Appleovo nevjerojatno 21. stoljeće

Appleovo nevjerojatno 21. stoljeće

Foto: DepositPhotos

Apple je toliko puta rušio rekorde po prodaji svojih proizvoda, po ostvarenim prihodima, profitu, godišnjem i kvartalnom rastu... da ne treba posebno naglašavati o kakvom se gigantu radi. Ali, svejedno se treba i dalje diviti onome što je ta kompanija postigla u 21. stoljeću.

Naime, krenulo je s 23. listopadom i predstavljanjem revolucionarne stvarčice zvane iPod, koja je bila temelj za ono što će uslijediti skoro šest godina kasnije s iPhoneom. Taj 29. lipanj 2007. bio je prekretnica, nešto što je okrenulo cijeli tehnološki svijet naglavačke i s odmakom je jasnije kakav genijalni uređaj nam je omogućio Steve Jobs.

Vidljivo je na grafičkom prikazu, Apple je s početkom stoljeća "vrludao" na do pet milijardi američkih dolara prihoda, ali s novim desetljećem, ovim u kojem se sad nalazimo, probijena je ne samo granica od stotinu milijardi dolara prihoda, već i ona od 250 milijardi. Konkretno, prošle godine ostvareno je rekordnih 265,6 milijardi dolara prihoda i veliku većinu toga čini upravo iPhone.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.