Apple kupio indoor-GPS tvrtku WiFiSLAM za 20 milijuna dolara

Apple kupio indoor-GPS tvrtku WiFiSLAM za 20 milijuna dolara

Foto: Fotolia

Apple je kupo start-up tvrtku tvrtku za unutarnje mapiranje WiFiSLAM za 20 mlijuna dolara, saznao je Wall Street Journal. Apple je potvrdio kupnju, no nije potvrdio i prodajnu cijenu.

WiFiSLAM je osnovana u 2010 od strane Joseph Huanga, bivšeg Googleovog inženjerskog pripravnika i Jessice Tsoong. Tehnologija koju su razvili omogućuje mobilnim aplikacijama pronalazak mobilnog telefona osobe unutar zgrade koristeći Wi-Fi signal.

Ovaj potez prema sljedećoj razini mobilnih usluga lociranja će djelovati kao korak ka poboljšanju Appleove GPS tehnologije. Prošle godine, Apple je odlučio proizvoditi svoje vlastite karte aplikaciju za iPhone, ostavljajući iza sebe prethodno korištene Google Maps.

Podsjetimo, Apple Maps su dobili puno negativnih recenzija, a australska policija ih je opisala kao potencijalno "opasne po život" zbog netočnih instrukcija i uputa koje su karte davale. Appleov direktor Tim Cook na kraju je morao izdati formalnu ispriku za manjkavost aplikacije. Scott Forstall, čovjek zadužen za Appleovo uslugu mapiranja je zatim bio zatražen da napusti tvrtku.

Google Maps je u međuvremenu pustio verziju svoje aplikacije za iOS6. Google trenutno nudi unutarnje mapiranje u određenim mjestima kao što su shopping centri i zračne luke.

Još iz kategorije

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.

Povećanje robnog deficita EU

Povećanje robnog deficita EU

19.04.2019. komentiraj

Nakon veljače, odnosno nakon prva dva mjeseca, više se ne može govoriti o usporavanju robne razmjene EU u odnosu na prošlu godinu. Naime, rast izvoza na godišnjoj razini bio je neznatno dinamičniji nego u istom razdoblju prošle godine, 4,1% u odnosu na 4,0%, a rast uvoza osjetno dinamičniji, 6,2% u odnosu na 3,6%. Takva su kretanja donekle bila u suprotnosti s očekivanjima da će rast globalne robne razmjene usporiti s obzirom na očekivano usporavanje rasta globalnoga gospodarstva i nadalje prisutan globalni protekcionizam.