CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći svjetski IT sajam CEBIT 2018 ove godine u Hannoveru se održava u novom ljetnom terminu i to do 12.-15. lipnja i donosi promjene za posjetitelje i izlagače. Sajam je podijeljen u četiri ključna dijela d!conomy, d!tec, d!talk i d!campus s ciljem spajanje izlagača i posjetitelja kako bi ostvarili poslovne potencijale koje sajam nudi.

Već je danas, 11. lipnja, sajam otvorio svoja vrata i to za početak za novinare i konferencijske sadržaje gdje se u ključnim obraćanjima može doznati koji su najnoviji trendovi, što donose u razne industrije i kako će to utjecati na njiohov dalji razvoj.

Neke od ključnih tema ovogodišnjeg sajma svakako će biti upotreba dronova i njihova primjena u biznisu, naravno tu je i robotika, ali i kako iskoristiti potencijal umjetne inteligencije, sigurnost podataka i IT sigurnost, ostvariti digitalnu transformaciju.

Novi koncept CEBIT-a, sa svojim zajedničkim fokusom na tehnologiju, razvoj poslovanja i emocionalno privlačenje, oslobađa novu kreativnost, tvrde organizatori. Osim što privlači IT stručnjake, industrijske stručnjake i one koji donose odluke, CEBIT i dalje želi biti mjesto susreta svih zainteresiranih za primjenu novih tehnologija.

Ove godine se na CeBIT-u očekuje više od 2800 izlagača iz čak 70 zemalja. Među njima će se naći i 7 hrvatskih tvrtki: Multicom, Q Software, Maidea, InSky Solutions, Poslovna inteligencija, Undabot i Hangar18. Svi oni nastupit će samostalno, a o tome što prikazuju, kakva su im iskustva i što očekuju od CeBIT-a možete idućih dana pročitati na portalu, ali i pogledati u posebnoj ICTbusiness TV emisiju koju eksluzivno donosimo nakon sajma.

Još iz kategorije

Hrvatska tvrtka Lemax širi poslovanje u Aziji

Hrvatska tvrtka Lemax širi poslovanje u Aziji

17.10.2018. komentiraj

Domaća IT tvrtka Lemax, koja se bavi proizvodnjom softvera namijenjenog turističkim agencijama i turoperatorima na globalnom tržištu, potpisala je ugovor s vodećom tajlandskom turističkom agencijom Asian Trails. Riječ je o najvećem ugovoru kojeg je hrvatski proizvođač potpisao na globalnom tržištu.

Apploev App Store ostvaruje dvostruko veću zaradu od Google Play Storea

Apploev App Store ostvaruje dvostruko veću zaradu od Google Play Storea

16.10.2018. komentiraj

Bitka e-trgovina aplikacijama između Google Play Storea i App Storea traje otkako su Google i Apple rivali na tržištu pametnih telefona u softverskom smislu. Ali, jednako tako, situacija je konstantno identična pa App Store bilježi daleko više prihoda i profita, dok Google Play Store bilježi daleko više preuzimanja aplikacija. No, novac se broji i 93 posto više profita za Apple u trećem kvartalu ove godine velika je stvar.

Amazon osigurao nove ugovore sa SAP-om i Symantecom teške milijardu dolara

Amazon osigurao nove ugovore sa SAP-om i Symantecom teške milijardu dolara

15.10.2018. komentiraj

Amazon Web Services (AWS) potpisao je nove ugovore s klijentima SAP SE i Symantec Corp., koji vrijede kombinirano milijardu američkih dolara. To je samo još jedan od brojnih velikih uspjeha koje Amazon u svom cloud poslovanju bilježi proteklih godinu dana, zbog čega i jest druga najvrednija kompanija svijeta, odmah iza Applea.