Apple je ostvario rekordnu prodaju u prvom kvartalu 2014. godine

Apple je ostvario rekordnu prodaju u prvom kvartalu 2014. godine

Analitičari su predviđali da će Apple imati jak hardverski dan u ovom kvartalu, predviđajući da će kompanija isporučiti između 54 i 56 milijuna iPhonea, oko 25 milijuna iPad tableta i 4,6 milijuna Mac računala. Prvi rezultati pokazuju da je Apple s 51 milijunom podbacio po pitanju iPhone telefona, međutim s nešto više od 26 milijuna iPad tableta i 4,8 milijuna Mac računala je nadmašio ostala predviđanja.

Valja napomenuti da je ovaj kvartal trajao od listopada do prosinca 2013. godine, te da je Apple ostvario ove rezultate ponajviše zbog prodaje tijekom blagdanskog perioda. iPod, koji je nastavio svoj trend pada, je prodan u 6 milijuna primjeraka, što je značajan pad u odnosu na 12,7 milijuna prodanih primjeraka u istom periodu prethodne godine. No, Apple nije nimalo zabrinut zbog tolikog pada, jer se korisnici i dalje prebacuju na višenamjenske uređaje kao što su iPhone i iPad uređaji.

Godišnja prodaja iPhone i iPad uređaja narasla je u odnosu na godišnju prodaju prethodne godine. U prvom fiskalnom kvartalu 2013. godine, Apple je prodao 47,8 milijuna iPhonea, 22,9 milijuna iPada i 4,1 milijun Mac računala, što čini ovaj kvartal rekordnim za diva iz Cupertina. Rekordnim kvartalnim rezultatima najviše je doprinijelo lansiranje iPhone 5C i 5S telefona, iPad Air i iPad Mini tableta i novog MacBook Pro modela.

Prodaja iPhone telefona je u periodu, od prvog kvartala 2012. pa do prvog kvartala 2013. godine, narasla za 29,5 posto, dok je isporuka iPada tijekom istog perioda narasla za 48 posto. Gledajući isti period između 2013. i 2014. godine, prodaja iPhonea je rasla za samo 6,7 posto, a isporuka iPada je narasla samo 8,4 posto.

Još iz kategorije

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

Novi Kolektivni ugovor zaposlenicima HT-a osigurava još više pogodnosti

03.06.2020. komentiraj

Predstavnici Uprave Hrvatskog Telekoma i sindikata - Hrvatskog sindikata telekomunikacija i Republičkog sindikata radnika - potpisali su novi Kolektivni ugovor koji stupa na snagu 1. srpnja 2020. godine i vrijedi naredne dvije godine, do 30. lipnja 2022. godine.