Apple vraća 32,5 milijuna dolara roditeljima čija su djeca kupovala mobilne aplikacije

Apple vraća 32,5 milijuna dolara roditeljima čija su djeca kupovala mobilne aplikacije

FTC je postigao dogovor s Appleom oko povrata novca roditeljima čija su djeca napravila velike troškove prilikom korištenja mobilnih aplikacija. Apple će vratiti 32,5 milijuna dolara potrošačima kao bi se nagodio u federalnom slučaju, koji uključuje kupovinu koju su obavila djeca bez pristanka svojih roditelja prilikom korištenja mobilnih aplikacija.

Federalna komisija za trgovinu je izjavila da će Apple napraviti puni povrat novca za bilo koju obavljenu kupnju unutar aplikacija koju su napravila djeca, bez pristanka i znanja roditelja, prilikom igranja na mobilnom telefonu ili nekom drugom uređaju. Komisija je priopćila da je zaprimila desetke tisuća pritužbi o neovlaštenim naplatama.

Šefica agencije Edith Ramirez navodi da nagodba pokriva štetu koja je nastala iz dječjih mobilnih aplikacija, te da pokriva samo kupovinu stvari koju su obavila djeca, kao što je neka od virtualnih valuta ili stvari za neku određenu igru. U nekim slučajevima radi se o stotinama pa čak i tisućama dolara.

Komisija navodi da je u aplikacijama postojao 15-minutni propust zbog kojeg nije bilo potrebno unositi lozinku za kupovinu, međutim Apple o tome nije obavijestio svoje korisnike.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.