Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

Uvođenje električnih bicikala u ponudu je u skladu s Boltovim Zelenim planom, dugoročnoj strategiji kompanije da smanji vlastiti ekološki otisak uvrštavanjem dodatnih električnih vozila na platformu. Ciljevi Zelenog plana su neutraliziracija Boltovog doprinosa emisije CO₂ u europskom sektoru za prijevoz za minimalno 5 milijuna tona do 2025. godine te smanjiti europsku emisiju CO₂ pružanjem više opcija za prijevoz koje su ekološki prihvatljive.

“U Boltu smo usmjereni na pronalazak najboljeg načina kretanja u urbanim sredinama, na način da je taj prijevoz financijski prihvatljiv, praktičan i dugoročno ekološki održiv. Pružanje različitih opcija za prijevoz u aplikaciji pod jednim brendom između ostalog znači da se neke kraće vožnje automobilom mogu konvertirati u vožnje s električnim romobilom ili biciklom, što u konačnici ima pozitivan utjecaj na okoliš“, ističe  Dmitri Pivovarov, direktor za mikrobilnost u Boltu

Naša nova usluga dijeljenja e-bicikala pomoći će i u zadovoljavanju potrebe korisnika za laganim, zelenim te samostalnim načinima prijevoza, koji bilježe rast zbog toga što europski gradovi postupno ukidaju restrikcije uzrokovane Covidom-19, objašnjava Pivovarov

„Vjerujemo da bi mikromobilnost trebala biti pristupačna i povoljna, posebno u ovim vremenima. Naša agilni pristup upravljanju tvrtkom i sinergija između više usluga omogućuju nam da održavamo najniže cijene usluga mikromobilnosti na svim našim tržištima, uključujući novu uslugu dijeljenja e-bicikala u Parizu“, zaključuje Pivovarov.

Kako bi koristili uslugu dijeljenja bicikala, korisnici će se morati prebaciti iz kategorije vozila na zahtjev na električne bicikle u aplikaciji Bolt, a bicikl mogu otključati skeniranjem QR koda na njemu. Na kraju vožnje bicikl se može parkirati u jednoj od predviđenih zona parkiranja prikazanoj u aplikaciji Bolt. Bolt aplikacija sadrži sigurnosni alat za mikromobilnost koji uključuje sigurnosne savjete, podsjetnik o lokalnim prometnim pravilima i zdravstvene preporuke vezane za trenutačnu pandemiju koronavirusa.

Bolt je ranije ove godine predstavio svoj prilagođeni električni romobil koji je izrađen od 90% aluminija i drugih materijala koji se mogu reciklirati. Izuzetno modularni dizajn novog modela električnog romobila omogućava lakše servisiranje, a očekivani vijek trajanja je 36 mjeseci. Boltov romobil najlakši je model koji se koristi na tržištu dijeljenja električnih romobila, što rezultira znatno manjim C02 otiskom. Bolt trenutačno nudi uslugu najma električnog romobila u preko 20 gradova diljem Europe.

Još iz kategorije

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

07.08.2020. komentiraj

Veritas Technologies ponovno je pozicionirana kao lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za backup i povrat podataka u podatkovnim centrima za 2020. godinu – čime se može pohvaliti da je ovaj uspjeh ostvarila već 15. put zaredom.

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

06.08.2020. komentiraj

Huawei je prvi put u povijesti postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kad se gledaju rezultati jednog kvartalnog razdoblja. Dakle, nakon što je u travnju i svibnju bio ispred svih, potvrdilo se to i u periodu od 90 dana.