DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

Foto: DepositPhotos

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

DaiBau omogućuje lakše planiranje projekata izgradnje i obnove nekretnina s posebnim fokusom na potrebe građevinskih radnika. Automatsko “spajanje” pomaže izvođačima radova u pronalaženju novih klijenata te olakšava „account management“ i komunikaciju s klijentima. Platforma preporučuje građevinske tvrtke, arhitekte i druge stručnjake na ovom polju korisnicima koji mogu biti privatne osobe, tvrtke ili javne ustanove.

Najvažnija karakteristika platforme je transparentnost; svaki profil sadrži recenzije, ocjene korisnika i portfelj odrađenih projekata. Od 2017. godine, DaiBau se posebno fokusira na klijente koji se bave izgradnjom poslovnih nekretnina i većih objekata. Na platformi je trenutno aktivno 30.000 izvođača radova iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije te se na njoj dnevno objavi projekata u vrijednosti većoj od 1.000.000 EUR-a.

DaiBau su 2014. osnovali Martin Pelcl i Gregor Černelč s ciljem rješavanja poteškoća u pronalasku kvalitetnih izvođača radova, čime bi se ulagačima uštedjeli beskrajni sati potrage te smanjio rizik od krivog izbora. Od tada je kompanija narasla na preko 15 zaposlenih, s uredima u Zagrebu, Mariboru, Novom Sadu i Grazu.

“Uložili smo četiri godine rada u razvoj, s isključivim ciljem samostalne izgradnje DaiBau-a kao samoodržive kompanije. Novo ulaganje će nam pomoći u proširenju tima i suočavanju s izazovima bržeg rasta”, izjavio je osnivač i glavni izvršni direktor Martin Pelcl, osvrćući se na dosadašnji razvojni put kompanije.

“Martin i njegove kolege iz DaiBau tima su bili iznimno uvjerljivi. Oni ne samo što imaju potrebno znanje, nego su već ostvarili i više velikih uspjeha tijekom karijere. Ulaganje će jednostavno omogućiti veći i brži rast,” odgovorila je Daria Saharova, partner u Vito ONE, na pitanje zašto su se odlučili na suradnju s DaiBau.

"Smatramo kako su jedan od najvećih poslovnih potencijala u jugoistočnoj Europi upravo tehnološke kompanije koje identificiraju potrebe na tržištima zapadne Europe te omogućavaju njihovo ispunjavanje korištenjem resursa iz drugih zemljopisnih područja. DaiBau omogućuje pouzdano i učinkovito spajanje klijenata, prvenstveno u građevinskom sektoru, premda je moguće korištenje i u drugim gospodarskim granama. Veoma smo uzbuđeni zbog predstojeće suradnje s njihovim stručnim timom koji je u potpunosti predan svom poslu i vjerujemo kako ćemo u godinama koje su pred nama zajedno ostvariti značajne rezultate“, objašnjava Jure Mikuž, Managing Partner of South Central Ventures.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

25.04.2019. komentiraj

Nvidia je objavila zaradu ostvarenu u posljednjem kvartalu prošle godine i lošija je od očekivanja pa su u kompaniji izrazili blagu zabrinutost, kao i potrebu za promjenom strategije kako bi potražnja ipak počela ispunjavati zacrtane ciljeve.

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

25.04.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred brojnim zainteresiranim ulagačima u prostorijama Zagrebačke burze lansirala novu kampanju za prikupljanje kapitala na crowdfunding platformi Funderbeam SEE. Time je Include, nakon svoje prve uspješne kampanje u kojoj su prikupili 465 tisuća eura, postala prva kompanija koja se na zagrebački Funderbeam SEE vraća po novi kapital, ovaj put po minimalno 1,2 milijuna eura.

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

25.04.2019. komentiraj

Sukladno EU Direktivi kojom se propisuje uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda za zemlje članice, AKD je, kao nacionalni izdavatelj za Republiku Hrvatsku, 23. travnja započeo s izdavanjem jedinstvenih identifikacijskih oznaka gospodarskim subjektima. Neregistrirani gospodarski subjekti nakon 20. svibnja 2019. neće moći prodavati duhanske proizvode.