Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Foto: DepositPhotos

Broadcom najavljuje preuzimanje Ca Technologies za 18,9 milijardi američkih dolara, koje bi isplatio kompletno u gotovini. Time će američki gigant dodatno povećati prihode jer akvizicijom će doći do DevOps poslovanja, kao i onoga koje se tiče sigurnosti i rada na aplikacijama.

S obzirom da je Broadcom prvenstveno okrenut poslovanju s podatkovnim centrima i opremom namijenjenoj za njih, na ovaj način širi ponudu, što je uvijek iznimno korisno.

"Za nas je CA Technologies bitan dio slagalice", izjavio je izvršni direktor (CEO) Hock Tan, na što se nadovezao i CEO CA Technologies Mike Gregoire:

"Kombinacija naše softverske ponude i Broadcomova iskustva na tržištu poluvodiča ima potencijal zbog kojeg smo uzbuđeni."

Inače, kombinirano, ove kompanije zajedno imaju godišnje prihode od 23,9 milijardi dolara, što dovoljno govori kolika snaga se skriva u ovoj akviziciji.

Također, sad će Broadcom lakše podnijeti aktualnu nemogućnost preuzimanja Qualcomma, koji je bez obzira na ovaj posao i dalje u centru pažnje. Kupovina Qualcomma za ponuđenih 125 milijardi dolara Broadcom bi učinila trećim svjetskim proizvođačem čipova iza Intela i Samsunga te bi oni postali vodeća kompanija u proizvodnji čipova koji se koriste u mobilnim telefonima. To bi preuzimanje potpuno zasjenilo prošlogodišnju Dellovu akciju preuzimanja EMC-a za 67 milijardi dolara, dosad najveću u tehnološkom sektoru.

Spajanjem dviju spomenutih tvrtki nastao bi gigant koji bi iz obje sastavnice imao čipove koji se koriste u većini suvremenih mobilnih uređaja. Qualcomm, naime, proizvodi komponente koje mobilne telefone spaja na mobilne mreže, dok je Broadcom najveći isporučitelj rješenja za povezivanje uređaja s Wi-Fi mrežama.

Zasad se Qualcomm sjajno odupire i ne želi putem kao CA Technologies.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.