Bolt ušao i na rusko tržište

Bolt ušao i na rusko tržište

Vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, Bolt, od nedavno je dostupna u Rusiji. Njihove su usluge prije nekoliko dana postale dostupne u drugom po veličini ruskom gradu St. Petersburgu.

Taj grad ima preko 5 milijuna stanovnika te je četvrti najveći u Europi iza Istanbula, Moskve i Londona. U 2018. godini posjetilo ga je preko 8 milijuna turista. Bolt ulaskom u Rusiju uvodi konkurenciju na tržište kojim je dosad dominirao lokalni Yandex.Taxi koji je tijekom prošle godine pripojio Uberove operacije u toj zemlji.

“Rusko tržište usluga za prijevoz na zahtjev snažno i brzo raste. Dolazak Bolta u St. Petersburg donijet će veću mogućnost izbora korisnicima i vozačima te će snažno utjecati na pouzdanost i pristupačnost usluga za prijevoz na zahtjev. Drago nam je što možemo pomoći ruskim gradovima u rješavanju problema prijevoza za njihove stanovnike te ćemo osigurati istu razinu kvalitete usluge koju pružamo i u ostalim gradovima Europe.“, izjavio je direktor za središnju i istočnu Europu u Boltu Jevgeni Beloussov.

Cijena starta za vožnje Boltom u St. Petersburgu će biti 50 rubalja (cca. 5 kn), po kilometru će se naplaćivati 13 rubalja (cca 1,5 kn) te 5 rubalja (cca 0,5 kn) po minuti vožnje. Najmanji iznos troška vožnje je 79 rubalja (cca 8 kn). Bolt je dosad prikupio 175 milijuna dolara kako bi financirao širenje i ulazak na nova tržišta Europe i Afrike. Nedavno je, uz Hrvatsku, pokrenuo svoje usluge u Finskoj i Švedskoj te ima preko 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja. Tvrtka je pokrenula i uslugu korištenja električnih skutera u Parizu i Madridu te je najavila planove za pokretanje usluge dostave hrane na svojim glavnim tržištima.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.