Combis predstavio tehnološka rješenja i konzalting ekspertizu za građevinske i infrastrukturne projekte

Combis predstavio tehnološka rješenja i konzalting ekspertizu za građevinske i infrastrukturne projekte

Foto: Shutterstock

Jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Hrvatskoj Combis organizirao je prvi Combis Dan Infrastrukture na kojem je predstavio cjeloviti portfelj tehnoloških rješenja i konzalting usluga za građevinske i infrastrukturne projekte. U fokusu događanja bila su rješenja iz područja mrežne infrastrukture i podatkovnih centara, neizostavnih dijelova svakog arhitektonskog odnosno građevinskog projekta za poslovne korisnike.

"Sve je izraženija potreba kompanija za strateškim IT partnerom u procesima projektiranja i gradnje poslovnih prostora. Posebno se to odnosi na konzalting usluge i ponudu rješenja za IT infrastrukturu koje su bitan čimbenik prilikom projektiranja i gradnje, ali i napredna tehnološka rješenja po završetku izgradnje", istaknula je Tatjana Peček, poslovna konzultantica u Combisu.

Combis je predstavio tim za mrežnu infrastrukturu i povezivanje koji nudi cjelovita rješenja izgradnje komunikacijske infrastrukture, okosnicu svakog IT sustava. Tim radi na principu individualnog pristupa kompanijama, a koji kreće već od idejnog rješenja pa sve do same implementacije.

Prezentirani su projekti implementacije bežičnih i žičanih mreža (Wi-Fi i LAN), projekti sigurnih i uvijek dostupnih podatkovnih centara, sustavi za tehničku zaštitu u hotelima te ostalim objektima, a bilo je govora i o mrežama velike brzine s OM5 svjetlovodnim vlaknima.

"Dugogodišnje iskustvo i niz uspješnih projekata svrstavaju Combis u sam vrh tvrtki koje mogu izvesti i najkompleksnije mrežne infrastrukturne sustave. Uz to, radimo na projektima po principu turn-key modela koji podrazumijeva savjetovanje, jednostavnost u primjeni, brzinu te odgovornost za kompleksne implementacije. Na taj način uz pomoć tehnologije, za korisnike kreiramo poslovne prednosti dok se oni nesmetano mogu fokusirati na svoje temeljno poslovanje", zaključuje Peček.

Combis konzalting tim kreira eko sustave za energetiku i komunalne djelatnosti, proizvodnju i trgovinu, transport i logistiku te financijsku industriju, a na ovom događanju detaljnije je pojasnio ekspertizu u području turizma, u koju je snažno zakoračio.

Predstavljeni su i dugogodišnji partneri Combisa na projektima u zemlji i inozemstvu: tvrtka Partner Elektrik GE koja se bavi projektiranjem, izvođenjem i održavanjem sustava tehničke zaštite, tvrtka R&M koja proizvodi pasivni mrežni materijal te njemačka tvrtka Rittal koja nudi rješenja za podatkovne centre.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.