CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći svjetski IT sajam CEBIT 2018 ove godine u Hannoveru se održava u novom ljetnom terminu i to do 12.-15. lipnja i donosi promjene za posjetitelje i izlagače. Sajam je podijeljen u četiri ključna dijela d!conomy, d!tec, d!talk i d!campus s ciljem spajanje izlagača i posjetitelja kako bi ostvarili poslovne potencijale koje sajam nudi.

Već je danas, 11. lipnja, sajam otvorio svoja vrata i to za početak za novinare i konferencijske sadržaje gdje se u ključnim obraćanjima može doznati koji su najnoviji trendovi, što donose u razne industrije i kako će to utjecati na njiohov dalji razvoj.

Neke od ključnih tema ovogodišnjeg sajma svakako će biti upotreba dronova i njihova primjena u biznisu, naravno tu je i robotika, ali i kako iskoristiti potencijal umjetne inteligencije, sigurnost podataka i IT sigurnost, ostvariti digitalnu transformaciju.

Novi koncept CEBIT-a, sa svojim zajedničkim fokusom na tehnologiju, razvoj poslovanja i emocionalno privlačenje, oslobađa novu kreativnost, tvrde organizatori. Osim što privlači IT stručnjake, industrijske stručnjake i one koji donose odluke, CEBIT i dalje želi biti mjesto susreta svih zainteresiranih za primjenu novih tehnologija.

Ove godine se na CeBIT-u očekuje više od 2800 izlagača iz čak 70 zemalja. Među njima će se naći i 7 hrvatskih tvrtki: Multicom, Q Software, Maidea, InSky Solutions, Poslovna inteligencija, Undabot i Hangar18. Svi oni nastupit će samostalno, a o tome što prikazuju, kakva su im iskustva i što očekuju od CeBIT-a možete idućih dana pročitati na portalu, ali i pogledati u posebnoj ICTbusiness TV emisiju koju eksluzivno donosimo nakon sajma.

Još iz kategorije

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

18.01.2019. komentiraj

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

18.01.2019. komentiraj

Povjerenje korisnika u brendove prošle se godine uvelike narušilo, počevši od Facebookovih afera pa sve do proboja u Marriott i stiglo je vrijeme razmišljati kako to povjerenje vratiti jer 2019. će biti godina mobilnih mreža pete generacije (5G), a samim time i Interneta stvari (IoT). Dakle, bez povjerenja, prihodi bi mogli kaskati.

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.