Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Apple i njegovi korisnici doživjeli su podosta neugodnosti zbog većeg broja iPhone 5 uređaja napravljenih s greškom. I dok su korisnici novih uređaja neispravne iPhoneove šalju nazad Appleu kako bi ostvarili zamjenu za ispravan uređaj, i sam Apple će ovaj puta vratiti između 5 i 8 milijuna neispravnih iPhone 5 uređaja svom tajvanskom glavnom proizvođaču Foxconnu uz opaske na kvalitetu proizvodnje.

U sporazumu između Applea i njegovih vanjskih proizvođača, navodno postoji stavka kojom su proizvođači obavezani isporučiti 90 posto ispravnih uređaja, što znači da 1 od 10 uređaja može biti neispravan. Međutim, Foxconn je isporučio samo 80 posto ispravnih uređaja, te će morati nadoknaditi štetu Appleu. Kako izrada svakog iPhone 5 uređaja košta 200 dolara, Foxconn će izgubiti oko 257 milijuna dolara kako bi popravio Appleove iPhone uređaje.

Ova vijest, zajedno sa činjenicom da je Foxconn nedavno zabilježio najgore prihode u više od deset godina, moglo bi značiti da Foxconn neće još dugo vremena biti Appleov glavni proizvođač.

Uz nagađanja oko dolaska novog iPhone 5S ili iPhone 6 uređaja, nadamo se da će problemi vezani uz iPhone 5, poput propuštanja svjetlosti na mjestu između zaslona i antene, te nekvalitetnog aluminija, zaobići novi Apple smartphone uređaj.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.