Atos proširuje suradnju s AWS-om kako bi klijentima pomogao ubrzati put prema ugljičnoj neutralnosti

Atos proširuje suradnju s AWS-om kako bi klijentima pomogao ubrzati put prema ugljičnoj neutralnosti

Atos je dodatno proširio svoju suradnju s Amazon Web Services (AWS) kako bi tvrtkama omogućio napredak na njihovom putu dekarbonizacije. Radi se o portfelju rješenja razvijenih na AWS-u u sklopu Atos MyCo2Compassa.

Atos MyCO2Compass kalkulator emisije ugljika prvo je rješenje koje se razvija kao dio višegodišnjeg odnosa između AWS-a i Atosa. On će omogućiti učinkovito mjerenje i upravljanje emisijama ugljika u IT i poslovnim okruženjima kao što su prostor, vozni park, putovanja i radna snaga.

Sadržavat će unaprijed definirane skupove podataka specifične za pojedine industrije, što će klijente poštedjeti muke kretanja od nule kada je u pitanju mjerenje emisije. Ovi uvidi temeljeni na podacima omogućit će donošenje informiranih odluka, a kalkulator će biti dostupan putem AWS Marketplace.

Sve veći broj prirodnih katastrofa izazvanih klimatskim promjenama stavlja naglasak na klimatsku krizu u kojoj se nalazimo, a ipak, istraživanja pokazuju da manje od 40% tvrtki ima plan za dekarbonizaciju svog poslovanja. Kako bi pomogao tvrtkama u poduzimanju mjera, Atos podupire njihov put ka dekarbonizaciji pristupom u dva koraka. Prvi korak je migracija IT radnih opterećenja na AWS čime mogu smanjiti količinu ugljika koju proizvedeni njihova IT infrastrukture za 80%-90%, a drugi je iskorištavanje mogućnosti AWS-a za ubrzavanje i inoviranje digitalne transformacije kako bi se podržalo ostvarivanje cilja nulte emisije.

Kako bi pomogao klijentima na ovom putu, Atos Digital Decarbonization Assessment (DDA) može pomoći u analizi razine zrelosti poslovanja u vezi s dekarbonizacijom za cijeli opseg IT-a. Pruža prilagođeni plan za dekarbonizaciju, uključujući konkretne radnje potrebne za postizanje održive dekarbonizacije informacijskih tehnologija tvrtke. DDA je dostupan putem AWS Marketplace.

„Atos je ponosan što može produbiti svoj dugogodišnji odnos s AWS-om putem ove proširene suradnje koja će korisnicima pomoći da ubrzaju svoj put do nulte emisije. U vrijeme kada je duboka dekarbonizacija ključna, Atos uz pomoć AWS-a pruža alate koji daju snažne uvide u digitalne emisije u stvarnom vremenu. Ovi alati našim klijentima pomažu u otključavanju potencijala za djelovanje i ostvarenju velikog smanjenja emisije koje će potaknuti napredak prema njihovom cilju nulte emisije“, ističe Diane Galbe, viša izvršna potpredsjednica Atosa.

„Tvrtke se suočavaju sa sve većim pritiscima svojih dionika za poduzimanjem mjera kao i sa sve većim zahtjevima zakonskih propisa. Ovaj set usluga održivosti povezanih s klimom podržava naše klijente u osmišljavanju i provođenju programa održivosti u cjelokupnom rasponu poslovnih operacija kako bi se podržao univerzalni cilj ograničavanja globalnog zagrijavanja na 1,5 stupnjeva Celzijusa i postizanje globalne nulte emisije do 2050. godine“, pojašnjava Mary Wilson, voditeljica odjela globalne održivosti Amazon Web Services.

Kroz ovu suradnju, Atos i AWS jačaju svoj 10-godišnji odnos kombinirajući svoju stručnost u sveobuhvatnim digitalnim rješenjima baziranim na oblaku. S više od 8.000 AWS akreditacija i 2.700 formalnih AWS certifikata, Atos je pokazao opsežno iskustvo u pružanju konzultantskih, profesionalnih i upravljanih usluga velikom broju AWS klijenata.

Atos i AWS nedavno su govorili o Atosovim rješenjima za dekarbonizaciju i evoluciji njihovog odnosa na Atosovom samitu Tech for Climate Summit  na konferenciji COP27 u Sharm-El-Sheiku.

Još iz kategorije

Suradnja Bullitt Group MediaTek na slanju poruka putem satelita

Suradnja Bullitt Group MediaTek na slanju poruka putem satelita

30.11.2022.

Uređaj, koji će biti predstavljen u prvom tromjesečju 2023., na rubu je tehničkih inovacija, nadmašujući planove drugih satelitskih komunikacijskih igrača koji su navedeni u mobilnoj svemirskoj utrci.

Samsung: Industriju čipova čeka težak kraj 2022.

Samsung: Industriju čipova čeka težak kraj 2022.

29.11.2022.

Pozitivne vijesti o skorašnjem kraju nestašice poluvodiča narušio je Samsung upozorenjem da industriju čeka potencijalno težak kraj ove godine.

Umjetna inteligencija pogonjena 5G mrežama potiče rast

Umjetna inteligencija pogonjena 5G mrežama potiče rast

29.11.2022.

Ukupan broj poziva kojima upravljaju platforme CCaaS (Contact Centres-as-a-Service) bit će gotovo 48 milijardi do 2027. godine i to uz rast od 7 milijardi u odnosu na ostvarenih 20 milijardi u 2022. godini, prema Juniper Researchu. Ovaj rast od 135 posto bit će potaknut korištenjem 5G mreža za implementaciju naprednih glasovnih tehnologija uključujući 5G-interaktivno pozivanje i AI-IVR (umjetna inteligencija-interaktivni glasovni odgovor).