Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Apple i njegovi korisnici doživjeli su podosta neugodnosti zbog većeg broja iPhone 5 uređaja napravljenih s greškom. I dok su korisnici novih uređaja neispravne iPhoneove šalju nazad Appleu kako bi ostvarili zamjenu za ispravan uređaj, i sam Apple će ovaj puta vratiti između 5 i 8 milijuna neispravnih iPhone 5 uređaja svom tajvanskom glavnom proizvođaču Foxconnu uz opaske na kvalitetu proizvodnje.

U sporazumu između Applea i njegovih vanjskih proizvođača, navodno postoji stavka kojom su proizvođači obavezani isporučiti 90 posto ispravnih uređaja, što znači da 1 od 10 uređaja može biti neispravan. Međutim, Foxconn je isporučio samo 80 posto ispravnih uređaja, te će morati nadoknaditi štetu Appleu. Kako izrada svakog iPhone 5 uređaja košta 200 dolara, Foxconn će izgubiti oko 257 milijuna dolara kako bi popravio Appleove iPhone uređaje.

Ova vijest, zajedno sa činjenicom da je Foxconn nedavno zabilježio najgore prihode u više od deset godina, moglo bi značiti da Foxconn neće još dugo vremena biti Appleov glavni proizvođač.

Uz nagađanja oko dolaska novog iPhone 5S ili iPhone 6 uređaja, nadamo se da će problemi vezani uz iPhone 5, poput propuštanja svjetlosti na mjestu između zaslona i antene, te nekvalitetnog aluminija, zaobići novi Apple smartphone uređaj.

Još iz kategorije

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.