Bolt ušao i na rusko tržište

Bolt ušao i na rusko tržište

Vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, Bolt, od nedavno je dostupna u Rusiji. Njihove su usluge prije nekoliko dana postale dostupne u drugom po veličini ruskom gradu St. Petersburgu.

Taj grad ima preko 5 milijuna stanovnika te je četvrti najveći u Europi iza Istanbula, Moskve i Londona. U 2018. godini posjetilo ga je preko 8 milijuna turista. Bolt ulaskom u Rusiju uvodi konkurenciju na tržište kojim je dosad dominirao lokalni Yandex.Taxi koji je tijekom prošle godine pripojio Uberove operacije u toj zemlji.

“Rusko tržište usluga za prijevoz na zahtjev snažno i brzo raste. Dolazak Bolta u St. Petersburg donijet će veću mogućnost izbora korisnicima i vozačima te će snažno utjecati na pouzdanost i pristupačnost usluga za prijevoz na zahtjev. Drago nam je što možemo pomoći ruskim gradovima u rješavanju problema prijevoza za njihove stanovnike te ćemo osigurati istu razinu kvalitete usluge koju pružamo i u ostalim gradovima Europe.“, izjavio je direktor za središnju i istočnu Europu u Boltu Jevgeni Beloussov.

Cijena starta za vožnje Boltom u St. Petersburgu će biti 50 rubalja (cca. 5 kn), po kilometru će se naplaćivati 13 rubalja (cca 1,5 kn) te 5 rubalja (cca 0,5 kn) po minuti vožnje. Najmanji iznos troška vožnje je 79 rubalja (cca 8 kn). Bolt je dosad prikupio 175 milijuna dolara kako bi financirao širenje i ulazak na nova tržišta Europe i Afrike. Nedavno je, uz Hrvatsku, pokrenuo svoje usluge u Finskoj i Švedskoj te ima preko 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja. Tvrtka je pokrenula i uslugu korištenja električnih skutera u Parizu i Madridu te je najavila planove za pokretanje usluge dostave hrane na svojim glavnim tržištima.

Još iz kategorije

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

Trumpov trgovinski rat s Kinom radi veliku štetu tehnološkom sektoru

20.07.2019. komentiraj

Američki predsjednik Donald Trump ne odustaje od trgovinskog rata s Kinom i to je itekako počelo ostavljati traga na američki tehnološku industriju, na što upozoravaju čelnici onih najvećih. Primjerice, tarife na uvoz kineskih proizvoda koštale su u svibnju 1,3 milijardi američkih dolara, što je šest puta više nego u istom razdoblju lani.

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

IBM imenovao Tomislava Baluna za novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska

18.07.2019. komentiraj

IBM je danas objavio imenovanje Tomislava Baluna na funkciju novog poslovnog direktora IBM-a Hrvatska. Tomislav će biti odgovoran za sve prodajne aktivnosti IBM-a na hrvatskom tržištu, uključujući cjelokupni portfelj IBM-ovih proizvoda i usluga.

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

Lenovo zabilježio rast isporuka računala

18.07.2019. komentiraj

Kineski Lenovo uspio je po prvi put unazad šest mjeseci zabilježiti rast isporuka računala na globalnoj razini, unatoč trgovinskom ratu koji se vodi između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.