CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći svjetski IT sajam CEBIT 2018 ove godine u Hannoveru se održava u novom ljetnom terminu i to do 12.-15. lipnja i donosi promjene za posjetitelje i izlagače. Sajam je podijeljen u četiri ključna dijela d!conomy, d!tec, d!talk i d!campus s ciljem spajanje izlagača i posjetitelja kako bi ostvarili poslovne potencijale koje sajam nudi.

Već je danas, 11. lipnja, sajam otvorio svoja vrata i to za početak za novinare i konferencijske sadržaje gdje se u ključnim obraćanjima može doznati koji su najnoviji trendovi, što donose u razne industrije i kako će to utjecati na njiohov dalji razvoj.

Neke od ključnih tema ovogodišnjeg sajma svakako će biti upotreba dronova i njihova primjena u biznisu, naravno tu je i robotika, ali i kako iskoristiti potencijal umjetne inteligencije, sigurnost podataka i IT sigurnost, ostvariti digitalnu transformaciju.

Novi koncept CEBIT-a, sa svojim zajedničkim fokusom na tehnologiju, razvoj poslovanja i emocionalno privlačenje, oslobađa novu kreativnost, tvrde organizatori. Osim što privlači IT stručnjake, industrijske stručnjake i one koji donose odluke, CEBIT i dalje želi biti mjesto susreta svih zainteresiranih za primjenu novih tehnologija.

Ove godine se na CeBIT-u očekuje više od 2800 izlagača iz čak 70 zemalja. Među njima će se naći i 7 hrvatskih tvrtki: Multicom, Q Software, Maidea, InSky Solutions, Poslovna inteligencija, Undabot i Hangar18. Svi oni nastupit će samostalno, a o tome što prikazuju, kakva su im iskustva i što očekuju od CeBIT-a možete idućih dana pročitati na portalu, ali i pogledati u posebnoj ICTbusiness TV emisiju koju eksluzivno donosimo nakon sajma.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.