Canon otvara novu tvornicu u Nizozemskoj

Canon otvara novu tvornicu u Nizozemskoj

Foto: Canon

Canon je u sklopu svog inovacijskog i razvojnog kampusa u nizozemskom gradu Venlo otvorio novi centralni pogon za proizvodnju tinte UVgel kako bi zadovoljio sve veću potražnju na tržištu. Naime, količine tinte UVgel koja se proizvodi za liniju tiskarskih strojeva za tisak na materijale iz role u zadnjih se godinu dana udvostručila.

Godine 2019. Canon je napravio više od 1200 instalacija svojih tiskarskih strojeva na valjke iz serije Colorado s tehnologijom UVgel. Da bi podržao tu sve veću bazu korisnika i njihove rastuće potrebe za tiskom na valjke, Canon je odlučio povećati proizvodne kapacitete za tintu UVgel.

„Naši korisnici sve više tiskaju pomoću strojeva Colorado pri čemu prosječne globalno otisnute količine već premašuju brojku od 15 000 m2 godišnje. A očekujemo nastavak tog rasta. Neki od naših najproduktivnijih korisnika čak godišnje proizvode više od 100 000 m2. S našom novom tvornicom za tintu možemo nastaviti opskrbljivati svoje korisnike i partnere tintama UVgel visoke kvalitete i time podržati sve veće količine koje se tiskaju, danas i u budućnosti“, ističe Dirk Brouns, potpredsjednik grafike velikog formata u Canonovu odjelu za produkcijski tisak.

Novi proizvodni centar za tinte posve je u pogonu od 1. prosinca 2019. i ima krajnje inovativan tijek rada za obradu sirovih sastojaka kroz više koraka te u bačvama od 200 litara za svaku boju. Na kraju automatizirane proizvodne linije tinta se prebacuje u bočice za tintu Canon UVgel i odmah je spremna za slanje kupcima, čime se osigurava brza isporuka.

„Uspjeli smo u manje od godinu dana udvostručiti svoju proizvodnju tinte i naš operativni tim nastavit će pomagati korisnicima da tiskaju sve veće količine grafike velikog formata na valjke. Istovremeno je naš novi pogon napravljen tako da bude ekološki što prihvatljiviji. S fokusom na radnu učinkovitost taj pogon nudi veće uštede energije ponovnom upotrebom kapaciteta za hlađenje iz drugih proizvodnih pogona u našem kampusu i korištenjem toplinske pumpe za zagrijavanje hladnog zraka koji dolazi u zgradu toplinom zraka koji izlazi iz proizvodnog pogona“, rekao je Rob Puts, potpredsjednik proizvodnje i logistike u Canonovu odjelu za produkcijski tisak.

Još iz kategorije

PlanRadar prikupio 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja

PlanRadar prikupio 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja

29.03.2020. komentiraj

PlanRadar prikupio je 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja za unaprjeđenje digitalne transformacije u građevinarstvu i sektoru nekretnina. Zahvaljujući prednostima aplikacije PlanRadar, korisnici su uštedjeli 500 milijuna eura diljem Europe i više od sedam sati administrativnog vremena tjedno, a ova investicija ima potencijal potaknuti daljnju globalnu uštedu i mogućnost skaliranja već uspješnog modela na novim tržištima.

Računovođe ključna karika za uspješno provođenje mjera pomoći gospodarstvu

Računovođe ključna karika za uspješno provođenje mjera pomoći gospodarstvu

27.03.2020. komentiraj

Iz Udruženja računovođa Hrvatske gospodarske komore poručuju da je njihova djelatnosti pod ogromnim pritiskom zbog epidemije koronavirusa te da upravo o njima ovisi kvalitetna implementacija svih mjera koje Vlada donosi kako bi olakšala situaciju u gospodarstvu.

Microsoft preko GitHuba preuzima npm

Microsoft preko GitHuba preuzima npm

26.03.2020. komentiraj

Microsoft se odlučio preuzeti Nodeov npm Inc. i posao je najavljen 16. ožujka, ali obje kompanije odlučile su ne objaviti koliko je vrijedan posao. Razlog obavljanja ovog posla jest u želji Microsofta da integrira GitHub s npm, kako bi se kombinirale zajednice i više privukli JavaScript developeri. Naime, npm uz Node upravljač paketima (eng., package manager) nudi i održava npm Registry i CLI. Dakle, developeri ovime dobivaju širinu na GitHubu.