Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.

Dujmović uvijek otvoren i brutalno jasan na naš upit kakva im je u Spanu bila ova godina kaže da je „ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu“.

„Ukrajina ide bolje od očekivanog i širimo se slijedeće godine na Gruziju i Moldaviju, a neposredno nakon toga na još 6 zemalja Azije“, otvoreno o vrlo ambicioznim planovima za slijedeće razdoblje govori Dujmović.

Potreba za kvalitetnim IT rješenjima i kompanijama postoji na svim tržištima svijeta, osim hrvatskog, brz dlake na jeziku kazuje Dujmović i dodaje da „naša država i kompanije su među rijetkima koje vjeruju da će ostati konkurentne bez ozbiljnog ulaganja u informacijske tehnologije“.

Na žalost, svjedočimo da nas nekada zaostala tržišta uspješno prestižu dok mi pokušavamo rođačku ekonomiju implementirati i u digitalnom svijetu, pojašnjava Dujmović i dodaje da što se tiče njihova razvoja on je vrlo jasan.

Dujmović ističe na naš upit da se o potencijalnom izlasku na burzu Spana, ali i prodaju kompanije dugo govori da je to zaista moguće.

„Jednom ste rekli da vam ne trebam ništa govoriti jer sve znate o tome, kaj se to promijenilo?“, zapitao se Dujmović i jasno odgovorio „načelno, za slijedeću fazu međunarodnog rasta morati ćemo nešto od toga napraviti“.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji

21.11.2019. komentiraj

Najveći operator mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj Hrvatski Telekom i GEN-I, slovenska energetska kompanija, koja je predvodnik na području zelene transformacije u regiji, danas su sklopili ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Nasljednici žele upravljati tvrtkama

Nasljednici žele upravljati tvrtkama

21.11.2019. komentiraj

Generacija nasljednika vlasnika obiteljskih poduzeća u srednjoj i istočnoj Europi (SIE) želi se u većoj mjeri uključiti u poslovanje svojih tvrtki, zaključak je ovogodišnjeg izdanja PwC-ovog istraživanja stavova generacije nasljednika vlasnika obiteljskih poduzeća pod nazivom NextGen Survey. Trenutačno ih je 53 % aktivno uključeno u aktivnosti svojih tvrtki, što je manje od globalnog prosjeka (70 %), ali razina uključenosti raste i doseći će 76 % u budućnosti. 47 % ispitanih očekuje do 2025. godine imati ulogu izvršnog direktora, a 33 % očekuje biti većinski dioničari.

Svečano otvorena nova zgrada OIV-a u Osijeku

Svečano otvorena nova zgrada OIV-a u Osijeku

20.11.2019. komentiraj

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković uz ministra državne imovine Marija Banožića te člana Uprave i direktora Odašiljača i veza Mate Botice svečano otvorio novu zgradu OIV-a u Osijeku.