DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

Foto: DepositPhotos

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

DaiBau omogućuje lakše planiranje projekata izgradnje i obnove nekretnina s posebnim fokusom na potrebe građevinskih radnika. Automatsko “spajanje” pomaže izvođačima radova u pronalaženju novih klijenata te olakšava „account management“ i komunikaciju s klijentima. Platforma preporučuje građevinske tvrtke, arhitekte i druge stručnjake na ovom polju korisnicima koji mogu biti privatne osobe, tvrtke ili javne ustanove.

Najvažnija karakteristika platforme je transparentnost; svaki profil sadrži recenzije, ocjene korisnika i portfelj odrađenih projekata. Od 2017. godine, DaiBau se posebno fokusira na klijente koji se bave izgradnjom poslovnih nekretnina i većih objekata. Na platformi je trenutno aktivno 30.000 izvođača radova iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije te se na njoj dnevno objavi projekata u vrijednosti većoj od 1.000.000 EUR-a.

DaiBau su 2014. osnovali Martin Pelcl i Gregor Černelč s ciljem rješavanja poteškoća u pronalasku kvalitetnih izvođača radova, čime bi se ulagačima uštedjeli beskrajni sati potrage te smanjio rizik od krivog izbora. Od tada je kompanija narasla na preko 15 zaposlenih, s uredima u Zagrebu, Mariboru, Novom Sadu i Grazu.

“Uložili smo četiri godine rada u razvoj, s isključivim ciljem samostalne izgradnje DaiBau-a kao samoodržive kompanije. Novo ulaganje će nam pomoći u proširenju tima i suočavanju s izazovima bržeg rasta”, izjavio je osnivač i glavni izvršni direktor Martin Pelcl, osvrćući se na dosadašnji razvojni put kompanije.

“Martin i njegove kolege iz DaiBau tima su bili iznimno uvjerljivi. Oni ne samo što imaju potrebno znanje, nego su već ostvarili i više velikih uspjeha tijekom karijere. Ulaganje će jednostavno omogućiti veći i brži rast,” odgovorila je Daria Saharova, partner u Vito ONE, na pitanje zašto su se odlučili na suradnju s DaiBau.

"Smatramo kako su jedan od najvećih poslovnih potencijala u jugoistočnoj Europi upravo tehnološke kompanije koje identificiraju potrebe na tržištima zapadne Europe te omogućavaju njihovo ispunjavanje korištenjem resursa iz drugih zemljopisnih područja. DaiBau omogućuje pouzdano i učinkovito spajanje klijenata, prvenstveno u građevinskom sektoru, premda je moguće korištenje i u drugim gospodarskim granama. Veoma smo uzbuđeni zbog predstojeće suradnje s njihovim stručnim timom koji je u potpunosti predan svom poslu i vjerujemo kako ćemo u godinama koje su pred nama zajedno ostvariti značajne rezultate“, objašnjava Jure Mikuž, Managing Partner of South Central Ventures.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

15.02.2019. komentiraj

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. siječnja 2019. godine, bila su blokirana 18 854 poslovna subjekta, što je za 108 ili za 0,6 % manje u odnosu na prosinac 2018.  Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata iznosio je 6,59 milijardi kn, što je za 320,85 milijuna kn (4,6 %) manje u odnosu na prosinac prošle godine.

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

13.02.2019. komentiraj

Tehnološka industrija prema prognozi bi trebala rasti četiri posto u ovoj godini i dosegnuti pet bilijuna američkih dolara, s tim da postoji mogućnost da rast dosegne i 6,4 posto, ali i svega 1,5 posto, stoji u izvješću CompTIA. Razlog moguće negativnije prognoze leži u činjenici da je na globalnoj razini moguće usporavanje ekonomskog rasta općenito pa bi svaka industrija mogla patiti.