CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći svjetski IT sajam CEBIT 2018 ove godine u Hannoveru se održava u novom ljetnom terminu i to do 12.-15. lipnja i donosi promjene za posjetitelje i izlagače. Sajam je podijeljen u četiri ključna dijela d!conomy, d!tec, d!talk i d!campus s ciljem spajanje izlagača i posjetitelja kako bi ostvarili poslovne potencijale koje sajam nudi.

Već je danas, 11. lipnja, sajam otvorio svoja vrata i to za početak za novinare i konferencijske sadržaje gdje se u ključnim obraćanjima može doznati koji su najnoviji trendovi, što donose u razne industrije i kako će to utjecati na njiohov dalji razvoj.

Neke od ključnih tema ovogodišnjeg sajma svakako će biti upotreba dronova i njihova primjena u biznisu, naravno tu je i robotika, ali i kako iskoristiti potencijal umjetne inteligencije, sigurnost podataka i IT sigurnost, ostvariti digitalnu transformaciju.

Novi koncept CEBIT-a, sa svojim zajedničkim fokusom na tehnologiju, razvoj poslovanja i emocionalno privlačenje, oslobađa novu kreativnost, tvrde organizatori. Osim što privlači IT stručnjake, industrijske stručnjake i one koji donose odluke, CEBIT i dalje želi biti mjesto susreta svih zainteresiranih za primjenu novih tehnologija.

Ove godine se na CeBIT-u očekuje više od 2800 izlagača iz čak 70 zemalja. Među njima će se naći i 7 hrvatskih tvrtki: Multicom, Q Software, Maidea, InSky Solutions, Poslovna inteligencija, Undabot i Hangar18. Svi oni nastupit će samostalno, a o tome što prikazuju, kakva su im iskustva i što očekuju od CeBIT-a možete idućih dana pročitati na portalu, ali i pogledati u posebnoj ICTbusiness TV emisiju koju eksluzivno donosimo nakon sajma.

Još iz kategorije

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

22.05.2019. komentiraj

Salesforce se suočio s jednim od najvećih prekida rada nakon prisilnog “gašenja” povećeg dijela infrastrukture 17. svibnja. Glavni razlog za taj prekid rada bila je promjena načinjena od strane kompanija, a koja se odnosila na proizvodni proces i pristupne podatke diljem organizacija.

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

21.05.2019. komentiraj

Konzultantska tvrtka Vetturelli provela je istraživanje među najvećim hrvatskim kompanijama kako bi ispitala stavove upravljačkih struktura o organizacijskoj agilnosti te u kojoj su fazi procesa prilagodbe kompanija za digitalno doba. U njemu je sudjelovalo 30 kompanija, odnosno članova uprava, direktora ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija.

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

21.05.2019. komentiraj

Među vrlo konzervativnim industrijama kada je riječ o upotrebi naprednih tehnologija svakako je i osiguravateljska industrija, ao tome kako se ona prilagođava današnjim promjenama koje su sve veće i brže razgovarali smo s Josipom Kljakovićem Gašpićem, voditelj Službe za inovacije i razvoj Wiener osiguranja koji ističe postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a sve se više koriste i proširena stvarnost i automatska analitika slika.