Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt lansirao uslugu dijeljenja e-bicikala

Bolt je lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala u Parizu, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Bolt je prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u jednoj aplikaciji ima u ponudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

Uvođenje električnih bicikala u ponudu je u skladu s Boltovim Zelenim planom, dugoročnoj strategiji kompanije da smanji vlastiti ekološki otisak uvrštavanjem dodatnih električnih vozila na platformu. Ciljevi Zelenog plana su neutraliziracija Boltovog doprinosa emisije CO₂ u europskom sektoru za prijevoz za minimalno 5 milijuna tona do 2025. godine te smanjiti europsku emisiju CO₂ pružanjem više opcija za prijevoz koje su ekološki prihvatljive.

“U Boltu smo usmjereni na pronalazak najboljeg načina kretanja u urbanim sredinama, na način da je taj prijevoz financijski prihvatljiv, praktičan i dugoročno ekološki održiv. Pružanje različitih opcija za prijevoz u aplikaciji pod jednim brendom između ostalog znači da se neke kraće vožnje automobilom mogu konvertirati u vožnje s električnim romobilom ili biciklom, što u konačnici ima pozitivan utjecaj na okoliš“, ističe  Dmitri Pivovarov, direktor za mikrobilnost u Boltu

Naša nova usluga dijeljenja e-bicikala pomoći će i u zadovoljavanju potrebe korisnika za laganim, zelenim te samostalnim načinima prijevoza, koji bilježe rast zbog toga što europski gradovi postupno ukidaju restrikcije uzrokovane Covidom-19, objašnjava Pivovarov

„Vjerujemo da bi mikromobilnost trebala biti pristupačna i povoljna, posebno u ovim vremenima. Naša agilni pristup upravljanju tvrtkom i sinergija između više usluga omogućuju nam da održavamo najniže cijene usluga mikromobilnosti na svim našim tržištima, uključujući novu uslugu dijeljenja e-bicikala u Parizu“, zaključuje Pivovarov.

Kako bi koristili uslugu dijeljenja bicikala, korisnici će se morati prebaciti iz kategorije vozila na zahtjev na električne bicikle u aplikaciji Bolt, a bicikl mogu otključati skeniranjem QR koda na njemu. Na kraju vožnje bicikl se može parkirati u jednoj od predviđenih zona parkiranja prikazanoj u aplikaciji Bolt. Bolt aplikacija sadrži sigurnosni alat za mikromobilnost koji uključuje sigurnosne savjete, podsjetnik o lokalnim prometnim pravilima i zdravstvene preporuke vezane za trenutačnu pandemiju koronavirusa.

Bolt je ranije ove godine predstavio svoj prilagođeni električni romobil koji je izrađen od 90% aluminija i drugih materijala koji se mogu reciklirati. Izuzetno modularni dizajn novog modela električnog romobila omogućava lakše servisiranje, a očekivani vijek trajanja je 36 mjeseci. Boltov romobil najlakši je model koji se koristi na tržištu dijeljenja električnih romobila, što rezultira znatno manjim C02 otiskom. Bolt trenutačno nudi uslugu najma električnog romobila u preko 20 gradova diljem Europe.

Još iz kategorije

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

Najveći rast indeksa u proteklih 17 godina uz povratak povjerenja

21.01.2021. komentiraj

Tržišta rizičnog kapitala u Srednjoj Europi osjetila su posljedice pandemije bolesti COVID-19, no drastičan pad povjerenja zabilježen na ljeto zamijenio je najveći porast povjerenja u proteklih 17 godina provođenja ispitivanja, koji se skoro udvostručio sa 62 posto na 123 posto u najnovijem Deloitteovom ispitivanju „Očekivanja i povjerenje private equity fondova“.

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

Zbog pandemije potrošači manje skloni novim tehnologijama

21.01.2021. komentiraj

Nesigurnost i financijske brige prouzročene pandemijom bolesti COVID-19 i dalje utječu na mobilnost potrošača i globalni automobilski sektor. Deloitte već dulje od desetljeća ispituje ponašanje kupaca automobila i trendove koji se na njih odnose, a koji utječu na globalni ekosustav automobilske industrije. Ovogodišnje je izvješće naslovljeno „Globalno ispitivanje stavova kupaca automobila u 2021. godini” obuhvatilo niz problema koji su se odrazili na globalni automobilski sektor, uključujući utjecaj pandemije na mišljenja potrošača, razvoj naprednih tehnologija i digitalne platforme za maloprodaju automobila.

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

IDC: Tržište rabljenih pametnih telefona u znatnom porastu

20.01.2021. komentiraj

Tržište pametnih telefona raste iz godine u godinu, ali nekih znatnijih napredaka na području samih uređaja nema. Istina jest, ljepši su, možda kvalitetniji i donekle brži, uz pokoji zgodni dodatak, ali većih razlika uistinu nema.