Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Nakon dosegnutih 125 milijuna u travnju 2012., 250 milijuna u siječnju 2013., Apple je danas objavio da su dosegli brojku od 300 milijuna iCloud korisnika.

Ovim brojkama prethodile su objave iz Apple-a koje je objavio njihov CEO Tim Cook u 2012. godini, gdje je iCloud u siječnju dosegao 85 milijuna te u veljači preko 100 milijuna korisnika servisa. Povećanju broja korisnika uvelike je doprinijelo izdavanje iOS 6 operacijskog sustava koji je u potpunosti iskoristio prednosti cloud backup i restore usluga.

iCloud je pokrenut u 2011. godini kao servis koji će objediniti i proširiti Appleovu online sinkronizaciju podataka i servisa za pohranu podataka poput MobileMe. Od pokretanja, iCloud servis je uvelike narastao, te sa svojih 250 milijuna korisnika je najkorišteniji cloud servis u svijetu. No takva velika brojka donosi i neke negativne posljedice, a to su pisanja novina, web portala i komentiranja na forumima kod svakog problema koji zadesi iCloud uslugu.

Mnogi nisu znali da postoje dva iCloud servisa, jedan koji poslužuje Apple korisnike, te drugi iCloud servis koji je ponuđen programerima da ga integriraju u svoje aplikacije. Jedan od njih se koristi unutar Apple Cupertino kampusa, a drugi je ponuđen kao API za programere.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.