Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Broadcom najavljuje preuzimanje Ca Technologies za 18,9 milijardi američkih dolara, koje bi isplatio kompletno u gotovini. Time će američki gigant dodatno povećati prihode jer akvizicijom će doći do DevOps poslovanja, kao i onoga koje se tiče sigurnosti i rada na aplikacijama.

S obzirom da je Broadcom prvenstveno okrenut poslovanju s podatkovnim centrima i opremom namijenjenoj za njih, na ovaj način širi ponudu, što je uvijek iznimno korisno.

"Za nas je CA Technologies bitan dio slagalice", izjavio je izvršni direktor (CEO) Hock Tan, na što se nadovezao i CEO CA Technologies Mike Gregoire:

"Kombinacija naše softverske ponude i Broadcomova iskustva na tržištu poluvodiča ima potencijal zbog kojeg smo uzbuđeni."

Inače, kombinirano, ove kompanije zajedno imaju godišnje prihode od 23,9 milijardi dolara, što dovoljno govori kolika snaga se skriva u ovoj akviziciji.

Također, sad će Broadcom lakše podnijeti aktualnu nemogućnost preuzimanja Qualcomma, koji je bez obzira na ovaj posao i dalje u centru pažnje. Kupovina Qualcomma za ponuđenih 125 milijardi dolara Broadcom bi učinila trećim svjetskim proizvođačem čipova iza Intela i Samsunga te bi oni postali vodeća kompanija u proizvodnji čipova koji se koriste u mobilnim telefonima. To bi preuzimanje potpuno zasjenilo prošlogodišnju Dellovu akciju preuzimanja EMC-a za 67 milijardi dolara, dosad najveću u tehnološkom sektoru.

Spajanjem dviju spomenutih tvrtki nastao bi gigant koji bi iz obje sastavnice imao čipove koji se koriste u većini suvremenih mobilnih uređaja. Qualcomm, naime, proizvodi komponente koje mobilne telefone spaja na mobilne mreže, dok je Broadcom najveći isporučitelj rješenja za povezivanje uređaja s Wi-Fi mrežama.

Zasad se Qualcomm sjajno odupire i ne želi putem kao CA Technologies.

Još iz kategorije

Netflixovi kvartali rezultati iznad svih očekivanja

Netflixovi kvartali rezultati iznad svih očekivanja

19.10.2018. komentiraj

Prihodi Netflixa dosegnuli su u trećem tromjesečju 4 milijarde dolara, 34 posto više nego godinu ranije. Netflixova čista dobit tako je u proteklom tromjesečju dosegnula 403 milijuna dolara, tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju. Snažan rast prihoda i dobiti rezultat je snažnog rasta broja pretplatnika u trećem tromjesečju za 7 milijuna, na ukupno 137 milijuna u svijetu, što je za trećinu više nego što su analitičari očekivali. Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milijun, a u svijetu za 5,9 milijuna.

Rudari Bitcoina bilježe rekordne prihode, ali vrlo skromnu zaradu

Rudari Bitcoina bilježe rekordne prihode, ali vrlo skromnu zaradu

19.10.2018. komentiraj

Diar je proveo novo istraživanje te otkrio da iako cijena bitcoina jest 40 posto viša nego u istom razdbolju lani i bez obzira što su rudari ostvarili prihode od 4,7 milijardi američkih dolara u ovoj godini, rudarenje je manje profitabilno nego što je bilo prije 12 mjeseci.

Najčešći uzroci prekida rada IT sustava

Najčešći uzroci prekida rada IT sustava

18.10.2018. komentiraj

Velika većina američkih firmi suočila se s najmanje jednom disrupcijom informatičkih tehnologija (IT) kroz posljednjih 12 mjeseci, pokazuje to američki US Signal u svom radu 2018 IT Resiliency Survey. Konkretno, riječ je o 70 posto firmi i naravno da takvo stanje izaziva zabrinutost.