Appleovo nevjerojatno 21. stoljeće

Appleovo nevjerojatno 21. stoljeće

Foto: DepositPhotos

Apple je toliko puta rušio rekorde po prodaji svojih proizvoda, po ostvarenim prihodima, profitu, godišnjem i kvartalnom rastu... da ne treba posebno naglašavati o kakvom se gigantu radi. Ali, svejedno se treba i dalje diviti onome što je ta kompanija postigla u 21. stoljeću.

Naime, krenulo je s 23. listopadom i predstavljanjem revolucionarne stvarčice zvane iPod, koja je bila temelj za ono što će uslijediti skoro šest godina kasnije s iPhoneom. Taj 29. lipanj 2007. bio je prekretnica, nešto što je okrenulo cijeli tehnološki svijet naglavačke i s odmakom je jasnije kakav genijalni uređaj nam je omogućio Steve Jobs.

Vidljivo je na grafičkom prikazu, Apple je s početkom stoljeća "vrludao" na do pet milijardi američkih dolara prihoda, ali s novim desetljećem, ovim u kojem se sad nalazimo, probijena je ne samo granica od stotinu milijardi dolara prihoda, već i ona od 250 milijardi. Konkretno, prošle godine ostvareno je rekordnih 265,6 milijardi dolara prihoda i veliku većinu toga čini upravo iPhone.

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.