Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Čak 20 posto proizvedenih iPhone 5 neispravno

Apple i njegovi korisnici doživjeli su podosta neugodnosti zbog većeg broja iPhone 5 uređaja napravljenih s greškom. I dok su korisnici novih uređaja neispravne iPhoneove šalju nazad Appleu kako bi ostvarili zamjenu za ispravan uređaj, i sam Apple će ovaj puta vratiti između 5 i 8 milijuna neispravnih iPhone 5 uređaja svom tajvanskom glavnom proizvođaču Foxconnu uz opaske na kvalitetu proizvodnje.

U sporazumu između Applea i njegovih vanjskih proizvođača, navodno postoji stavka kojom su proizvođači obavezani isporučiti 90 posto ispravnih uređaja, što znači da 1 od 10 uređaja može biti neispravan. Međutim, Foxconn je isporučio samo 80 posto ispravnih uređaja, te će morati nadoknaditi štetu Appleu. Kako izrada svakog iPhone 5 uređaja košta 200 dolara, Foxconn će izgubiti oko 257 milijuna dolara kako bi popravio Appleove iPhone uređaje.

Ova vijest, zajedno sa činjenicom da je Foxconn nedavno zabilježio najgore prihode u više od deset godina, moglo bi značiti da Foxconn neće još dugo vremena biti Appleov glavni proizvođač.

Uz nagađanja oko dolaska novog iPhone 5S ili iPhone 6 uređaja, nadamo se da će problemi vezani uz iPhone 5, poput propuštanja svjetlosti na mjestu između zaslona i antene, te nekvalitetnog aluminija, zaobići novi Apple smartphone uređaj.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.