Apple je ostvario rekordnu prodaju u prvom kvartalu 2014. godine

Apple je ostvario rekordnu prodaju u prvom kvartalu 2014. godine

Analitičari su predviđali da će Apple imati jak hardverski dan u ovom kvartalu, predviđajući da će kompanija isporučiti između 54 i 56 milijuna iPhonea, oko 25 milijuna iPad tableta i 4,6 milijuna Mac računala. Prvi rezultati pokazuju da je Apple s 51 milijunom podbacio po pitanju iPhone telefona, međutim s nešto više od 26 milijuna iPad tableta i 4,8 milijuna Mac računala je nadmašio ostala predviđanja.

Valja napomenuti da je ovaj kvartal trajao od listopada do prosinca 2013. godine, te da je Apple ostvario ove rezultate ponajviše zbog prodaje tijekom blagdanskog perioda. iPod, koji je nastavio svoj trend pada, je prodan u 6 milijuna primjeraka, što je značajan pad u odnosu na 12,7 milijuna prodanih primjeraka u istom periodu prethodne godine. No, Apple nije nimalo zabrinut zbog tolikog pada, jer se korisnici i dalje prebacuju na višenamjenske uređaje kao što su iPhone i iPad uređaji.

Godišnja prodaja iPhone i iPad uređaja narasla je u odnosu na godišnju prodaju prethodne godine. U prvom fiskalnom kvartalu 2013. godine, Apple je prodao 47,8 milijuna iPhonea, 22,9 milijuna iPada i 4,1 milijun Mac računala, što čini ovaj kvartal rekordnim za diva iz Cupertina. Rekordnim kvartalnim rezultatima najviše je doprinijelo lansiranje iPhone 5C i 5S telefona, iPad Air i iPad Mini tableta i novog MacBook Pro modela.

Prodaja iPhone telefona je u periodu, od prvog kvartala 2012. pa do prvog kvartala 2013. godine, narasla za 29,5 posto, dok je isporuka iPada tijekom istog perioda narasla za 48 posto. Gledajući isti period između 2013. i 2014. godine, prodaja iPhonea je rasla za samo 6,7 posto, a isporuka iPada je narasla samo 8,4 posto.

Još iz kategorije

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

Agilno je riječ godine u poslovnom svijetu

15.11.2019. komentiraj

Zašto se svi u modernim kompanijama kunu u uspješnost agilnih timova, koje su prednosti agilnog načina rada, što sve on podrazumijeva i zašto svi pričaju o tome samo su neka od pitanja kojima će se baviti panel 'The Word of the Year: Agile' koji će se u sklopu RTL-ove konferencije Digital Shapers ovog mjeseca održati u Zagrebu. O iskustvima agilnog poslovanja i njegovom utjecaju na zaposlenike i korisnike govorit će Ana Pauzar, experience management director u Hrvatskom Telekomu, Luka Gauta, fintech business development manager u CROZ-u i Krešo Žmak, director products u Infobipu.

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

Hrvatski Telekom i slovenska tvrtka GEN-I potpisali ugovor o dugoročnoj suradnji na području e-mobilnosti

14.11.2019. komentiraj

Najveći domaći telekom operator Hrvatski Telekom koji je ujedno i najveći operator  mreže javnih i privatnih punionica za električna vozila u Hrvatskoj i slovenska energetska kompanija GEN-I sklopili su ugovor o dugoročnom partnerstvu na području e-mobilnosti. Temeljem ugovora vlasnici električnih vozila iz Slovenije i Hrvatske, koji su korisnici usluge e-mobilnosti tvrtke GEN-I, imat će pristup svim punionicama za električna vozila u operativnoj nadležnosti Hrvatskog Telekoma.

Kako se financiraju mediji

Kako se financiraju mediji

13.11.2019. komentiraj

Reuters je proveo zanimljivo istraživanje nad 212 medija diljem svijeta i potvrdio da korisnici ipak prvenstveno biraju one besplatne, a u iznimno manjoj mjeri okreću se onima koje treba plaćati. Automatski, mediji moraju živjeti isključivo od oglašivača.