Blackstone odustao od Della

Blackstone odustao od Della

Foto: Fotolia

Blackstone LP grupa odustala je od natjecanja za Dell te tako na neki način olakšala borbu osnivača Michael Della i njegovog private equity partnera Silver Lakea sa ponudom od 24,4 milijarde dolara za vlastitu tvrtku.

Razlog Blackstoneovog povlačenja je, kako su naveli, 14 posto manja industrija prodaje osobnih računala u prvom tromjesečju 2013. i niža procijenjena dobit koju je izračunala sama tvrtka Dell. Navodno im je u tekućoj fiskalnoj godini prihod poslovanja pao s 3,7 milijarde dolara na 3 milijarde dolara.

Investitor Carl Icahn također je dao svoju ponudu za Dell, no analitičari i investitori koji su je pregledali zaključili su da je zapravo gora nego Blackstoneova. Icahn i Blackstone svaki nude alternativu – jedan dio poslovanja tj. tvrtke biti će dostupan javnosti. Icahn je predložio 15 dolara po dionici za 58 posto Della, dok je Blackstone naznačio da bi mogao platiti više od 14,25 dolara po dionici ali kao jedini dioničar.

Iz Della su izjavili kako je Icahn potvrdio kako neće podizati svoj udio u tvrtki za više od 10 posto i da bi se mogao udružiti s drugim dioničarima kako bi imali što bolju ponudu.

Dell se bori sa smanjenim udjelom na globalnom tržištu osobnih računala. Tvrtka se sada pokušava pretvoriti u ponuđača poslovnih računalnih usluga te smanjuje svoju ovisnost o prodaji osobnih računala.

Još iz kategorije

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

Novih 54 milijuna kuna za ICT projekte

06.12.2019. komentiraj

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodijelio je danas 168 Odluka o financiranju u sklopu Poziva „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT – faza II)“, ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 54 milijuna kuna. Do sada su u sklopu IKT 2 Poziva donesene 679 Odluke o financiranju ukupne vrijednosti dodijeljene potpore 256 milijuna kuna.