DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

Foto: DepositPhotos

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

DaiBau omogućuje lakše planiranje projekata izgradnje i obnove nekretnina s posebnim fokusom na potrebe građevinskih radnika. Automatsko “spajanje” pomaže izvođačima radova u pronalaženju novih klijenata te olakšava „account management“ i komunikaciju s klijentima. Platforma preporučuje građevinske tvrtke, arhitekte i druge stručnjake na ovom polju korisnicima koji mogu biti privatne osobe, tvrtke ili javne ustanove.

Najvažnija karakteristika platforme je transparentnost; svaki profil sadrži recenzije, ocjene korisnika i portfelj odrađenih projekata. Od 2017. godine, DaiBau se posebno fokusira na klijente koji se bave izgradnjom poslovnih nekretnina i većih objekata. Na platformi je trenutno aktivno 30.000 izvođača radova iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije te se na njoj dnevno objavi projekata u vrijednosti većoj od 1.000.000 EUR-a.

DaiBau su 2014. osnovali Martin Pelcl i Gregor Černelč s ciljem rješavanja poteškoća u pronalasku kvalitetnih izvođača radova, čime bi se ulagačima uštedjeli beskrajni sati potrage te smanjio rizik od krivog izbora. Od tada je kompanija narasla na preko 15 zaposlenih, s uredima u Zagrebu, Mariboru, Novom Sadu i Grazu.

“Uložili smo četiri godine rada u razvoj, s isključivim ciljem samostalne izgradnje DaiBau-a kao samoodržive kompanije. Novo ulaganje će nam pomoći u proširenju tima i suočavanju s izazovima bržeg rasta”, izjavio je osnivač i glavni izvršni direktor Martin Pelcl, osvrćući se na dosadašnji razvojni put kompanije.

“Martin i njegove kolege iz DaiBau tima su bili iznimno uvjerljivi. Oni ne samo što imaju potrebno znanje, nego su već ostvarili i više velikih uspjeha tijekom karijere. Ulaganje će jednostavno omogućiti veći i brži rast,” odgovorila je Daria Saharova, partner u Vito ONE, na pitanje zašto su se odlučili na suradnju s DaiBau.

"Smatramo kako su jedan od najvećih poslovnih potencijala u jugoistočnoj Europi upravo tehnološke kompanije koje identificiraju potrebe na tržištima zapadne Europe te omogućavaju njihovo ispunjavanje korištenjem resursa iz drugih zemljopisnih područja. DaiBau omogućuje pouzdano i učinkovito spajanje klijenata, prvenstveno u građevinskom sektoru, premda je moguće korištenje i u drugim gospodarskim granama. Veoma smo uzbuđeni zbog predstojeće suradnje s njihovim stručnim timom koji je u potpunosti predan svom poslu i vjerujemo kako ćemo u godinama koje su pred nama zajedno ostvariti značajne rezultate“, objašnjava Jure Mikuž, Managing Partner of South Central Ventures.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.

Lenovo odlično počeo novu fiskalnu godinu

Lenovo odlično počeo novu fiskalnu godinu

19.08.2019. komentiraj

Lenovo Group objavio je rast prihoda grupe u prvom kvartalu financijske godine 2019/20220, dosegnuvši prihod od 12,5 milijardi američkih dolara što predstavlja rast osam uzastopnih kvartala. Na godišnjoj razini, prihod prije oporezivanja se više nego udvostručio s porastom od 127 milijuna američkih dolara, dosegnuvši 240 milijuna američkih dolara.

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

18.08.2019. komentiraj

Strojno učenje ono je što se danas još uvijek nameće iznad umjetne inteligencije, a ujedno je i njen temelj. Pokazuju to vrlo jasno i same brojke o potrošnji na te dvije zasebne, a toliko bliske tehnologije.