Blackstone odustao od Della

Blackstone odustao od Della

Foto: Fotolia

Blackstone LP grupa odustala je od natjecanja za Dell te tako na neki način olakšala borbu osnivača Michael Della i njegovog private equity partnera Silver Lakea sa ponudom od 24,4 milijarde dolara za vlastitu tvrtku.

Razlog Blackstoneovog povlačenja je, kako su naveli, 14 posto manja industrija prodaje osobnih računala u prvom tromjesečju 2013. i niža procijenjena dobit koju je izračunala sama tvrtka Dell. Navodno im je u tekućoj fiskalnoj godini prihod poslovanja pao s 3,7 milijarde dolara na 3 milijarde dolara.

Investitor Carl Icahn također je dao svoju ponudu za Dell, no analitičari i investitori koji su je pregledali zaključili su da je zapravo gora nego Blackstoneova. Icahn i Blackstone svaki nude alternativu – jedan dio poslovanja tj. tvrtke biti će dostupan javnosti. Icahn je predložio 15 dolara po dionici za 58 posto Della, dok je Blackstone naznačio da bi mogao platiti više od 14,25 dolara po dionici ali kao jedini dioničar.

Iz Della su izjavili kako je Icahn potvrdio kako neće podizati svoj udio u tvrtki za više od 10 posto i da bi se mogao udružiti s drugim dioničarima kako bi imali što bolju ponudu.

Dell se bori sa smanjenim udjelom na globalnom tržištu osobnih računala. Tvrtka se sada pokušava pretvoriti u ponuđača poslovnih računalnih usluga te smanjuje svoju ovisnost o prodaji osobnih računala.

Još iz kategorije

Povlačenje novca iz NPOO-a ovisi o projektima

Povlačenje novca iz NPOO-a ovisi o projektima

04.05.2021.

Vrlo je vjerojatno da Hrvatska neće bespovratno povući 9,6 milijardi eura iz Europske unije, nedostaje ozbiljnih projekata i institucionalne baze te nam pod hitno trebaju reforme u svim dijelovima sustava, zaključeno je na panel diskusiji „Poduzetništvo za vrijeme korona krize“ organiziranoj od strane udruge Nova perspektiva te pod pokroviteljstvom europske konzervativne političke zaklade New Direction.

A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

A1 Hrvatska osvojila svjetsko priznanje za programe razvoja zaposlenika

04.05.2021.

A1 Hrvatska prva je hrvatska kompanija koja je osvojila ATD Best Award nagradu koju joj je u kategoriji Talent Development dodijelila najveća svjetska udruga za razvoj talenata The Association for Talent Development sa sjedištem u SAD-u. Iako su dobitnici većinom iz SAD-a, nagrada je globalnog karaktera i nagrađuje najbolje prakse u razvoju radne snage iz cijelog svijeta.

Odlični poslovni rezultati Microsofta, Cloud oštro raste

Odlični poslovni rezultati Microsofta, Cloud oštro raste

03.05.2021.

Microsoft je objavio poslovne rezultate za treći kvartal u fiskalnoj godini i oni su nadmašili očekivanja analitičara, a to je uvijek razlog za slavlje. Pritom, treba naglasiti da se radi o komercijalnom cloud poslovanju.