Combis i Tehnički fakultet u Rijeci ugovorili suradnju u području istraživanja i obrazovanja

Combis i Tehnički fakultet u Rijeci ugovorili suradnju u području istraživanja i obrazovanja

Tvrtka Combis i Tehnički fakultet u Rijeci su potpisali Sporazum o suradnji na znanstvenoistraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Suradnja je ugovorena u više područja: na istraživačko razvojnim projektima i ekspertizama, prijavi i realizaciji zajedničkih istraživačko razvojnih projekata prema domaćim i međunarodnim izvorima financiranja, obrazovanju zaposlenika Combisa kao i stručnom i praktičnom usavršavanju studenata Tehničkog fakulteta kroz studentsku praksu, radionice i stručna predavanja u Combisu.

"Povezivanje gospodarstva i obrazovanja dobitna je kombinacija u pogledu razvoja svih koji su uključeni u taj proces. Combis i Tehnički fakultet žele kreirati inovativne projekte u ekspanzivnom IT području, dok je među studentskom populacijom sve veći naglasak na stjecanju iskustava za vrijeme studiranja. Isto tako, Combis je snažno usmjeren na poticanje mladih talenata i podržavanje zajednice u kojoj djeluje", naglasio je Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u Combisu.

Osim potpisivanja ugovora o suradnji s Tehničkim fakultetom, Combis je sudjelovao na prvoj sjednici Gospodarskog savjeta Tehničkog fakulteta i dio je Job.Fair manifestacije koja će se održati u petak, 23. studenog na Tehničkom fakultetu u Rijeci.

"IT je područje puno potencijala i radujem se zajedničkim projektima i razvoju znanja naših studenata. Vjerujem kako nam je svima potrebno više pozitivnih priča te stav koji je nadahnut znanjem, željom za razvojem, ali i dijeljenjem postignuća. U tom smjeru pušu vjetrovi razvoja uspješne zajednice i društva", istaknula je prof. dr. sc. Jasna Prpić-Oršić, dekanica Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.