Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Nakon dosegnutih 125 milijuna u travnju 2012., 250 milijuna u siječnju 2013., Apple je danas objavio da su dosegli brojku od 300 milijuna iCloud korisnika.

Ovim brojkama prethodile su objave iz Apple-a koje je objavio njihov CEO Tim Cook u 2012. godini, gdje je iCloud u siječnju dosegao 85 milijuna te u veljači preko 100 milijuna korisnika servisa. Povećanju broja korisnika uvelike je doprinijelo izdavanje iOS 6 operacijskog sustava koji je u potpunosti iskoristio prednosti cloud backup i restore usluga.

iCloud je pokrenut u 2011. godini kao servis koji će objediniti i proširiti Appleovu online sinkronizaciju podataka i servisa za pohranu podataka poput MobileMe. Od pokretanja, iCloud servis je uvelike narastao, te sa svojih 250 milijuna korisnika je najkorišteniji cloud servis u svijetu. No takva velika brojka donosi i neke negativne posljedice, a to su pisanja novina, web portala i komentiranja na forumima kod svakog problema koji zadesi iCloud uslugu.

Mnogi nisu znali da postoje dva iCloud servisa, jedan koji poslužuje Apple korisnike, te drugi iCloud servis koji je ponuđen programerima da ga integriraju u svoje aplikacije. Jedan od njih se koristi unutar Apple Cupertino kampusa, a drugi je ponuđen kao API za programere.

Još iz kategorije

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.