Chat platforma Telegram prikupila više od milijardu dolara novih investicija

Chat platforma Telegram prikupila više od milijardu dolara novih investicija

Foto: DepositPhotos

Platforma za razmjenu poruka Telegram prikupila je kroz investicije više od milijardu američkih dolara, pohvalio se osnivač Pavel Durov i spomenuo da će taj novac pomoći daljnjem širenju i planovima za sve popularniju platformu.

Neki od najvećih investitora dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Riječ je o Mubadala Investment Co i Abu Dhabi Catalyst Partners, a investirali su 150 milijuna dolara. Stoga, ne čudi da se Telegram širi upravo u UAE i otvara urede u Abu Dhabiju.

Razlozi investicije tog obujma leže u činjenici što u UAE žele koristiti Telegram na razini kompanija, u smislu komunikacija i kolaboracije svih vrsta. Ne čudi ni to, Telegram je poznat po privatnosti i sigurnosti koju nudi korisnicima te se zbog toga i uspio "hrvati" s bogatijom i popularnijom konkurencijom.

Trenutno, platforma ima više od 500 milijuna aktivnih korisnika na mjesečnoj razini i čini se da će nakon ove investicije to samo nastaviti rasti. Moguće da će ta popularnost motivirati, primjerice, Facebook da više učini po pitanju sigurnosti WhatsAppa, koji se sve više kritizira jer zadire u privatnost i ne nudi dovoljnu sigurnost korisnicima.

Također, investicija ovog obujma pomoći će Telegramu održavati kompletni sustav jer s rastom popularnosti višestruko "skaču" troškovi tog tipa. I pomoći će da platforma ostane podosta neovisna u smislu oglašavanja i "bombardiranja" korisnika sadržajem koji ih ne zanima.

Naravno, kroz javne kanale moguće je oglašavati se, a i napori da korisnici prepoznaju premium značajke platforme počeli su se isplaćivati obzirom da ih se koristi u većem obujmu. Ali, uz ovih milijardu dolara lakše će se disati neko vrijeme, bar dok se ne obavi planirano širenje. Tad bi prihodi s raznih strana trebali stizati većom brzinom, što će dodatno pokretati Telegram u daljnjem radu...

Još iz kategorije

Rimac predstavio dizajn svog novog tehnološki naprednog kampusa

Rimac predstavio dizajn svog novog tehnološki naprednog kampusa

12.04.2021.

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih sustava za električna vozila Rimac Automobili predstavio je projekt novog tehnološki naprednog sjedišta, koje uključuje testnu stazu, smještajne kapacitete i muzej. Sve to svega nekoliko kilometara od sjedišta Rimac Automobila, na zemljištu od 200.000 metara kvadratnih, na kojem bi kompleks trebao zauzimati oko 100.000 metara kvadratnih. Dovršetak radova i otvorenje planiraju se za 2023.

Boscheva zarada od prodaje rješenja za Industriju 4.0 dosegnula četiri milijarde eura

Boscheva zarada od prodaje rješenja za Industriju 4.0 dosegnula četiri milijarde eura

12.04.2021.

Od 2011. godine Bosch je generirao više od četiri milijarde eura od prodaje softvera Industrije 4.0, od čega je više od 700 milijuna eura ostvareno samo u 2020. Danas u Boschevim postrojenjima diljem svijeta preko 120 000 strojeva i 250 000 uređaja sadrži značajku povezivosti.

Infobip preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift

Infobip preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift

10.04.2021.

Infobip je objavio akviziciju konferencije Shift te najavio strateški pomak u svom poslovanju stavljajući u fokus developere. Osnivač i CEO ove tehnološke konferencije Ivan Burazin ujedno je imenovan članom Uprave za developersko iskustvo (Chief Developer Experience Officer) u Infobipu.