CES 2022: Chrysler objavio potpuni prelazak na struju do 2028.

CES 2022: Chrysler objavio potpuni prelazak na struju do 2028.

Chrysler je na CES sajmu u Las Vegasu najavio da namjerava krenuti potpuno električnim smjerom do 2028. Ugledni Stellantisov odjel ponudit će svoje prvo električno vozilo do 2025., prije nego što će nekoliko godina kasnije potpuno odbaciti unutarnje izgaranje.

Chris Feuell, glavni izvršni direktor Chryslera, rekao je u službenom priopćenju ove više nego zanimljive vijesti.

"Koncept Chrysler Airflow predstavlja budući smjer Chryslera, pružajući pogled na dinamičan dizajn, napredne tehnologije i besprijekornu povezanost koji će karakterizirati potpuno električni portfelj. A planira se postići do 2028."

Chrysler obećava da će se njegova nadolazeća električna vozila također proizvoditi korištenjem čistih proizvodnih procesa i sadržavati materijale koji se mogu reciklirati.

Za mnoge konkurentske tvrtke, prelazak na potpuno električnu "liniju" u tako kratkom roku gotovo je nemoguć zadatak, ali za Chrysler bi to trebaolo biti lako izvedivo, budući da se tamo u posljednje vrijeme ne događa previše.

U konačnici, bez obzira radi li se o proizvodnoj verziji koncepta Airflow ili ne, potpuno električni model koji bi trebao doći do 2025. trebao bi Chrysleru dati čvrste temelje za nastavak te priče.

"Chrysler je kultna američka automobilska marka, s naslijeđem u stvaranju novih naprednih tehnologija i segmenata proizvoda. Naš brend će služiti na čelu dok se Stellantis transformira kako bi pružio čistu mobilnost i povezano korisničko iskustvo", zaključio je Feuell.

To će se, dakle, dogoditi već za šest godina i može se nazivati bliskom budućnosti. Konkurencija će svakako jako pomno pratiti kako Chrysleru ide sve skupa jer potpuni prelazak na električne modele ono je što čeka baš sve u industriji, koliko god to možda ne žele u ovim trenucima. Uostalom, sve to se prognoziralo odavno, a 2028. je čak i glasila kao prijelomna godina u nekima od tih prognoza.

Još iz kategorije

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

Sve više poslodavaca uvodi nadzor zaposlenika koji rade od doma

18.01.2022.

Nadzor zaposlenika koji rade na daljinu, kao i alati za nadzor u globalu, uvelike narušavaju odnos poslodavaca i njima podređenih, upozorio je Joint Research Council (JRC), koji djeluje pod Europskom komisijom.

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

95 posto tehnoloških lidera smatra da će umjetna inteligencija pogoniti buduću inovativnost

17.01.2022.

Neprofitna organizacija IEEE u posljednjem je istraživanju stigla do saznanja da 21 posto rukovodećeg kadra u tehnološkim kompanijama smatra da će umjetna inteligencija i strojno učenje biti jedna od najvažnijih tehologija u idućoj godini.

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

5 najboljih softvera otvorenog koda za održavanje webinara

17.01.2022.

Webinar softver omogućava organiziranje i držanje evenata otkud god želite i kome god želite, što znači da on mora biti kvalitetan, nuditi sve što korisniku treba za određeni webinar, biti jednostavan, ali i praktičan.