Bolt ušao i na rusko tržište

Bolt ušao i na rusko tržište

Vodeća europska platforma za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, Bolt, od nedavno je dostupna u Rusiji. Njihove su usluge prije nekoliko dana postale dostupne u drugom po veličini ruskom gradu St. Petersburgu.

Taj grad ima preko 5 milijuna stanovnika te je četvrti najveći u Europi iza Istanbula, Moskve i Londona. U 2018. godini posjetilo ga je preko 8 milijuna turista. Bolt ulaskom u Rusiju uvodi konkurenciju na tržište kojim je dosad dominirao lokalni Yandex.Taxi koji je tijekom prošle godine pripojio Uberove operacije u toj zemlji.

“Rusko tržište usluga za prijevoz na zahtjev snažno i brzo raste. Dolazak Bolta u St. Petersburg donijet će veću mogućnost izbora korisnicima i vozačima te će snažno utjecati na pouzdanost i pristupačnost usluga za prijevoz na zahtjev. Drago nam je što možemo pomoći ruskim gradovima u rješavanju problema prijevoza za njihove stanovnike te ćemo osigurati istu razinu kvalitete usluge koju pružamo i u ostalim gradovima Europe.“, izjavio je direktor za središnju i istočnu Europu u Boltu Jevgeni Beloussov.

Cijena starta za vožnje Boltom u St. Petersburgu će biti 50 rubalja (cca. 5 kn), po kilometru će se naplaćivati 13 rubalja (cca 1,5 kn) te 5 rubalja (cca 0,5 kn) po minuti vožnje. Najmanji iznos troška vožnje je 79 rubalja (cca 8 kn). Bolt je dosad prikupio 175 milijuna dolara kako bi financirao širenje i ulazak na nova tržišta Europe i Afrike. Nedavno je, uz Hrvatsku, pokrenuo svoje usluge u Finskoj i Švedskoj te ima preko 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja. Tvrtka je pokrenula i uslugu korištenja električnih skutera u Parizu i Madridu te je najavila planove za pokretanje usluge dostave hrane na svojim glavnim tržištima.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.