NASTAVAK ŠIRENJA

Bosch otvara centar za ispitivanje poluvodiča u Maleziji

Bosch otvara centar za ispitivanje poluvodiča u Maleziji
Depositphotos

Bosch je otvorio novi testni centar za čipove i senzore u Penangu, Malezija, za 65 milijuna eura. Tvrtka je najavila da planira uložiti dodatnih 285 milijuna eura u lokaciju do sredine sljedećeg desetljeća.

“S našim novim centrom za ispitivanje poluvodiča u Penangu, stvaramo dodatne kapacitete unutar naše svjetske proizvodne mreže kako bismo zadovoljili stalnu visoku potražnju za čipovima i senzorima,” rekao je Stefan Hartung, predsjednik Upravnog odbora Boscha. “Poluvodiči su odlučujući čimbenik uspjeha za sva Boscheva poslovna područja, a širenje ovog poslovanja strateški je vrlo važno.”

Bosch ima ukupno oko 100.000 četvornih metara raspoloživog zemljišta na kopnenom pojasu Penanga. Novi ispitni centar trenutačno pokriva više od 18.000 četvornih metara i uključuje čiste sobe, uredske prostore i laboratorije za osiguranje kvalitete i proizvodnju. Do sredine idućeg desetljeća u njemu će raditi do 400 suradnika. S novom tvornicom i ukupno 4200 suradnika, Penang je sada najveća Boscheva lokacija u jugoistočnoj Aziji.

Bosch trenutačno provodi većinu završnih ispitivanja svojih poluvodiča u Reutlingenu u Njemačkoj; Suzhou, Kina; i Hatvan, Mađarska. Tim lokacijama sada će se pridružiti novi ispitni centar u Penangu, Malezija. Potpuno povezana tvornica jedno je od najnaprednijih središta za ispitivanje poluvodiča u jugoistočnoj Aziji. Ovdje će Bosch odmah započeti testiranje poluvodiča koje tvrtka proizvodi na svom prednjem dijelu u Dresdenu, među ostalim lokacijama.

Bosch slijedi globalnu strategiju rasta sa svojim poslovanjem poluvodiča. U sljedeće tri godine tvrtka planira uložiti oko 3 milijarde eura u pogone u Dresdenu i Reutlingenu. Nakon očekivane akvizicije dijela poslovanja tvrtke TSI Semiconductors u Rosevilleu u Kaliforniji prije kraja godine, Bosch planira uložiti otprilike dodatnih 1,4 milijarde eura u preuređenje tvornice za podršku najnovijim proizvodnim procesima za poluvodiče od silicij karbida.