Combis i Tehnički fakultet u Rijeci ugovorili suradnju u području istraživanja i obrazovanja

Combis i Tehnički fakultet u Rijeci ugovorili suradnju u području istraživanja i obrazovanja

Tvrtka Combis i Tehnički fakultet u Rijeci su potpisali Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Suradnja je ugovorena u više područja: na istraživačko razvojnim projektima i ekspertizama, prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, obrazovanju zaposlenika Combisa kao i stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Tehničkog fakulteta kroz studentsku praksu, radionice i stručna predavanja u Combisu.

"Povezivanje gospodarstva i obrazovanja dobitna je kombinacija u pogledu razvoja svih koji su uključeni u taj proces. Combis i Tehnički fakultet žele kreirati inovativne projekte u ekspanzivnom IT području, dok je među studentskom populacijom sve veći naglasak na stjecanju iskustava za vrijeme studiranja. Isto tako, Combis je snažno usmjeren na poticanje mladih talenata i podržavanje zajednice u kojoj djeluje", naglasio je Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u Combisu.

Osim potpisivanja ugovora o suradnji s Tehničkim fakultetom, Combis je sudjelovao na prvoj sjednici Gospodarskog savjeta Tehničkog fakulteta i dio je Job.Fair manifestacije koja će se održati u petak, 23. studenog na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

"IT je područje puno potencijala i radujem se zajedničkim projektima i razvoju znanja naših studenata. Vjerujem kako nam je svima potrebno više pozitivnih priča te stav koji je nadahnut znanjem, željom za razvojem, ali i dijeljenjem postignuća. U tom smjeru pušu vjetrovi razvoja uspješne zajednice i društva", istaknula je prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

20.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s analizom softverskog segmenta domaće ICT industrije i to prema najuspješnijima kada je riječ o dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) koji je na razini ovog segmenta dosegao u prošloj poslovnoj godini više od 1,79 milijardi kuna uz rast od 2,04 posto na godišnjoj razini.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.