CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

CeBIT 2018: Velike promjene najvećeg svjetskog IT sajma

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Najveći svjetski IT sajam CEBIT 2018 ove godine u Hannoveru se održava u novom ljetnom terminu i to do 12.-15. lipnja i donosi promjene za posjetitelje i izlagače. Sajam je podijeljen u četiri ključna dijela d!conomy, d!tec, d!talk i d!campus s ciljem spajanje izlagača i posjetitelja kako bi ostvarili poslovne potencijale koje sajam nudi.

Već je danas, 11. lipnja, sajam otvorio svoja vrata i to za početak za novinare i konferencijske sadržaje gdje se u ključnim obraćanjima može doznati koji su najnoviji trendovi, što donose u razne industrije i kako će to utjecati na njiohov dalji razvoj.

Neke od ključnih tema ovogodišnjeg sajma svakako će biti upotreba dronova i njihova primjena u biznisu, naravno tu je i robotika, ali i kako iskoristiti potencijal umjetne inteligencije, sigurnost podataka i IT sigurnost, ostvariti digitalnu transformaciju.

Novi koncept CEBIT-a, sa svojim zajedničkim fokusom na tehnologiju, razvoj poslovanja i emocionalno privlačenje, oslobađa novu kreativnost, tvrde organizatori. Osim što privlači IT stručnjake, industrijske stručnjake i one koji donose odluke, CEBIT i dalje želi biti mjesto susreta svih zainteresiranih za primjenu novih tehnologija.

Ove godine se na CeBIT-u očekuje više od 2800 izlagača iz čak 70 zemalja. Među njima će se naći i 7 hrvatskih tvrtki: Multicom, Q Software, Maidea, InSky Solutions, Poslovna inteligencija, Undabot i Hangar18. Svi oni nastupit će samostalno, a o tome što prikazuju, kakva su im iskustva i što očekuju od CeBIT-a možete idućih dana pročitati na portalu, ali i pogledati u posebnoj ICTbusiness TV emisiju koju eksluzivno donosimo nakon sajma.

Još iz kategorije

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

22.06.2018. komentiraj

Intel je ostao bez generalnog direktora nakon što se s te pozicije pod pritiskom povukao Brian Krzanich. Razlog njegove iznenadne ostavke je veza sa zaposlenicom što je u toj kompaniji strogo zabranjeno pravilnikom o radu. Njegovo mjesto, kao privremeni šef Intela, zauzeo je financijski direktor Robert Swan.

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

21.06.2018. komentiraj

Svečanim potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koje su sa 77 korisnika potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i službeno je potvrđena odluka o financiranju odabranih projektnih prijedloga po pozivu “Povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama” u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020.

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

21.06.2018. komentiraj

Privatne tvrtke diljem Europe smatraju regulativu i birokraciju u svojim domaćim gospodarstvima većom prijetnjom razvoju svojih tvrtki nego regulativu i birokraciju koja dolazi iz Europske unije (EU). U PwC-ovom istraživanju 2.450 tvrtki iz 31 europske države, 39 % izjavilo ih je da je problem domaća birokracija, u usporedbi s približno 29 % koje navode da je problem birokracija EU-a.