Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Broadcom najavljuje preuzimanje Ca Technologies za 18,9 milijardi američkih dolara, koje bi isplatio kompletno u gotovini. Time će američki gigant dodatno povećati prihode jer akvizicijom će doći do DevOps poslovanja, kao i onoga koje se tiče sigurnosti i rada na aplikacijama.

S obzirom da je Broadcom prvenstveno okrenut poslovanju s podatkovnim centrima i opremom namijenjenoj za njih, na ovaj način širi ponudu, što je uvijek iznimno korisno.

"Za nas je CA Technologies bitan dio slagalice", izjavio je izvršni direktor (CEO) Hock Tan, na što se nadovezao i CEO CA Technologies Mike Gregoire:

"Kombinacija naše softverske ponude i Broadcomova iskustva na tržištu poluvodiča ima potencijal zbog kojeg smo uzbuđeni."

Inače, kombinirano, ove kompanije zajedno imaju godišnje prihode od 23,9 milijardi dolara, što dovoljno govori kolika snaga se skriva u ovoj akviziciji.

Također, sad će Broadcom lakše podnijeti aktualnu nemogućnost preuzimanja Qualcomma, koji je bez obzira na ovaj posao i dalje u centru pažnje. Kupovina Qualcomma za ponuđenih 125 milijardi dolara Broadcom bi učinila trećim svjetskim proizvođačem čipova iza Intela i Samsunga te bi oni postali vodeća kompanija u proizvodnji čipova koji se koriste u mobilnim telefonima. To bi preuzimanje potpuno zasjenilo prošlogodišnju Dellovu akciju preuzimanja EMC-a za 67 milijardi dolara, dosad najveću u tehnološkom sektoru.

Spajanjem dviju spomenutih tvrtki nastao bi gigant koji bi iz obje sastavnice imao čipove koji se koriste u većini suvremenih mobilnih uređaja. Qualcomm, naime, proizvodi komponente koje mobilne telefone spaja na mobilne mreže, dok je Broadcom najveći isporučitelj rješenja za povezivanje uređaja s Wi-Fi mrežama.

Zasad se Qualcomm sjajno odupire i ne želi putem kao CA Technologies.

Još iz kategorije

Canon bilježi rast tiskarskog poslovanja u regiji EMEA

Canon bilježi rast tiskarskog poslovanja u regiji EMEA

14.12.2018. komentiraj

Tvrtka Canon Europe pohvalila se vrlo dobrim brojkama tiskarskog poslovanja u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike. To su postigli, kažu, ponajprije zahvaljujući UVgel tehnologiji za ispis. Godinu dana nakon što se 64-inčni tiskarski stroj za tisak na materijale iz role počeo komercijalno isporučivati u regiju EMEA tu su tehnologiju svesrdno prigrlile stotine tiskarskih tvrtki, njih više od 400.

Uber u Zagrebu otvorio svoj Centar za podršku vozačima

Uber u Zagrebu otvorio svoj Centar za podršku vozačima

14.12.2018. komentiraj

Uber je ovog tjedna na novoj lokaciji u Zagrebu otvorio Centar za podršku vozačima u kojem će vozači koji voze na Uber aplikaciji na jednom mjestu moći dobiti svu pomoć i savjete koji su im potrebni. Centar se nalazi na adresi Radnička cesta 20 u prostoru od 200 kvadratnih metara te je za vozače otvoren svaki radni dan od 10 do 15 sati.

U prvom kvartalu nove godine očekuje se porast zapošljavanja u Hrvatskoj

U prvom kvartalu nove godine očekuje se porast zapošljavanja u Hrvatskoj

14.12.2018. komentiraj

Hrvatski poslodavci očekuju stabilan rast broja novih radnih mjesta u prvom tromjesečju 2019. godine, a neto prognoza zapošljavanja iznosi +14%. U usporedbi s kvartalom koji upravo završava, predviđanja za sljedeće razdoblje bolja su za pet postotnih bodova. Tijekom sljedećeg tromjesečja, broj novih radnih mjesta u Hrvatskoj rast će u sedam od osam industrijskih sektora i u sve četiri zemljopisne regije u našoj zemlji.