Apple od Intelea kupuje proizvodnju modema za pametne telefone za milijardu dolara

Apple od Intelea kupuje proizvodnju modema za pametne telefone za milijardu dolara

Foto: DepositPhotos

Intel i Apple potpisali su sporazum o tome da Apple preuzme većinu Intelovog modema za pametne telefone, a vrijednost transakcije je milijardu dolara. Rezultat ovog preuzimanja i da će se 2.200 zaposlenika tvrtke Intel pridružit će se tvrtki Apple, zajedno s intelektualnim vlasništvom, opremom i najmom.

Očekuje se da će se transakcija, u vrijednosti od 1 milijarde dolara, zatvoriti u četvrtom tromjesečju 2019. godine, jer je cijela transakcija podložna regulatornim odobrenjima i drugim uobičajenim uvjetima, uključujući radničko vijeće i druge relevantne konzultacije s nadležnim institucijama.

Kombinirajući stečene patente za sadašnju i buduću bežičnu tehnologiju s Appleovim postojećim portfeljem, Apple će imati više od 17.000 patenata za bežičnu tehnologiju, od protokola za stanične standarde do modemske arhitekture i modemske operacije. Intel će zadržati mogućnost razvoja modema za aplikacije koje nisu pametne, kao što su računala, uređaji za internet stvari i autonomna vozila.

"Ovaj sporazum omogućuje nam da se usredotočimo na razvoj tehnologije za 5G mrežu, a da pritom zadržimo ključnu intelektualnu imovinu i modemsku tehnologiju koju je naš tim stvorio", izjavio je glavni izvršni direktor Intel-a Bob Swan.

„Već dugo poštujemo Apple i uvjereni smo da oni pružaju pravo okruženje za ovaj talentirani tim i ova važna sredstva koja se kreću naprijed. Radujemo se što ćemo uložiti svoj puni napor u 5G gdje se on najbliže usklađuje s potrebama našeg globalnog baze korisnika, uključujući mrežne operatere, proizvođače telekomunikacijske opreme i pružatelje usluga u oblaku“, ističe Swan.

"S Intelom smo radili dugi niz godina i znamo da ovaj tim dijeli Appleovu strast za dizajniranjem tehnologija koje pružaju najbolja svjetska iskustva za naše korisnike", rekao je Johny Srouji, Appleov stariji potpredsjednik odjela za hardverske tehnologije.

„Apple je oduševljen što se mnogi naši izvrsni inženjeri pridružuju našoj rastućoj skupini mobilnih tehnologija, i znaju da će napredovati u Appleovom kreativnom i dinamičnom okruženju. Oni, zajedno s našim značajnim stjecanjem inovativnog IP-a, pomoći će ubrzati naš razvoj na buduće proizvode i omogućiti Appleu daljnje razlikovanje kretanja naprijed“, objašnjava Srouji.

Još iz kategorije

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

18.01.2020. komentiraj

U međunarodnom okruženju certificiranje je uobičajena praksa i na taj način tvrtke dodatno jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju. Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok poduzećima iz Europske unije jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriteriji.