Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Broadcom najavljuje preuzimanje Ca Technologies za 18,9 milijardi američkih dolara, koje bi isplatio kompletno u gotovini. Time će američki gigant dodatno povećati prihode jer akvizicijom će doći do DevOps poslovanja, kao i onoga koje se tiče sigurnosti i rada na aplikacijama.

S obzirom da je Broadcom prvenstveno okrenut poslovanju s podatkovnim centrima i opremom namijenjenoj za njih, na ovaj način širi ponudu, što je uvijek iznimno korisno.

"Za nas je CA Technologies bitan dio slagalice", izjavio je izvršni direktor (CEO) Hock Tan, na što se nadovezao i CEO CA Technologies Mike Gregoire:

"Kombinacija naše softverske ponude i Broadcomova iskustva na tržištu poluvodiča ima potencijal zbog kojeg smo uzbuđeni."

Inače, kombinirano, ove kompanije zajedno imaju godišnje prihode od 23,9 milijardi dolara, što dovoljno govori kolika snaga se skriva u ovoj akviziciji.

Također, sad će Broadcom lakše podnijeti aktualnu nemogućnost preuzimanja Qualcomma, koji je bez obzira na ovaj posao i dalje u centru pažnje. Kupovina Qualcomma za ponuđenih 125 milijardi dolara Broadcom bi učinila trećim svjetskim proizvođačem čipova iza Intela i Samsunga te bi oni postali vodeća kompanija u proizvodnji čipova koji se koriste u mobilnim telefonima. To bi preuzimanje potpuno zasjenilo prošlogodišnju Dellovu akciju preuzimanja EMC-a za 67 milijardi dolara, dosad najveću u tehnološkom sektoru.

Spajanjem dviju spomenutih tvrtki nastao bi gigant koji bi iz obje sastavnice imao čipove koji se koriste u većini suvremenih mobilnih uređaja. Qualcomm, naime, proizvodi komponente koje mobilne telefone spaja na mobilne mreže, dok je Broadcom najveći isporučitelj rješenja za povezivanje uređaja s Wi-Fi mrežama.

Zasad se Qualcomm sjajno odupire i ne želi putem kao CA Technologies.

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.