Apple je tajanstveni zakupac licenci LG-evih patenata

Apple je tajanstveni zakupac licenci LG-evih patenata

Foto: Fotolia

U travnju ove godine je južnokorejski LG objavio primitak jednokratne uplate za licenciranje patenata, ali nije otkrio tko su kupci.

Ipak, u izvješću koje potpisuje TheElec doznaje se da je LG Electronics dobio 662,4 milijuna američkih dolara od dviju kompanija, od čega je 595,4 milijuna dolara platio Apple. Preostalu razliku je uplatila zasad nepoznata kompanija.

Naime, LG Electronics i Apple navodno su sklopili dugoročni ugovor o licenciranju patenata na više od deset godina, što je uobičajena praksa za multinacionalne konglomerate. Patenti su vjerojatno uključivali "mnoge standardne i bitne patente".

S obzirom da je LG izašao iz poslovanja s pametnim telefonima prošle godine, njegove obveze plaćanja Appleu za ugovor o unakrsnom licenciranju su se promijenile, stoga je Apple platio kompenzaciju za ostatak prethodno dogovorenog ugovora o patentu za isto to unakrsno licenciranje.

"LG ima više standardnih bitnih patenata i vjerojatno će tražiti sporazum i sa Samsungom. Iako je LG možda izašao iz poslovanja s pametnim telefonima, njegove druge podružnice kao što su LG Innotek i LG Display nastavit će isporučivati ​​module kamera i zaslone proizvođaču Appleu", navodi TheElec.

Inače, Apple i LG imaju dugogodišnju suradnju u smislu zaslona, koje američki gigant naručuje u određenom obujmu od južnokorejske kompanije. Također, iako više od desetljeća iznimno uspješan, LG je odlučio prekinuti proizvodnju pametnih telefona jer više nije bio dovoljno konkurentan. Neke odluke unazad pet godina pokazale su se pogubnima i zaključak je bio da se ne isplati nastaviti forsirati i stvarati gubitke...

Mnogi obožavatelji ostali su razočarani, posebno jer je V serija bila izrazito kvalitetna, samo nekako nedovoljno marketinški promovirana. Dakle, potencijal je postojao, ali nikad nećemo doznati bi li bio ispunjen.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.