Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Bitcoin burza Coinbase dobila investiciju od 100 milijuna dolara

Foto: Fotolia

Burza za digitalno mijenjanje valuta Coinbase, koja je u protekla dva mjeseca proživjela krah i uznemirila trgovce svojom reakcijom na razdvajanje bitcoina, uspjela je pronaći investitore. U tu će burzu skupina predvođena investicijskom kućom IVP uložiti 100 milijuna dolara.

Coinbase planira iskoristiti uložena sredstva za povećavanje broja inženjera i djelatnika za potporu kupcima. Ujedno će otvoriti ured u New Yorku iz kojeg će voditi njihovu profesionalnu platformu za trgovanje GDAX te će nastaviti raditi na razvoju mobilnog preglednika ethereum mreže za univerzalni pristup financijskim uslugama Toshi.

Coinbase je prije mjesec i pol zapao u velike financijske probleme. 21. lipnja vrijednost kriptovalute ether na njihovom je GDAX-u s 317 dolara pala na samo 10 centi. Razlog tomu je bila razmjena u vrijednosti od 12,5 milijuna dolara, najveća te vrste u povijesti, što je potaknulo trgovanje. Dramatičan je pad trajao tek 45 milisekundi nakon čega su računalni algoritmi počeli zadavati naloge za kupovinu i u desetak sekundi vrijednost ethera vratila se na 300 dolara.

Unatoč vrlo kratkom trajanju tog dramatičnog pada, prouzročena je velika šteta, a Coinbase je obećao klijentima vratiti izgubljena sredstva. Kako bi se u budućnosti izbjegli problemi stupit će u kontakt s burzom u New Yorku, jednim od investitora. Planiraju razviti svojevrsne osigurače koji bi se aktivirali u sličnim situacijama.

Drugi veliki problem koji im se dogodio u manje od dva mjeseca bio je vezan uz nedavnu nadogradnju bitcoina čime. U procesu nadogradnje i razdvajanja stvoren je takozvani bitcoin cash, a Coinbase je iznio stav da neće trgovati tom valutom. To je razbjesnilo brojne ulagače. Dio njih je otišao pa čak i zaprijetio tužbama. Coinbase je promijenio stav te su obećali da će uvesti mogućnost trgovanja bitcoin cashom do 1. siječnja 2018.

Još iz kategorije

IDC: PC tržište naraslo 2,7 posto u drugom kvartalu 2018.

IDC: PC tržište naraslo 2,7 posto u drugom kvartalu 2018.

16.07.2018. komentiraj

Tržište osobnih i prijenosnih računala u drugom kvartalu ove godine bilježi rast od 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i to je iznimno velika vijest jer rasta nije bilo od prvog kvartala 2012. godine! Konkretnije, IDC u svom izvještaju napominje da su prognoze nadmađene za 0,3 posto s ukupnih 62,3 milijuna isporučenih računala.

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

Broadcom preuzima CA Technologies za 18.9 milijardi dolara

15.07.2018. komentiraj

Broadcom najavljuje preuzimanje Ca Technologies za 18,9 milijardi američkih dolara, koje bi isplatio kompletno u gotovini. Time će američki gigant dodatno povećati prihode jer akvizicijom će doći do DevOps poslovanja, kao i onoga koje se tiče sigurnosti i rada na aplikacijama.

Gartner: Po prvi put u zadnjih 6 godina skočile isporuke PC-a

Gartner: Po prvi put u zadnjih 6 godina skočile isporuke PC-a

14.07.2018. komentiraj

Gartner je objavio rezultate stanja na PC tržištu u drugom kvartalu ove godine i nešto su drugačiji od onih koje je objavio IDC, ali također potvrđuju rast po prvi put od prvog kvartala 2012. Naime, dok IDC tvrdi da je isporučeno 62,3 milijuna računala između ožujka i lipnja, Gartnerove su brojke zaustavljene na 62,1 milijun isporuka.