Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch Hrvatska na svečanoj je večeri s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj. U sklopu proslave organizirana je izložba, kojom je na slikovit način prikazana povijest Boscha ali i eksponati novih tehnologija budućnosti.

Tvrtka Robert Bosch d.o.o. je osnovana 11.  ožujka 1993 godine, no njihovi su se prvi proizvodi u Zagrebu mogli naći još daleke 1922. godine u jednoj trgovini u Martićevoj ulici. „Od početka poslovanja Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke, ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina“, izjavila je direktorica Boscha za Hrvatsku i Sloveniju Mirsada Kudrić.

Bosch u Hrvatskoj redovito povećava prodaju, koja je 2017. dosegla 409,2 milijuna kuna bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodnu godinu. Broj zaposlenika lani je iznosio oko 70, a očekuje se da će ta brojka ostati na sličnoj razini krajem ove godine. Uspostavljena je široka mreža kupaca čiji broj danas prelazi 600 lokalnih klijenata.

Tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti u Hrvatskoj te je tako 2004. preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Slijedom praćenja novih tehnoloških trendova i želje da tržištu ponude dodatnu vrijednost te probude entuzijazam za novim tehnologijama, Bosch je prije dvije godine u Hrvatskoj otvorio poseban odjel Pametna rješenja.

Nakon ostvarivanja rekordnih rezultata u 2017. godini, a uzimajući u obzir gospodarske i geopolitičke rizike, tvrtka je ostvarila prihod od prodaje od 78,1 milijardu eura. To predstavlja povećanje od 6,8 posto, ili 8,4 posto nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike, što ukupno iznosi oko 1,2 milijarde eura. Bosch želi i dalje rasti, unatoč zahtjevnom gospodarskom okruženju. Grupa Bosch očekuje da će prihod od prodaje u tijekom ove godine porasti za 2 do 3 posto u odnosu na 2017.

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.