Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Apple dosegao 300 milijuna iCloud korisnika

Nakon dosegnutih 125 milijuna u travnju 2012., 250 milijuna u siječnju 2013., Apple je danas objavio da su dosegli brojku od 300 milijuna iCloud korisnika.

Ovim brojkama prethodile su objave iz Apple-a koje je objavio njihov CEO Tim Cook u 2012. godini, gdje je iCloud u siječnju dosegao 85 milijuna te u veljači preko 100 milijuna korisnika servisa. Povećanju broja korisnika uvelike je doprinijelo izdavanje iOS 6 operacijskog sustava koji je u potpunosti iskoristio prednosti cloud backup i restore usluga.

iCloud je pokrenut u 2011. godini kao servis koji će objediniti i proširiti Appleovu online sinkronizaciju podataka i servisa za pohranu podataka poput MobileMe. Od pokretanja, iCloud servis je uvelike narastao, te sa svojih 250 milijuna korisnika je najkorišteniji cloud servis u svijetu. No takva velika brojka donosi i neke negativne posljedice, a to su pisanja novina, web portala i komentiranja na forumima kod svakog problema koji zadesi iCloud uslugu.

Mnogi nisu znali da postoje dva iCloud servisa, jedan koji poslužuje Apple korisnike, te drugi iCloud servis koji je ponuđen programerima da ga integriraju u svoje aplikacije. Jedan od njih se koristi unutar Apple Cupertino kampusa, a drugi je ponuđen kao API za programere.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.