VAŽAN ISKORAK

AWS pokreće infrastrukturnu regiju u Izraelu

AWS pokreće infrastrukturnu regiju u Izraelu
Depositphotos

Amazon Web Services najavio je pokretanje regije AWS Israel (Tel Aviv). Programeri, startupi, poduzetnici i poduzeća, kao i vladine, obrazovne i neprofitne organizacije, imaju još veći izbor za pokretanje svojih aplikacija i opsluživanje krajnjih korisnika iz podatkovnih centara koji se nalaze u Izraelu. AWS je također objavio studiju ekonomskog utjecaja u kojoj se ističe da tvrtka planira uložiti procijenjenih 7,2 milijarde dolara u Izrael do 2037. putem nove regije.

"Pokretanje AWS regije u Izraelu pruža korisnicima mogućnost izgradnje najnaprednijih aplikacija temeljenih na tehnologiji oblaka i postizanja najviših razina sigurnosti, dostupnosti i otpornosti", rekao je Prasad Kalyanaraman, potpredsjednik infrastrukturnih usluga u AWS-u. „Izraelska strategija za promicanje tehnoloških inovacija, zajedno s obiljem talenata, stvorila je uspješno globalno središte za poduzetnike, e-uprave i multinacionalna poduzeća. Tehnologija u oblaku je u srcu svakog programa digitalne transformacije, a AWS s ponosom podupire napore Izraela da unaprijedi usluge građanima u godinama koje dolaze.”

Godine 2021. vlada Izraela objavila je odabir AWS-a kao svog primarnog pružatelja usluga oblaka u sklopu Nimbus ugovora za vladina ministarstva i podružnice. Okvir Nimbus pruža usluge u oblaku ministarstvima izraelske vlade — uključujući lokalne općine, tvrtke u državnom vlasništvu i organizacije javnog sektora — kako bi potaknuli inovacije i omogućili nove digitalne usluge građanima Izraela.