Blackstone odustao od Della

Blackstone odustao od Della

Foto: Fotolia

Blackstone LP grupa odustala je od natjecanja za Dell te tako na neki način olakšala borbu osnivača Michael Della i njegovog private equity partnera Silver Lakea sa ponudom od 24,4 milijarde dolara za vlastitu tvrtku.

Razlog Blackstoneovog povlačenja je, kako su naveli, 14 posto manja industrija prodaje osobnih računala u prvom tromjesečju 2013. i niža procijenjena dobit koju je izračunala sama tvrtka Dell. Navodno im je u tekućoj fiskalnoj godini prihod poslovanja pao s 3,7 milijarde dolara na 3 milijarde dolara.

Investitor Carl Icahn također je dao svoju ponudu za Dell, no analitičari i investitori koji su je pregledali zaključili su da je zapravo gora nego Blackstoneova. Icahn i Blackstone svaki nude alternativu – jedan dio poslovanja tj. tvrtke biti će dostupan javnosti. Icahn je predložio 15 dolara po dionici za 58 posto Della, dok je Blackstone naznačio da bi mogao platiti više od 14,25 dolara po dionici ali kao jedini dioničar.

Iz Della su izjavili kako je Icahn potvrdio kako neće podizati svoj udio u tvrtki za više od 10 posto i da bi se mogao udružiti s drugim dioničarima kako bi imali što bolju ponudu.

Dell se bori sa smanjenim udjelom na globalnom tržištu osobnih računala. Tvrtka se sada pokušava pretvoriti u ponuđača poslovnih računalnih usluga te smanjuje svoju ovisnost o prodaji osobnih računala.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.