Asseco South Eastern Europe nastavlja s rastom u drugome tromjesečju 2019. godine

Asseco South Eastern Europe nastavlja s rastom u drugome tromjesečju 2019. godine

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Prihodi od prodaje Grupe Asseco SEE na kraju prvoga polugodišta 2019. godine iznosili su 87,9 milijuna eura, što je porast od 17,8 milijuna eura (preko 25 posto) u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sve tri poslovne jedinice kompanije ostvarile su dvoznamenkasti rast prihoda od prodaje, a najveći poslovna jedinica Payment. Operativna dobit Grupe ASEE u prvomu polugodištu 2019. godine iznosila je 10,2 milijuna eura, što je porast od 40 posto (porast od 2,9 milijuna eura).

Operativna profitabilnost porasla je s 10,4 posto nakon šest mjeseci prethodne godine na 11,6 posto na kraju prve polovice ove godine. Nadalje, polugodišnja neto dobit 2019. godine iznosila je 8,5 milijuna eura, što je porast od 35 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kompanija je najavila vrijednost zaostataka prema prihodima za 2019. godinu u iznosu od 138 milijuna eura, što je porast od 11 posto u odnosu na 2018. godinu, odnosno u iznosu od 98,4 milijuna eura prema Marži 1, što je porast od 14posto.

„U drugome tromjesečju 2019. godine Grupa Asseco SEE nastavila je rast na svim područjima svojega poslovanja dvoznamenkastim povećanjima u poslovnim jedinicama Payment i Bankarstvo. Osim organskoga rasta ovako dobar učinak rezultat je vrlo dobrih rezultata e-Trgovine i povećanja prihoda od prodaje mobilnih i sigurnosnih rješenja za bankarski sektor. U prošlomu smo tromjesečju nastavili i širenje u sektoru plaćanja dovršavanjem novih preuzimanja. Kupili smo manjinski udio u Multicardu u Srbiji, kupili kompaniju B Services koja posluje u okviru sektora POS u Crnoj Gori, kao i srpski Bassilichi koji nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH-u“, komentirao je Piotr Jeleński, predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe S.A.

Najveći rast prihoda od prodaje Grupe ASEE, čak 29 posto, zabilježila je poslovna jedinica Payment u kojoj su prihodi od prodaje dosegli 37,5 milijuna eura, a najveći rast, gotovo 80 posto (8,6 milijuna eura), ostvaren je u poslovnoj jedinici Usluga povezanih s POS-om koji je uključivao većinu prihoda Necomplusa konsolidiranoga 1. veljače 2019. godine; poslovna jedinica e-Trgovine porasla je za 33 posto (odnosno 1,2 milijuna eura), Obrada za 25 posto (odnosno 0,4 milijuna eura), a Usluge povezane s bankomatima za 12 posto (što je pad od 1,7 milijuna eura). Operativna dobit poslovne jedinice Payment iznosila je 5,8 milijuna eura, što je porast od 26 posto.

Prihodi od prodaje poslovne jedinice Bankarstva dosegli su 19,7 milijuna eura, što je porast od 19 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Najveći rast zabilježen je u prihodima od prodaje mobilnih i sigurnosnih rješenja. Rast prihoda od prodaje doprinio je rastu operativne dobiti poslovne jedinice Bankarstva koji je u prvoj polovici 2019. godine dosegao 2,8 milijuna eura, što je porast od 68 posto (odnosno porast od 1,1 milijuna eura).

Polugodišnji prihodi od prodaje poslovne jedinice Sistem integracije u 2019. godini iznosili su 30,7 milijuna eura, što je porast od 25 posto (6,1 milijuna eura) u odnosu na polugodišnje prihode od prodaje u 2018. godini. Najveći porast zabilježen je u poslovnoj jedinici Vlastitih rješenja. Operativna dobit poslovne jedinice Sistem integracije dosegla je 1,6 milijuna eura, što je porast od 60 posto (0,6 milijuna eura).

Još iz kategorije

Krenule nove Combisove stipendije

Krenule nove Combisove stipendije

12.12.2019. komentiraj

ICT kompanija Combis dodijelila je nove stipendije studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER). Combis već niz godina podržava mlade IT talente želeći im omogućiti što više konkretnih ICT znanja i prilika. 'Combis radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima u području mrežnih tehnologija, a poznat je i po dobroj atmosferi i timskom duhu. Ponosan sam što nam studenti rado dolaze, s užitkom ali i naporno rade te aktivno sudjeluju u projektima. I na kraju, a možda i najvažnije - nakon stipendiranja, ostaju u našem timu', komentirao je Domagoj Pehar, direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.