Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Apple i njegovi korisnici doživjeli su podosta neugodnosti zbog većeg broja iPhone 5 uređaja napravljenih s greškom. I dok su korisnici novih uređaja neispravne iPhoneove šalju nazad Appleu kako bi ostvarili zamjenu za ispravan uređaj, i sam Apple će ovaj puta vratiti između 5 i 8 milijuna neispravnih iPhone 5 uređaja svom tajvanskom glavnom proizvođaču Foxconnu uz opaske na kvalitetu proizvodnje.

U sporazumu između Applea i njegovih vanjskih proizvođača, navodno postoji stavka kojom su proizvođači obavezani isporučiti 90 posto ispravnih uređaja, što znači da 1 od 10 uređaja može biti neispravan. Međutim, Foxconn je isporučio samo 80 posto ispravnih uređaja, te će morati nadoknaditi štetu Appleu. Kako izrada svakog iPhone 5 uređaja košta 200 dolara, Foxconn će izgubiti oko 257 milijuna dolara kako bi popravio Appleove iPhone uređaje.

Ova vijest, zajedno sa činjenicom da je Foxconn nedavno zabilježio najgore prihode u više od deset godina, moglo bi značiti da Foxconn neće još dugo vremena biti Appleov glavni proizvođač.

Uz nagađanja oko dolaska novog iPhone 5S ili iPhone 6 uređaja, nadamo se da će problemi vezani uz iPhone 5, poput propuštanja svjetlosti na mjestu između zaslona i antene, te nekvalitetnog aluminija, zaobići novi Apple smartphone uređaj.

Još iz kategorije

Njemačka donijela zakon koji bankama omogućuje prodaju i pohranu kriptovaluta

Njemačka donijela zakon koji bankama omogućuje prodaju i pohranu kriptovaluta

13.12.2019. komentiraj

Njemački parlament donio je zakon koji će bankama u Njemačkoj omogućiti prodaju i pohranu kriptovaluta poput bitcoina. Značajna je to odluka na području regulacije digitalnih valuta jer će vjerojatno imati izniman međunarodni utjecaj, što je potrebno u trenucima nepovjerenja, ali i borbe “tradicionalnih” financijskih institucija protiv noviteta koje donosi jedan decentralizirani sustav.

Krenule nove Combisove stipendije

Krenule nove Combisove stipendije

12.12.2019. komentiraj

ICT kompanija Combis dodijelila je nove stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Combis već niz godina podržava mlade IT talente želeći im omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika. 'Combis radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima u području mrežnih tehnologija, a poznat je i po dobroj atmosferi i timskom duhu. Ponosan sam što nam studenti rado dolaze, s užitkom ali i naporno rade te aktivno sudjeluju u projektima. I na kraju, a možda i najvažnije - nakon stipendiranja, ostaju u našem timu', komentirao je Domagoj Pehar, direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.