Broadcomova akvizicija VMwarea pod lupom UK agencije za zaštitu tržišnog natjecanja

Broadcomova akvizicija VMwarea pod lupom UK agencije za zaštitu tržišnog natjecanja

Foto: DepositPhotos

CMA, Uprava za tržišno natjecanje i tržište Ujedinjenog Kraljevstva, započela je istragu o predloženom ugovoru od 69 milijardi dolara vrijednom od strane proizvođača čipova Broadcoma za kupnju igrača u oblaku VMware. CMA nastoji procijeniti utjecaj spajanja na zemlju.

Regulator je objasnio da je odlučio istražiti dogovor kako bi procijenio hoće li on značajno smanjiti konkurenciju. Ako se dovrši, Broadcomova akvizicija VMwarea bila bi jedan od najvećih tehnoloških poslova dosad. Kao i Ujedinjeno Kraljevstvo, Broadcom i VMware također traže odobrenja od Europske unije i Američke savezne komisije za trgovinu, koja je prošlog mjeseca objavila da napreduje u istrazi do dublje faze dva procesa.

CMA je objasnio da traži komentare zainteresiranih strana u procesu koji je otvoren do 6. prosinca. Zatim će ih procijeniti prije nego što odluči hoće li pokrenuti dublju prvu fazu istrage. Broadcom je najavio ugovor u svibnju u pokušaju diverzifikacije svog poslovanja u softver i nadogradnje na ugovor u 2019. o preuzimanju Symanteca za 10,7 milijardi dolara.

Tvrtka je izjavila da će rebrendirati svoju Broadcom Software Group da radi kao VMware, kao i da će uključiti postojeću infrastrukturu i sigurnosna rješenja kao dio proširenog portfelja. Broadcom i VMware očekuju da će posao biti dovršen 2023. godine.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.