Blackstone odustao od Della

Blackstone odustao od Della

Foto: Fotolia

Blackstone LP grupa odustala je od natjecanja za Dell te tako na neki način olakšala borbu osnivača Michael Della i njegovog private equity partnera Silver Lakea sa ponudom od 24,4 milijarde dolara za vlastitu tvrtku.

Razlog Blackstoneovog povlačenja je, kako su naveli, 14 posto manja industrija prodaje osobnih računala u prvom tromjesečju 2013. i niža procijenjena dobit koju je izračunala sama tvrtka Dell. Navodno im je u tekućoj fiskalnoj godini prihod poslovanja pao s 3,7 milijarde dolara na 3 milijarde dolara.

Investitor Carl Icahn također je dao svoju ponudu za Dell, no analitičari i investitori koji su je pregledali zaključili su da je zapravo gora nego Blackstoneova. Icahn i Blackstone svaki nude alternativu – jedan dio poslovanja tj. tvrtke biti će dostupan javnosti. Icahn je predložio 15 dolara po dionici za 58 posto Della, dok je Blackstone naznačio da bi mogao platiti više od 14,25 dolara po dionici ali kao jedini dioničar.

Iz Della su izjavili kako je Icahn potvrdio kako neće podizati svoj udio u tvrtki za više od 10 posto i da bi se mogao udružiti s drugim dioničarima kako bi imali što bolju ponudu.

Dell se bori sa smanjenim udjelom na globalnom tržištu osobnih računala. Tvrtka se sada pokušava pretvoriti u ponuđača poslovnih računalnih usluga te smanjuje svoju ovisnost o prodaji osobnih računala.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.