Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch Hrvatska na svečanoj je večeri s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. U sklopu proslave organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest Boscha ali i eksponati novih tehnologija budućnosti.

Tvrtka Robert Bosch d.o.o. je osnovana 11.  ožujka 1993 godine, no njihovi su se prvi proizvodi u Zagrebu mogli naći još daleke 1922. godine u jednoj trgovini u Martićevoj ulici. „Od početka poslovanja Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina“, izjavila je direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju Mirsada Kudrić.

Bosch u Hrvatskoj redovito povećava prodaju, koja je 2017. dosegla 409,2 milijuna kuna bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodnu godinu. Broj zaposlenika lani je iznosio oko 70, a očekuje se da će ta brojka ostati na sličnoj razini krajem ove godine. Uspostavljena je široka mreža kupaca čiji broj danas prelazi 600 lokalnih klijenata.

Tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti u Hrvatskoj te je tako 2004. preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Slijedom praćenja novih tehnoloških trendova i želje da tržištu ponude dodatnu vrijednost te probude entuzijazam za novim tehnologijama, Bosch je prije dvije godine u Hrvatskoj otvorio poseban odjel Pametna rješenja.

Nakon ostvarivanja rekordnih rezultata u 2017. godini, a uzimajući u obzir gospodarske i geopolitičke rizike, tvrtka je ostvarila prihod od prodaje od 78,1 milijardu eura. To predstavlja povećanje od 6,8 posto, ili 8,4 posto nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike, što ukupno iznosi oko 1,2 milijarde eura. Bosch želi i dalje rasti, unatoč zahtjevnom gospodarskom okruženju. Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u tijekom ove godine porasti za 2 do 3 posto u odnosu na 2017.

Još iz kategorije

Povećanje robnog deficita EU

Povećanje robnog deficita EU

19.04.2019. komentiraj

Nakon veljače, odnosno nakon prva dva mjeseca, više se ne može govoriti o usporavanju robne razmjene EU u odnosu na prošlu godinu. Naime, rast izvoza na godišnjoj razini bio je neznatno dinamičniji nego u istom razdoblju prošle godine, 4,1% u odnosu na 4,0%, a rast uvoza osjetno dinamičniji, 6,2% u odnosu na 3,6%. Takva su kretanja donekle bila u suprotnosti s očekivanjima da će rast globalne robne razmjene usporiti s obzirom na očekivano usporavanje rasta globalnoga gospodarstva i nadalje prisutan globalni protekcionizam.

Ericssonovi prihodi rasli 13 posto

Ericssonovi prihodi rasli 13 posto

18.04.2019. komentiraj

Financijski pokazatelji Ericssona za prvi kvartal ove godine pokazuju rast prihoda od prodaje 13 posto na 4,7 milijardi eura. Prodaja, prilagođena za usporedne stavke i tečaj porasla je za 7 posto zbog snažnog rasta u Sjevernoj Americi.

INFOGRAFIKA: Trećina britanskih tvrtki planira preseliti poslovanje

INFOGRAFIKA: Trećina britanskih tvrtki planira preseliti poslovanje

17.04.2019. komentiraj

Brexit je i dalje neizvjesan, a kompanije koje su svih ovih godina boravka Velike Britanije u Europskoj uniji poslovale na njenom teritoriju, uvelike razmišljanju o preseljenju ili je to već učinila. No, ono što brine jest da čak trećina britanskih kompanija razmišlja o istom potezu.