AT&S Leoben otvara novi inovacijski centar sa 700 zaposlenih

AT&S Leoben otvara novi inovacijski centar sa 700 zaposlenih

S novim centrom za istraživanje i razvoj za IC supstrate na lokaciji Leoben-Hinterberg u Štajerskoj u Austriji, kompanija AT&S gradi vrhunski inovacijski centar koji je jedinstven u Europi i koji će stvoriti 700 visokokvalitetnih, održivih radnih mjesta.

Najsuvremeniji centar za supstrate ukazuje na smjer napretka za Austriju i Europu kao poslovne lokacije. Odlikuje ga vrhunska proizvodna tehnologija i „čiste prostorije“ koje zadovoljavaju najviše standarde i postavit će nove standarde kao centar inovacija za materijale, procese i opremu. Klijenti i partneri na ovoj lokaciji mogu razvijati tehnologije zajedno s AT&S-om i pridonijeti stvaranju novih europskih lanaca opskrbe.

Na međunarodnoj se razini AT&S etablirao kao inovator i pokretač digitalizacije od svojeg osnutka 1997. Specijaliziran je za IC supstrate i tiskane pločice, odnosno iznimno minijaturizirane elektroničke komponente koje čine osnovu moderne digitalne tehnologije. AT&S na taj način podržava aplikacije za mobilne telefone, proizvođače automobila, industriju i medicinsku tehnologiju i, kao vodeći svjetski proizvođač supstrata, razvija sofisticirane tiskane pločice koje su neophodne za integraciju mikročipova u mobilne telefone, prijenosna računala ili druge uređaje. Tvrtka ima proizvodna postrojenja u Austriji, Kini, Koreji i Indiji. U 2021. i 2022. prihodi od prodaje porasli su za 34 % na 1.590 milijuna eura, a prilagođeni EBITDA za 48 % na 378 milijuna eura. Očekuje se daljnji rast prihoda od prodaje i dosizanje 2 milijarde eura u fiskalnoj godini 2022./2023. Na taj bi se način potvrdili srednjoročni izgledi za 2025./2026. s ciljem prihoda od prodaje od 3,5 milijardi eura.

Uz ukupnu investiciju od 500 milijuna eura, novi istraživački centar imat će površinu od 32.000 m2 na tri razine, od čega je za „čiste prostorije“ namijenjeno 11.000 m2. Kako bi se postigli ambiciozni ciljevi koji su postavljeni za nadolazeće godine, AT&S Leoben timu u narednim će se tjednima pridružiti ukupno 700 novih zaposlenika.

„Stvaramo na stotine novih radnih mjesta u Leobenu i na taj način jačamo gospodarstvo u Europi. Naše vodeće tehnologije i rješenja nezamjenjiva su za neophodne i pouzdane komponente u brojnim digitalnim uređajima i platformama. AT&S tim, sa zaposlenicima iz 51 zemlje, omogućuje razvoj održivih odgovora na velika pitanja budućnosti zahvaljujući svojoj stručnosti i predanosti“, ističe Andreas Gerstenmayer, izvršni direktor AT&S-a,.

Nova radna mjesta namijenjena su osobama koje su strastvene glede tehnologije i koje svoje zadaće žele izvršavati u višenacionalnom i otvorenom okruženju. Tvrtka traži inženjere sa sveučilišnom diplomom u području visoke tehnologije u proizvodnji, osiguravanju kvalitete, održavanju, kontroli proizvodnje i front-end tehnologiji. AT&S je u potrazi i za kvalificiranim radnicima i diplomiranim osobama tehničke struke za proizvodnju, inženjering, održavanje, planiranje i kontrolu proizvodnje, a računaju i na stručnjake iz Hrvatske, pogotovo s obzirom da je Leoben udaljen tek 250 kilometara od Zagreba.

Visokoinovativna i raznolika područja rada u skladu s najvišim standardima čistoće i zaštite na radu spremna su za stotine novih zaposlenih. AT&S nudi sigurne poslove s fleksibilnim modelima radnog vremena, opsežnim programima kontinuiranog obrazovanja i osposobljavanja, uzbudljivim mogućnostima razvoja na regionalnoj i međunarodnoj razini, kao i s najsuvremenijom infrastrukturom.

Još iz kategorije

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

Combisu nagrada Microsoft Partner of the Year 2022 u Hrvatskoj

29.06.2022.

Combis je osvojio prestižnu godišnju nagradu američke tehnološke kompanije Microsoft za Hrvatsku. Combis je nagrađen među top Microsoft partnerima radi inoviranja i implementacija korisničkih rješenja koja su bazirana na Microsoft tehnologiji.

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

Blagi rast prosječne neto plaće u domaćem ICT sektoru

29.06.2022.

Prošle godine zabilježen je rast prosječne plaće u ICT sektoru za 10,4 posto na ukupno 6,1 tisuću kuna, govore podaci o poslovanju gotovo 17 tisuća tvrtki koje su poslovale u 2021. godinu ICT industriji. Kada se gleda prosječna neto plaća treba uzeti u obzir i da podaci pokazuju kako je prosjek broja zaposlenih po tvrtki svega 10,5 što samo govori o kakvim je nesrazmjerima riječ između velikih i malih tvrtki.

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

Broj zaposlenih u ICT industriji dosegao gotovo 40 tisuća

28.06.2022.

Ponovno ubrzanje ključnih pokazatelja poslovanja domaće ICT industrije posljedično je izazvala i rast potražnje za zaposlenima. Podaci o poslovanju za 2021. godinu govore kako je broj zaposlenih dosegao gotovo 40 tisuća, točnije na kraju prošle poslovne godine zaustavio se na 39,6 tisuća zaposlenih. Prema trendu zapošljavanja već je u prvoj polovici ove godine dosegao gotovo 41 tisuću.