Apple kupio indoor-GPS tvrtku WiFiSLAM za 20 milijuna dolara

Apple kupio indoor-GPS tvrtku WiFiSLAM za 20 milijuna dolara

Foto: Fotolia

Apple je kupo start-up tvrtku tvrtku za unutarnje mapiranje WiFiSLAM za 20 mlijuna dolara, saznao je Wall Street Journal. Apple je potvrdio kupnju, no nije potvrdio i prodajnu cijenu.

WiFiSLAM je osnovana u 2010 od strane Joseph Huanga, bivšeg Googleovog inženjerskog pripravnika i Jessice Tsoong. Tehnologija koju su razvili omogućuje mobilnim aplikacijama pronalazak mobilnog telefona osobe unutar zgrade koristeći Wi-Fi signal.

Ovaj potez prema sljedećoj razini mobilnih usluga lociranja će djelovati kao korak ka poboljšanju Appleove GPS tehnologije. Prošle godine, Apple je odlučio proizvoditi svoje vlastite karte aplikaciju za iPhone, ostavljajući iza sebe prethodno korištene Google Maps.

Podsjetimo, Apple Maps su dobili puno negativnih recenzija, a australska policija ih je opisala kao potencijalno "opasne po život" zbog netočnih instrukcija i uputa koje su karte davale. Appleov direktor Tim Cook na kraju je morao izdati formalnu ispriku za manjkavost aplikacije. Scott Forstall, čovjek zadužen za Appleovo uslugu mapiranja je zatim bio zatražen da napusti tvrtku.

Google Maps je u međuvremenu pustio verziju svoje aplikacije za iOS6. Google trenutno nudi unutarnje mapiranje u određenim mjestima kao što su shopping centri i zračne luke.

Još iz kategorije

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju na Tajlandu

19.02.2019. komentiraj

Na upravo završenom međunarodnom sajmu inovacija Bangkok International Intellectual Property, Invention, Innovation and Technology Exposition (IPITEX) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju C@N Motion Smart Customer/Human Engagement – Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality

Usprkos žestokoj borbi divova udjeli na cloud tržištu se ne mijenjaju

Usprkos žestokoj borbi divova udjeli na cloud tržištu se ne mijenjaju

18.02.2019. komentiraj

Kad je riječ o cloudu, tržiše je poprilično jasno podijeljeno, na Amazon Web Services i sve ostale. Naime, pravo AWS ima 32 posto udjela i daleko iza je s 14 posto Microsoft, dok se Google i IBM žestoko bore za to treće mjesto s jednoznamenkastim postocima, a takva situacija za te je kompanije ne toliko česta i zadovoljavajuća.

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.