Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch Hrvatska na svečanoj je večeri s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. U sklopu proslave organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest Boscha ali i eksponati novih tehnologija budućnosti.

Tvrtka Robert Bosch d.o.o. je osnovana 11.  ožujka 1993 godine, no njihovi su se prvi proizvodi u Zagrebu mogli naći još daleke 1922. godine u jednoj trgovini u Martićevoj ulici. „Od početka poslovanja Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina“, izjavila je direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju Mirsada Kudrić.

Bosch u Hrvatskoj redovito povećava prodaju, koja je 2017. dosegla 409,2 milijuna kuna bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodnu godinu. Broj zaposlenika lani je iznosio oko 70, a očekuje se da će ta brojka ostati na sličnoj razini krajem ove godine. Uspostavljena je široka mreža kupaca čiji broj danas prelazi 600 lokalnih klijenata.

Tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti u Hrvatskoj te je tako 2004. preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Slijedom praćenja novih tehnoloških trendova i želje da tržištu ponude dodatnu vrijednost te probude entuzijazam za novim tehnologijama, Bosch je prije dvije godine u Hrvatskoj otvorio poseban odjel Pametna rješenja.

Nakon ostvarivanja rekordnih rezultata u 2017. godini, a uzimajući u obzir gospodarske i geopolitičke rizike, tvrtka je ostvarila prihod od prodaje od 78,1 milijardu eura. To predstavlja povećanje od 6,8 posto, ili 8,4 posto nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike, što ukupno iznosi oko 1,2 milijarde eura. Bosch želi i dalje rasti, unatoč zahtjevnom gospodarskom okruženju. Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u tijekom ove godine porasti za 2 do 3 posto u odnosu na 2017.

Još iz kategorije

Inovacije u industriji donose nagrade

Inovacije u industriji donose nagrade

13.07.2020. komentiraj

Inovativna naponska tehnologija srednjenaponskih postrojenja kompanije Schneider Electric, koja umjesto SF6 koristi čisti zrak nominirana je za najprestižniju svjetsku industrijsku nagradu HERMES. Novo srednjenaponsko postrojenje koje koristi čisti zrak umjesto u industriji standardnog stakleničkog plina SF6, među tri je kandidata za ovogodišnje poželjno priznanje. Uz to, nova tehnologija srednjenaponskih postrojenja ušla je u 15 finalista za Nagradu za energetsku učinkovitost u industriji.

Huawei i drugi mjesec zaredom drži mjesto najvećeg proizvođača pametnih telefona

Huawei i drugi mjesec zaredom drži mjesto najvećeg proizvođača pametnih telefona

12.07.2020. komentiraj

Counterpoint je potvrdio iznenađujuće rezultate vezane za tržište pametnih telefona jer i nakon travnja Huawei ostaje najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu! To znači da je uspio zadržati Samsung iza sebe, što je izniman uspjeh za kineskog giganta, posebno u situaciji kad se nalazi pod američkim sankcijama pa mu je ograničena mogućnost poslovanja u svim dijelovima svijeta. Ima 19,7 posto udjela u svibnju, a Samsung je na 19,6 posto.

Kriza potaknula nove načine poslovanja

Kriza potaknula nove načine poslovanja

11.07.2020. komentiraj

Ubrzanje potrošačkih trendova i ponašanja koja su postojala i prije izbijanja COVID-19 učinilo je još jedan korak naprijed, a potaknut će kompanije koje imaju kontakt s potrošačima i trgovce na ponovno kreiranje svog načina poslovanja, navodi se u novom izvješću PwC-a.