 6 zemalja Azije“, otvoreno o vrlo ambicioznim planovima za slijedeće razdoblje govori Dujmović.

Potreba za kvalitetnim IT rješenjima i kompanijama postoji na svim tržištima svijeta, osim hrvatskog, brz dlake na jeziku kazuje Dujmović i dodaje da „naša država i kompanije su među rijetkima koje vjeruju da će ostati konkurentne bez ozbiljnog ulaganja u informacijske tehnologije“.

Na žalost, svjedočimo da nas nekada zaostala tržišta uspješno prestižu dok mi pokušavamo rođačku ekonomiju implementirati i u digitalnom svijetu, pojašnjava Dujmović i dodaje da što se tiče njihova razvoja on je vrlo jasan.

Dujmović ističe na naš upit da se o potencijalnom izlasku na burzu Spana, ali i prodaju kompanije dugo govori da je to zaista moguće.

„Jednom ste rekli da vam ne trebam ništa govoriti jer sve znate o tome, kaj se to promijenilo?“, zapitao se Dujmović i jasno odgovorio „načelno, za slijedeću fazu međunarodnog rasta morati ćemo nešto od toga napraviti“.

Još iz kategorije

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

Developeri ne pristaju na manje plaće jer rade od doma

04.07.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa postavila je više od četiri milijarde ljudi u izolaciju, a stotine milijuna počeli su raditi aktivno na daljinu, što su organizacije prihvatile kao novu stvarnost i nakon vrhunca krize, ali i pokušale iskoristiti kako bi uštedjele. Što se zaposlenima u IT sektoru ne sviđa.

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

Ružica Gelo pridružila se timu konzultanata tvrtke MKPS

03.07.2020. komentiraj

Tvrtka MKPS osnažila je tim dolaskom Ružice Gelo, stručnjakinje s više od 20 godina profesionalnog iskustva u područjima EU integracija i politika, objavili su iz ove konzultantske tvrtke. Profesionalnu karijeru započela je u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede, gdje je nakon podrške pregovorima o pristupanju Hrvatske Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, imenovana za voditeljicu odjela za EU i trgovinsku integraciju.

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

Prošli mjesec u IT javnim nabavama ugovoreno poslova u vrijednosti 303,13 milijuna kuna

03.07.2020. komentiraj

Najnovija analiza Tenderi.hr o stanju na domaćem IT tržištu kada je riječ javnim nabavama pokazuje kako je ukupna vrijednost tendera za koje je sklopljen ugovor u lipnju bila 318,77 milijuna kuna, a ugovoreno je od toga iznosa 303,13 milijuna kuna.