Dosta je odgoda, klizimo u gospodarski tsunami, vrijeme je za efikasne mjere

Dosta je odgoda, klizimo u gospodarski tsunami, vrijeme je za efikasne mjere

„Dame i gospodo #poduzetnici, pogotovo vi kojima je rapidno pao promet i koji ste prisilno zatvoreni! Prijatelji, poslovni partneri i svi kojima je jasno da su Vladine mjere u najmanju ruku - nedovoljne i loše!  Da, trebamo pomoći društvu u borbi protiv daljnjeg sirenja ove epidemija, zdravlje je uvijek ispred svega. No isto tako, kad država zatvori poslovanje, ta ista država nema pravo tražiti  naplatu svih poreza i svih nameta!!!““, žestoko poručuje Hrvoje Bujas jedan od pokretača inicijative „GLAS PODUZETNIKA“ na najavljene mjere koje je objavila Vlada RH.

U momentu kad moramo gledati što će biti ne za 2 ili 3 mjeseca, već za 6 mjeseci i 12 mjeseci, nude nam odgodu plaćanja, skupljanje još više duga, a mi ili imamo umanjene prihode za 70-95 posto ili ih nemamo uopće, objašnjava Bujas i dodaje da je dovoljno pogledati što rade druge zemlje u EU, npr. Norveška pokriva 100 posto iznos plaće, švicarska 80 posto, Danska 75 posto.

Moratorij na kredite naravno podržavamo, ali bez naknada i bez kamata, a jedine prave mjere koje treba napraviti i to odmah su smanjivanje/ukidanje poreza i svih nameta po modelu 3+3 mjeseca, poručuje Bujas i dodaje kako su ove mjere opstanak i radnih mjesta i poslova.

 

#Mjere

1) oslobađanje plaćanja poreza na dohodak i svih doprinosa + min. 50 posto participiranje u plaći

2) ukidanje svih parafiskalnih nameta

3) ukidanje svih komunalnih naknada / Gradovi i općine

4) moratorij na kredite i leasinge 1 godina bez naknade i kamata

5) HEP i Ina i ostale energetske tvrtke u vlasništvu/suvlasništvu države - drastično smanjivanje cijena struje, plina i goriva

6) ukidanje plaćanja svih nameta gradovima i općinama

7) Plaćanje PDV-a po naplati

8) Ukidanje plaćanja akontacije na dobit

 


Još iz kategorije

Microsoft Azure je najbrže rastuća Cloud platforma

Microsoft Azure je najbrže rastuća Cloud platforma

03.04.2020. komentiraj

Microsoft Azure vodi žestoku bitku s Amazon Web Services (AWS) na tržištu cloud platformi i iako još uvijek podosta gleda konkurentu u leđa, može se slobodno kazati da je najbrže rastući u ovom trenutku, što postiže privlačenjem kvalitetne radne snage. Naime, na tržištu nitko ne ostvaruje takav rast, pa ni AWS.

Vidljivi poremećaji na tržištu rada u posljednjim danima ožujka

Vidljivi poremećaji na tržištu rada u posljednjim danima ožujka

02.04.2020. komentiraj

U veljači je, neposredno prije eskalacije epidemije izazvane koronavirusom i uvođenja restriktivnih mjera koje su potpuno ili djelomično zaustavile poslovanje mnogih gospodarskih djelatnosti, tržište rada imalo uobičajen sezonski ritam. Prije masovnijeg zapošljavanja u sezonskim djelatnostima, broj zaposlenih nastavio je padati sedmi uzastopni mjesec s vidljivim usporenjem u odnosu na dinamiku iz prethodnih zimskih mjeseci.

Novi certifikat za Canon printing segment

Novi certifikat za Canon printing segment

02.04.2020. komentiraj

Tvrtka Canon Production Printing objavila je kako je 3M certificirao Colorado 1650 i njegovu tintu UVgel 460 svojim jamstvom performansi. 3M je testirao tinte UVgel 460 na širokom rasponu svojih medija. Taj certifikat dokazuje da primjene otisnute na stroju Colorado 1650 u kombinaciji s odobrenim medijima tvrtke 3M postižu najviše standarde kvalitete.