Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Nakon dosegnutih 125 milijuna u travnju 2012., 250 milijuna u siječnju 2013., Apple je danas objavio da su dosegli brojku od 300 milijuna iCloud korisnika.

Ovim brojkama prethodile su objave iz Apple-a koje je objavio njihov CEO Tim Cook u 2012. godini, gdje je iCloud u siječnju dosegao 85 milijuna te u veljači preko 100 milijuna korisnika servisa. Povećanju broja korisnika uvelike je doprinijelo izdavanje iOS 6 operacijskog sustava koji je u potpunosti iskoristio prednosti cloud backup i restore usluga.

iCloud je pokrenut u 2011. godini kao servis koji će objediniti i proširiti Appleovu online sinkronizaciju podataka i servisa za pohranu podataka poput MobileMe. Od pokretanja, iCloud servis je uvelike narastao, te sa svojih 250 milijuna korisnika je najkorišteniji cloud servis u svijetu. No takva velika brojka donosi i neke negativne posljedice, a to su pisanja novina, web portala i komentiranja na forumima kod svakog problema koji zadesi iCloud uslugu.

Mnogi nisu znali da postoje dva iCloud servisa, jedan koji poslužuje Apple korisnike, te drugi iCloud servis koji je ponuđen programerima da ga integriraju u svoje aplikacije. Jedan od njih se koristi unutar Apple Cupertino kampusa, a drugi je ponuđen kao API za programere.

Još iz kategorije

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

10.12.2019. komentiraj

Oglasnik je razvio kombinaciju tiskanog i online izdanja te mobilnu aplikaciju. Osim Oglasnika, osnovanog još 1989. kao prva privatna novina, grupacija Oglasnik uključuje i portale oglasnik.hr, posao.hr, auti.hr, edukacija.hr, kao i tiskovina Nekretnine.